Euroliga: Besegít ma a Kubany és a Maccabi Hangáéknak?

Ma este hat derbivel kezdődik meg az Euroliga alapszakasz-csoportkörének hetedik fordulója, s a játéknap legfőbb kérdése az Olympiakosz - Galatasaray rangadó mellett, hogy a Maccabi Tel-Aviv és/vagy a Lokomotiv Kubany kikaparja-e a gesztenyét a holnap lehet, hogy már visszatérő és a Laboralban bemutatkozó Hanga Ádám új klubjának. Nézzük, mit várhatunk a mostani párosításoktól!

A-csoport:

JSF Nanterre (francia, 2 - 4) - Partizan Belgrade (szerb, 1 - 5) (21:00)

Nagyon fontos meccset vív egymással a két gárda, mely az egyetlen, még kiadónak tekinthető Top 16-os helyért gyűri egymást ebben a hatosban. A három gall légióssal is rendelkező belgrádiak otthon nagyon elverték a francia bajnokot, de azóta kiesett az egyik importjuk, Leo Westermann, így hazai környezetben a még Davis Bertanst is kényszerből jegelő szerbekkel szemben nagy esély ez a Nanterre-nek. Amennyiben valahogy kiizzadná ezt a győzelmet Dusko Vujosevics legénysége, úgy viszont hatalmas lépést tenne a továbbjutás felé az egymás elleni eredmények miatt is. Óriási harcot várhatunk, pláne mivel Szerhij Hladir már ott lehet a pályán a zöldeknél.

B-csoport:

Brose Baskets Bamberg (német, 2 - 4) - Real Madrid (spanyol, 6 - 0) (20:45)

Akármilyen furcsa is, de a már biztos Top 16-os Real Madrid ma akár a Top 2-es továbbjutó helyét is biztosíthatja, sőt, a forduló végére szerencsés esetben még csoportgyőztessé is válhat... A Brose nehéz helyzetbe hozta magát azzal a négy vereséggel, melyet bő egy hónap alatt szenvedett el, s hazai környezetben is túl nagy elvárás lenne a német bajnokkal szemben még az ex-Realos Novica Velicskovics visszatérésével is, hogy megállítsa a robogó madridi expresszt. Azért van remény egy színvonalas derbire, mivel nyomás itt most semmi sincs a Bambergen.

C-csoport:

Stelmet Zielona Gora (lengyel, 2 - 4) - Unicaja Malaga (spanyol, 2 - 4) (19:00)

A lengyel bajnok a semmiből hirtelen elkezdett komolyan vehető játékerőt képviselni, ráadásul a Zielona Gora adra az előző forduló MVP-jét is Dragicsevics személyében. A Malaga ezzel párhuzamosan teljesen lecsúszott és amennyiben ma nem tudna nyerni a kiscsapat otthonában - úgy, hogy Spanyolországban kiütötte Zamojskiékat - már nem is lenne továbbjutós helyen a Txemi Urtasunt továbbra is nélkülöző Unicaja. Joan Plaza azért dörzsöltebb mester annál, minthogy ne tudja, mi a kiút a gödörből, de ma el is kell kezdenie helyre állítania a renomét az andalúz alakulatnak.

Olympiakosz (görög, 6 - 0) - Galatasaray (török, 4 - 2) (20:00)

Az Olympiakosz idegenben is el tudta verni az akkor még többé-kevésbé komplettnek számító Galatát, ám azóta sok dolog történt a törököknél, hiszen kidőlt a sorból Dudley, Jawai, Markoishvili és Gordon, valamint jött az isztambuliakhoz erősítésként két Euroliga-szinten szupersztárnak tekinthető légiós, Pops Mensah-Bonsu és Malik Hairston. Velük a sorban idegenben sem sansztalan a jó passzban lévő és sebzett vadként elveszett labdát nem ismerő Galatasaray, de az egyébként favoritnak tekinthető címvédő közben egy diadallal már a csoportelsőségét is biztosíthatja, ha holnap a Siena két vállra fekteti a Bayernt... A nap rangadója lehet ez a párosítás!

D-csoport:

Lietuvos Rytas (litván, 1 - 5) - Lokomotiv Kubany (orosz, 5 - 1) (18:30)

A Rytas visszaszerezheti Top 16-ba jutási esélyeit, ha valahogy elkapja a csoportelsőség felé robogó, ám Simon és Bykov nélkül két kulcsembere híján harcoló Kubanyt. Persze nem lesz olyan egyszerű ez a történet, mert az Európa Kupa tavalyi aranyérmese is tisztában van vele, hogy egy mai siker számára óriási lépést jelentene az egyes kiemelés felé, ráadásul matematikailag is továbbjutna a Pasutyin-legénység. Seibutisék már az első forduló óta nyeretlenek, s azért összességében nem ők a favoritok az idegenben eddig veretlen Lokomotivval szemben.

Crvena Zvezda (szerb, 2 - 4) - Maccabi Tel-Aviv (izraeli, 4 - 2) (19:00)

A Zvezda belekapaszkodhat az egyik utolsó szalmaszálba, ha ma nyer otthon a legutóbb saját közönsége ellen kapituláló Maccabi ellen, de az is biztos, hogy a csoportelsőségről még le nem tevő és a Top 16-os kvalifikációját garantálni igyekvő izraeli kirakatcsapat Belgrádban is 100 százalékon pörög majd és vélhetően legalább meccsben is lesz a Pionirban. Az, hogy a győzelmet ki szerzi meg, leginkább a pillanatnyi formán és a hajrábeli jobb mentális állapoton múlik majd.

Erre a linkre kattintva az összes mai mérkőzés élőképpel megtekinthető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus