Euroliga: Barca-Fener rangadó jön ma!

A kilencedik forduló mai meccsei között szerepel Malaga-Maccabi és Milano-Pana derbi is, nagy tétjük viszont nincs már ezeknek a meccseknek.

Alapszakasz, 9. forduló

B-csoport

Cedevita Zagreb (horvát, 2-6) – Maccabi Tel-Aviv (izraeli, 5-3) (19.30)

A Cedevitának újra meg kellene vernie a Maccabit, ellenkező esetben, illetve az ALBA Berlin esetleges holnapi győzelmével akár ki is eshetnek ebben a fordulóban a horvátok. A szezon eddigi talán legnagyobb meglepetése volt az akkor még nyeretlen zágrábiak győzelme a Nokia Arenában. Triplazáporral sokkolta azon a meccsen a Cedevita a Maccabit, minden bizonnyal ezúttal is kiemelten fontos lesz ez a faktor, ha ismét jól tudnak kintről dobni a hazaiak, akkor elkaphatják a címvédőt, akik számára már nincs tétje ennek a meccsnek.

 

Unicaja Malaga (spanyol, 4-4) – CSZKA Moszkva (orosz, 8-0) (20.45)

Egészen szenzációs formában látogat Malagába a CSZKA Moszkva, a mindent egybevetve 16-os győzelmi szériában lévő oroszok eredménysorát elnézve az is ritkaságszámba megy, ha 20 pontos különbség alatt nyernek Voroncevicsék. Ráadásul teszik mindezt többek között Viktor Hjapa és Milos Teodoszics nélkül, akik ezúttal sem lépnek majd pályára. Ma is ők a meccs favoritjai, ha nem is ennyivel, de mindenképp ők az esélyesek még idegenben is. A Malagánál kevésbé beszélhetünk jó formáról, az Euroligában legalábbis bukdácsolnak a spanyolok, hiszen egymás után a nem éppen az elitbe tartozó ALBA Berlintől és Limoges-tól is vereséget szenvedtek. 

 

C-csoport

FC Bayern München (német, 1-7) – PGE Turow (lengyel, 1-7) (20.15)

A múlt heti, Milánóban elszenvedett veresége után lemondhatott a továbbjutásról a Bayern München, ezzel hivatalosan is pontot tehetnek csalódást keltő idei Euroliga szereplésük végére. A bajorok most magukkal ránthatják a Turowot is, akiknek még van egy nagyon szélsőséges, matematikai esélyük a továbblépésre. A realitás azonban azt mondatja velünk, hogy a Bayern szépen akar búcsúzni kitartó, lelkes közönségétől, így legyőzi a lengyel csapatot, akik egyetlen győzelmüket épp a germánok ellen érték el.

 

EA7 Emporio Armani Milano (olasz, 3-5) – Panathinaikosz (görög, 5-3) (20.45, TV: DIGI Sport 2, felvételről 23.25-kor)

A Milano múlt héten gyakorlatilag továbbjutott, most ezt elméleti szinten is biztosíthatja. Daniel Hackett nagyon nehéz dobásával nyerte meg a Bayern elleni „hatpontos” meccset az Olimpia, az évad eddigi legfontosabb meccse volt ez a lombardoknak, amit sikerrel tudtak megvívni. A Pana sima vereséget szenvedett ugyanakkor Isztambulban, ezzel úgy tűnik, hogy a második hely elúszott a Zöldeknek. A görögök számára lényegében tét nélküli ez az összecsapás, a centersorba viszont Esteban Batista és Lukasz Mavrokefalidisz is visszatérnek a hírek szerint, így biztosan nem lesznek olyan sebezhetőek, mint múlt héten.

 

FC Barcelona (8-0) – Fenerbahce Ülker (török, 6-2) (20.45)

A Barcelona-Fenerbahce meccsnek nincs már igazi tétje, a csoport két legjobb csapatának meccse viszont így is igazi csemege lehet a kosárbarátok számára. A csoportelsőséget még megszerezheti ugyan elviekben a Fener a Barcától, ehhez most legalább három ponttal kellene nyerniük a törököknek. A C-csoport megnyerésénél talán sokkal nagyobb motiváció lehet a Fener játékosainak, hogy elvegyék idegenben a Barca veretlenségét, amivel végérvényesen bejelentkeznének a kontinens legszűkebb elitjébe. Juan Carlos Navarro valószínűleg, Brad Oleson pedig egészen biztosan nem lép pályára, ami a Fener esélyeit növeli, akik teljes kerettel léphetnek pályára a Palau Blaugranában.


Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!


Tegnapi eredmény:

D-csoport
Neptunas Klaipeda – Galatasaray 82-72 


A csoportok állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus