Euroliga: Az utolsó Top 16-os meccsek jönnek ma

A záró játéknap egyetlen nagy kérdése, hogy a Real Madrid vagy a Barcelona nyeri meg az E-csoportot.

Top 16, 14. forduló

E-csoport

Galatasaray (török, 2-11) – FC Barcelona (spanyol, 10-3) (19.00)

Várhatóan nem lesz nagy jelentősége a Barcelona számára a Galatasaray elleni mérkőzés végkimenetelének, hiszen a csoportgyőzelem sorsa egyértelműen az ősi rivális Real Madrid kezében van. A saját győzelmükön túl ugyanis a rosszabb egymás elleni eredmény okán az is kellene a katalánok számára, hogy a Zalgiris jókora meglepetést okozva győzni tudjon Madridban. Ennek a forgatókönyvnek azonban reálisan nézve nincs túl sok esélye, így a Barca háza táján lelkiekben alighanem már mindenki felkészült az Olympiakosz elleni kőkemény párharcra a negyeddöntőben. Ettől függetlenül biztosan nyerni mennek a gránátvörös-kékek Isztambulba, hiszen amellett, hogy nyilván meg akarják adni maguknak az esélyt, egy nem túl acélos ellenfélhez látogatnak. A Galata ugyanis már zsinórban tíz vereséget szenvedett el, ráadásul Sinan Güler továbbra sem bevethető náluk. A Barca ugyanakkor már hetes győzelmi szériánál tart, és akkor is magasan a meccs esélyese, ha ezúttal nem kockáztatják feleslegesen sem Juan Carlos Navarro, sem pedig Justin Doellman játékát.

 

Real Madrid (spanyol, 10-3) – Zalgiris Kaunas (litván, 5-8) (21.00)

Ahogy a Barca meccsénél írtuk, csak a Real Madridon múlik, hogy a királyiak megnyerik-e az E-csoportot vagy sem. A tét mindenesetre elég nagy számukra abból a szempontból, hogy korántsem mindegy, hogy az F-csoport negyedik helyén végzett Efes, vagy pedig a harmadik Olympiakosz ellen szerepelnek majd a rájátszásban. Bár a törökök is remek erőkből állnak, ám a görögök azért más szintet képviselnek, a tavalyi évben is csak ötmeccses, maratoni csatában tudta felülmúlni Szpanuliszékat a bombaformában lévő Real. Egyszerűbb tehát a Laso-legénység számára, ha a papírformát igazolva behúzzák ezt a meccset, és minden bizonnyal ezt meg is fogják tenni. A Real ebben a szezonban már háromszor legyőzte a Zalgirist, és bár ezúttal Rudy Fernandez hátproblémák miatt nem biztos, hogy játszani fog, nélküle is nyernie kell a Madridnak.

 

F-csoport

Olympiakosz (görög, 9-4) – Nyizsnyij Novgorod (orosz, 3-10) (17.00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

Az Olympiakosz múlt heti, moszkvai vereségével eldőlt, hogy a görögök a harmadik helyre bebetonozva várhatják az utolsó fordulót. De nemcsak az Olympiakosz, hanem a Nyizsnyij Novgorod számára is tét nélküli az összecsapás, igaz az oroszok már rég nem szólnak bele a továbbjutási harcba. Vaszilisz Szpanulisz továbbra sem bevethető az Olympiakoszban, de valószínűleg a klasszis karmesteren kívül Othello Hunter is kiüli a találkozót, felesleges lenne bármit is kockáztatni egy ilyen meccsen. A pireusziaknak a Final Fourba jutáshoz idegenben is nyerniük kell majd valamelyik spanyol sztárcsapat otthonában, így a legjobb formájukat majd azokra az összecsapásokra kell időzíteniük.


Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!


A forduló eddigi eredményei:

E-csoport
ALBA Berlin – Maccabi Tel-Aviv 64-73
Crvena Zvezda Telekom – Panathinaikosz 69-68

F-csoport
Fenerbahce Ülker – Anadolu Efes 83-72
Unicaja Malaga – Laboral Kutxa Vitoria 93-84
EA7 Emporio Armani Milano – CSZKA Moszkva 79-88


A csoportok állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus