Euroliga: CSZKA-Barca és Fener-Loko derbik a mai menüben

A Top16 harmadik fordulójának csütörtöki játéknapján is három meccset láthatunk élőben a DIGI Sporton.

A Top16 harmadik fordulójának csütörtöki játéknapján is három meccset láthatunk élőben a DIGI Sporton, a sort rögtön a CSZKA Moszkva-Barcelona csúcsrangadó nyitja. A nap másik nagy érdeklődéssel várt meccse az E-csoport két nagy formában lévő csapatának, a Fenerbahcénak és a Lokomotivnak az ütközete lesz.

 

Top16, 3. forduló

E-csoport

Fenerbahce Ülker (török, 2-0) – Lokomotiv Kubany (orosz, 2-0) (20.00)

Az E-csoport két veretlen csapata, a Fenerbahce és a Lokomotiv összecsapása igazi csemegének ígérkezik, mindkét gárda nagyszerű formában van. Nemcsak a hibátlan mérleg megőrzéséért, hanem a nyolcas első helyének megszerzéséért is harcban lehet a későbbiekben ez a két csapat, az erőviszonyok alapján legalábbis jelen pillanatban ezt jósolhatjuk. Már csak ezért is kiemelt jelentősége van ennek az összecsapásnak, aminek végeredménye jó eséllyel számítani fog a végelszámolásnál is. Minden adott tehát egy vérbeli rangadóhoz, a jelenlegi formán túl ráadásul mindkét csapat megnyerte a csoportját az alapszakaszban, és több nagy skalpot is begyűjtött már. A meccs kulcsa ezúttal is Malcolm Delaney lehet a Lokóban, aki az első két hét MVP-je volt, és rengeteg múlhat azon, hogy ezúttal sikerül-e őt limitálni.

Panathinaikosz (görög, 1-1) – Crvena Zvezda Telekom (szerb, 0-2) (20.15, TV: DIGI Sport 3, ÉLŐ)

A Malaga elleni nehezen kiharcolt győzelme után a Panathinaikosz ezúttal a Crvena Zvezdát fogadja és ismét a győzelem reményében lép pályára. A szerbek teljesen kiszámíthatatlanok ebben a szezonban, egy remek teljesítményüket sokszor egy teljesen vállalhatatlan fellépés követi. Jó példa erre a Top16 első két fordulója, mikor az Efestől csak az utolsó másodpercekben kaptak ki idegenben, majd múlt héten a másik török sztárcsapat, a Fener mért rájuk nagy verést Belgrádban. Most sem tudjuk, hogy mire számíthatunk tőlük, de a meccs esélyese a hazai pályán idén is roppant erős Pana.

Unicaja Malaga (spanyol, 1-1) – Cedevita Zagreb (horvát, 1-1) (20.45, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

Érdekes kis meccsre van kilátás a Malaga és a Cedevita összecsapásán, melynek előzetesen a spanyol csapat az esélyese, ám a Cedevita tartogathat meglepetéseket. A zágrábi gárda ugyanis igazi idegenbeli menő, hiszen a szezonbeli 5 győzelmükből 4-et otthonuktól távol szereztek és csak az Olympiakosz és a Laboral vendégeként kapituláltak. A múlt héten például a Darüssafakát tréfálták meg, hiszen sokáig hátrányban játszottak ugyan, ám Pullen mellé a csapat másik vezére, Bilan is feljavult az utolsó negyedre, Walker pedig egy triplával kivégezte a törököket, így szinte a semmiből nyertek a horvátok. A Malaga vesztét is egy kései tripla okozta legutóbb, Vazquezék fontos győzelmet hagytak elúszni Athénban, amiért most kárpótolnák magukat.

 

F-csoport

CSZKA Moszkva (orosz, 1-1) – FC Barcelona Lassa (spanyol, 1-1) (18.00, TV: DIGI Sport 3, ÉLŐ)

A CSZKA Moszkva a Real Madrid után ezúttal a másik spanyol gigászt, a Barcelonát fogadja, a két fellegvár összecsapása lesz a forduló nagy rangadója. Amíg a CSZKA spanyol, addig a Barca „moszkvai heteket” tart, hiszen a katalánok legutóbb a Himkivel mérkőztek. Mindkét sztárcsapat sikeresen hangolt az egymás elleni összecsapásra, ráadásul mindketten meglehetősen simán intézték el kiváló erőkből álló ellenfeleiket a múlt héten. Már csak emiatt, illetve a meglehetősen gazdag közös múlt miatt is nehéz tippelni az összecsapásra, nem lenne meglepő egyik fél győzelme sem. A moszkvaiak ugyanakkor továbbra is a legtöbb pontot dobják (91.3) és a legtöbb indexpontot gyűjtik (109.7) meccsenként, és ezzel a támadósorral főleg idegenben nehéz lesz felvenniük a versenyt a katalánoknak. Még akkor is, ha Nando De Colo bokasérülést szenvedett a legutóbbi VTB Liga meccsén, és szereplése erősen kérdéses.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

A csoportok állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus