Euroliga: Az Olympiakoszt is megvernék Hangáék

A keddi, Real Madrid elleni parádés győzelem után egy újabb roppant kemény ellenfél vár ma Hangáékra a heti erőltetett menet során. A Baskonia meccse előtt megnézhetjük a TV-ben az orosz háziderbit, de ma még rendeznek egy isztambuli városi rangadót és egy szintén nagyon ígéretes Milano-Real találkozót is.

Alapszakasz, 4. forduló

CSZKA Moszkva (orosz, 3-0) – UNICS Kazany (orosz, 0-3) (19.00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

Látszólag nagyon egyértelmű a két orosz csapat összecsapásának az esélylatolgatása, hiszen a veretlen CSZKA Moszkva fogadja a még nyeretlen Kazanyt. A VTB Liga két tavalyi döntősének meccsén tényleg hatalmas meglepetés lenne, ha nem moszkvai győzelem születne, a CSZKA már 12 meccs óta nem kapott ki hazai pályán, ahol egyébként is mindenki ellen esélyesként lép pályára. Érdekesség, hogy a két csapat minden évben többször is összecsap, de az Euroligában ez lesz az első egymás elleni mérkőzésük. Sok meglepetést aligha tud okozni egymásnak a két fél, csak nagyon kevés változtatás történt a nyáron mindkettejük keretében és játékrendszerében. A CSZKA rostere értelemszerűen sokkal mélyebb, mint a tatároké, aminek ma még fokozottabb jelentősége lehet, hiszen két nappal korábban játszották az előző fordulót a ma pályára lépő csapatok.

Darüssafaka Dogus (török, 2-1) – Anadolu Efes (török, 0-3) (19.15)

Az orosz derbi kezdete után negyed órával az idény első isztambuli házirangadóján is feldobják a labdát, mikor a Darüssafaka fogadja az Efest a Volkswagen Arenában. Ennek a párosításnak néhány évvel korábban még egyértelműen az Efes lett volna az esélyese, mára azonban a zöld-feketék győzelmére fizetnek kevesebb pénzt a fogadóirodák. A két csapat mérlege csalóka lehet, az eddigi sorsolások közt azért bőven volt különbség, hiszen míg a Darüssafaka a Zvezda, Milano, Kazany trióval játszott, addig az Efesnek előbb Hangáékhoz és az Olympiakoszhoz kellett látogatnia, majd fogadhatta a CSZKA Moszkvát. Ezután az erőltetett menet után most már el kellene kezdenie a győzelmek gyűjtögetését a Perasovic-legénységnek, a Darüssafaka pedig az első hazai győzelmére készül, hiszen eddigi két meccsüket idegenben nyerték Wanamakerék.

EA7 Emporio Armani Milano (olasz, 2-1) – Real Madrid (spanyol, 2-1) (20.45)

A szezont egyaránt két győzelemmel kezdő, ám legutóbb kikapó csapat néz farkasszemet egymással a Milano-Real Madrid összecsapáson. Nagy tűzijátékra van kilátás, hiszen mindkét csapat magas intenzitású, támadásorientált kosárlabdát játszik, amit jól mutat, hogy az olaszok 87 átlagponttal a harmadik, a spanyolok pedig csaknem ugyanennyivel (86.3) a negyedik legtöbb pontot szerezték az első három forduló során. Ezen kívül mindkét gárda eddigi szereplése abszolút pozitív megítélés alá esik, mindketten 4-0-s mérleggel vezetik hazájuk bajnokságát, és a mutatott játékuk képe is várakozáson felüli, még a Real esetében is, ahol mindig magasan van a léc. A Milano vállalható vereséget szenvedett kedden Pireuszban, ahogy a nagyot játszó Hangáék ellen meglepetésre a Realnak is becsúszott az első veresége. Érdeklődve várjuk, hogy melyik nagymúltú klub tud javítani, az borítékolhatónak tűnik, hogy érdemes lesz megnézni ezt a mérkőzést.

Baskonia Vitoria Gasteiz (spanyol, 2-1) – Olympiakosz (görög, 2-1) (21.00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

A Real Madrid után két nappal egy újabb fellegvár csapatával, az Olympiakosszal találkoznak ma Hanga Ádámék. A Baskonia egy egészen remek, fordulatos meccsen meglepetésre le tudta győzni a spanyol fővárosban Llullékat, ráadásul úgy, hogy Andrea Bargnani nem is játszhatott azon az összecsapáson. A kezdő center hiányában Johannes Voigtmann kapott az eddiginél is nagyobb szerepet, a 26 indexpontot gyűjtő német magasember „cilinderből való előhúzása” az eddigi talán legkellemesebb meglepetés a szezonban, ami az egyéni teljesítményeket illeti. Jaka Blazic szintén elő tudott lépni kulcsemberré Madridban, az ő nevéhez fűződik a mindent eldöntő tripla is. Ezek a nem várt jó teljesítmények nagyon kellenek Hangáék stabil performansza mellé, és ez ma az Olympiakosz ellen is nélkülözhetetlen lesz a győzelemhez. A görögök ugyanis az újra néhány évvel ezelőtti fényében tündöklő Vaszilisz Szpanulisz vezetésével szárnyalnak az elmúlt hetekben, a Real elleni vereségből tanulva magabiztosan gyűjtögetik győzelmeiket. A mai meccsben szinte bármilyen lehetséges végeredmény benne van, kíváncsian várjuk, hogy mire mennek Ádámék az egyik legstabilabb csapat ellen.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

A bajnokság állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus