Euroliga: Barca-Olympiakosz rangadó a mai slágermeccs

Két meccs maradt csupán péntekre, a két fellegvár mellett egy szintén kiemelten fontos mérkőzésen a Zvezda és az Efes is összecsap.

Top16, 8. forduló

E-csoport

Crvena Zvezda Telekom (szerb, 4-3) – Anadolu Efes (török, 3-4) (20.00)

Hatalmas tétje van mind a Zvezda, mind pedig az Efes számára a soron következő egymás elleni mérkőzésüknek, a vesztesnek akár a továbbjutásába is kerülhet ez a mai kudarc. Mivel ugyanis a Panathinaikosz tegnap le tudta győzni a Fenerbahcét, így mindkét csapat előtt legalább 5 győzelemmel állnak a riválisok, jelen állás szerint tehát ebből a két gárdából kerülhet ki az, aki lecsúszik a rájátszásról. Ráadásul ez a meccs minden bizonnyal duplán is számít majd, hiszen Isztambulban egyetlen ponttal nyertek a törökök, így aki ma legalább két egységgel jobbnak bizonyul, az egymás elleni összevetésben is jobb lesz a másiknál. Ennek tükrében főleg az Efes számára égető a siker, megfordítva viszont ez a Zvezdának egy hatalmas lehetőség, hogy leszakítsa magáról a kék-fehéreket. A szerbek számára hátrányt jelent, hogy nem a megszokott otthonukban, hanem Vrsacban, a Millennium Centerben kell fogadniuk az Efest. A törököket pedig Jayson Granger hiánya érinti érzékenyen, így Thomas Heurtelre a megszokottnál is nagyobb teher hárul most irányítóposzton.

 

F-csoport

FC Barcelona Lassa (spanyol, 3-4) – Olympiakosz (görög, 3-4) (20.45, TV: DIGI Sport 3, ÉLŐ)

Óriási a tét a Barcelona és az Olympiakosz számára, hiszen azon túl, hogy a két csapat összecsapása klasszikus Euroliga-rangadó, könnyen lehet, hogy a vesztes sztárcsapat lemarad majd a playoffról. A tavalyi, sokáig emlékezetes negyedöntős párharchoz hasonlóan tehát akár most is egymás testén keresztül léphetnek tovább a felek, hiszen a csoportot vezető CSZKA és Laboral, valamint a felfelé ívelő Real mindkettejüknél jobban áll és nem mellesleg sokkal komplexebb csapatnak tűnik. Nem nagyon lehet tudni, hogy mire számítsunk ezen a találkozón, és ez elsősorban a Barcelonára igaz, akik a hónapokra kieső Shane Lawal mellett Alex Abrinest is elvesztették a héten. A Galatasaraytól visszaigazolták viszont korábbi játékosukat, Joey Dorseyt, akiről jó emlékeik lehetnek a katalán szurkolóknak, és erősítés lehet a gyengélkedő Tomic mellett centerposzton. Az Olympiakosznál pedig végre bemutatkozhat a szintén visszatérő Kosztasz Papanikolau, aki rögtön a másik korábbi csapata ellen játszhat újra az Euroligában. Az Andrea Bargnaniról lecsúszó görögök Hakim Warrickot is megszerezték a héten, így a mezőnysor mellett a palánk alatti szekció is felturbózásra került, de kérdés, hogy ennek mennyire lesz látszata még ezen a meccsen. Az első fordulóban egyébként 12 ponttal az Olympiakosz nyerte, adott esetben még lehet, hogy erre is figyelniük kell a csapatoknak.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

A forduló eddigi eredményei (ezekről ITT olvashattok):

E-csoport
Darüssafaka Dogus – Unicaja Malaga 78-55
Lokomotiv Kubany – Cedevita Zagreb 87-63
Panathinaikosz – Fenerbahce Ülker 76-71

F-csoport
CSZKA Moszkva – Himki Moszkva 108-98
Brose Baskets Bamberg – Real Madrid 86-90
Laboral Kutxa Vitoria – Zalgiris Kaunas 71-65

 

A csoportok állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus