Euroliga: Csodát tesz a Kubany vagy a Galata?

Ma este négy remek párosítással zárul az Euroliga Top 16-os csoportkörének 13. fordulója, ahol az egyetlen komolyabb kérdés, vagyis az F-csoport utolsó továbbjutó helyéért folytatott csata is eldőlhet érdemben, amennyiben nyer Moszkvában a Galatasaray vagy a Lokomotiv Kubany valahogy felülkerekedik a Realon Madridban. Mindkét találkozót láthatjuk itthon is a TV-ben a DIGI Sport jóvoltából, most vegyük számba, mit érdemes tudnunk az egyes párosítások előtt!

E-csoport:

Anadolu Efes (török, 2-10) - Olympiakosz (görög, 6-6) (20:00)

Printezisz és Perperoglu nélkül kellene nyernie a már biztos továbbjutó címvédőnek a mindenképp az utolsó helyen kieső Efes otthonában, ami nem tűnik egy kivitelezhetetlen feladatnak, bár már csak annyi a kérdés Szpanuliszék számára, hogy a Realt vagy a CSZKA-t fogadják a PO-ban pályahátrányból, tehát elsősorban a csapatépítés, gyakorlás lehet a cél a vendégek számára, no meg szokni, hogy idegenben kell nyerni...

F-csoport:

CSZKA Moszkva (orosz, 10-2) - Galatasaray (török, 6-6) (18:00, TV: DIGI Sport 1, 23:40-től)

A CSZKA számára annyi a feladat, hogy a lehető legjobban elverje a már csak Jawait és Gordont jegelő, de Dudley-t már visszakapó Galatát, ahhoz, hogy meg tudja tartani első kiemelését a csoportban. Az már eldőlt, hogy a most visszatérő Teodoszics irányította moszkvaiak az Olympiakoszt vagy a Panathinaikoszt fogadják pályaelőnyből majd a rájátszásban, viszont a Galatának kellene egy bravúr a továbbjutáshoz, amelyre nem teljesen esélytelen ma, pláne mivel a rivális Kubany még nehezebb feladatot kapott erre a játéknapra. Pops Mensah-Bonsu lehet, hogy már ott lesz a vendégeknél, de amennyiben nem tudnák összedrótozni, úgy nehéz lenne elképzelni egy török bravúrt.

Real Madrid (spanyol, 10-2) - Lokomotiv Kubany (orosz, 6-6) (20:45, TV: DIGI Sport 1, ÉLŐ)

A Real saját közönsége előtt ugyanazzal a céllal lép parkettre, mint a CSZKA, a vendégeknek pedig hasonlóan kellene egy idegenbeli bravúr a továbbjutás bebiztosításához, ráadásul ha ki is kap a Galata elleni összevetésben csak az ellenfelekkel játszott eredmények miatt jobb Loko, akkor sem mindegy, hogy mennyivel, hiszen jelenleg egyetlen pont van a két rivális közt. Harcos meccset várhatunk, ahol az utolsó pillanatig küzd majd a nagyobb céllal, motivációval harcba szálló Pasutyin-legénység, erre mérget vehetünk.

Partizan Belgrade (szerb, 3-9) - Zalgiris Kaunas (litván, 1-11) (20:45)

Mivel már az is fix, hogy a Zalgiris utolsó lesz ebben a nyolcasban, a Partizan pedig hatodikként pottyan ki, ezért itt már csak a presztízs a tét, viszont az amúgy jobb erőkből álló, de ebben a Top 16-ban nagyon szerencsétlennek látszó kaunasiak biztosan meg akarják mutatni a Miloszavljevicset és Westermannt, valamint Kinsey-t is kényszerből jegelő szerbek ellen, hogy nem rosszabb csapat, bármit is mutat a tabella, viszont idén sem volt senkinek sem egyszerű Belgrádban nyerni.

Élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus