Euroliga: CSZKA-Maccabi és Milano-Barca a mai menüben

Az Euroliga alapszakaszának második fordulójában a tavalyi elődöntőért vághat vissza a CSZKA a Maccabinak, a DIGI Sporton pedig megnézhetjük a nap másik nagy rangadóját, a Milano-Barcelona összecsapást. Ma lép pályára az állandó Euroliga-szereplők közül a Pana, a Fener és a Galata is, lássuk hát, hogy mit érdemes tudni a csütörtöki párharcokról!

Alapszakasz, 2. forduló

B-csoport

CSZKA Moszkva (orosz, 1-0) – Maccabi Tel-Aviv (izraeli, 1-0) (18.00)

A tavalyi Final Four elődöntő után ismét találkozik a CSZKA és a Maccabi. Emlékezetes meccset vívott a két csapat akkor, a sírból hozták vissza a meccset az izraeliek, döntőbeli teljesítményük viszont kicsit talán el is feledtette azóta már ezt a szintén rendkívüli hajrát. Mindkét csapat gyengült a nyáron, az első fordulóban viszont gond nélkül nyertek az ALBA Berlin illetve a Limoges ellen. A presztízs mellett a csoportelsőség szempontjából lehet még tétje a meccsnek, hiszen hacsak nagy meglepetések nem születnek, akkor ez a két gárda végez majd az első két helyen. Külön pikantériát jelenthet még a derbin Jeremy Pargo személye, aki a nyáron a CSZKA-tól visszatért Tel-Avivba, így most már Maccabi játékosként lép pályára Moszkvában. Bőven lesz hiányzója mindkét csapatnak, a hazaiaknál Viktor Hjapához, Nando De Colohoz és Demetris Nicholshoz csatlakozott a sérültlistán Manuchar Markoishvili, a Maccabi pedig Devin Smith és Alex Tyus nélkül lesz kénytelen pályára lépni.

 

C-csoport

FC Bayern München (német, 0-1) – Panathinaikosz (görög, 1-0) (20.45)

A Bayern München és a Panathinaikosz első alkalommal találkoznak egymással. A Pana múlt héten kiszenvedte a kötelező győzelmet otthon a Turow ellen, a Bayern viszont kikapott Barcelonában. Az ellenkező előjelek ellenére a bajorok várhatják esélyesebbként a mérkőzést, hiszen Bryanték mutattak nagyon szép dolgokat a Barca ellen, és talán csak a hosszabb kispadjuk miatt kerekedett föléjük Európa egyik topcsapata. A Pana ezzel szemben még csak keresi magát, a sok fontos távozó által hagyott űr betöltése nem egyszerű feladat számukra. A müncheniek hazai pályán ráadásul mindenki számára nagyon kemény ellenfelek, várhatóan nagy erőket mozgósítanak majd a sikeres debütálás érdekében.

 

PGE Turow (lengyel, 0-1) – Fenerbahce Ülker (török, 1-0) (21.00)

A Turow hazai pályán igyekszik megnehezíteni ezúttal a Fenerbahce dolgát. A múlt héten ez a 23 pontos Mardy Collins főszereplésével sikerült is nekik Athénban, alaposan megszorongatták a Panát, győzniük azonban nem sikerült. A Fener ellen várhatóan még saját közönségük előtt is nehezebb dolguk lesz, az isztambuliak klasszisokkal jobb kerettel bírnak, mint a lengyelek. Igaz a sok új játékos miatt a Fener is teljesen kiszámíthatatlan egyelőre, a Milano elleni győztes meccsüket például a hétvégi Gaziantep elleni vereség követte, ami azért is volt kellemetlen, mert a fiaskó a bajnoki díjátadáson történt szurkolóik előtt. A törökök nem mehetnek tehát biztosra az előjeleket figyelembe véve, adott esetben akár egy szoros végjáték is kerekedhet, ha nem figyelnek eléggé az Obradovics-tanítványok.

 

EA7 Emporio Armani Milano (olasz, 0-1) – FC Barcelona (spanyol, 1-0) (21.00, TV: DIGI Sport 2, felvételről 23.10-kor)

A CSZKA-Maccabi összecsapás mellett a Milano-Barcelona derbi jelenti a forduló legnagyobb rangadóját, melyet ha csak felvételről is, de megnézhetünk a DIGI Sport jóvoltából. Az első fordulóban ellenkező előjelekkel ugyan, de mindkét csapat szoros meccset játszott, erre az egymás elleni összecsapás során is minden esély megvan. Főként, hogy a Barca ikonja, a múlt héten is klasszis teljesítményt nyújtó Juan Carlos Navarro nem tartott társaival Itáliába, kihagyja a mérkőzést, ami feltétlenül kedvez a milánóiaknak. Palánk alatt lehet nagy fölényben majd a Barca, ha ezt valahogy ellensúlyozni tudják Hackették, akkor bőven lehet sanszuk a győzelemre.

 

D-csoport

Neptunas Klaipeda (litván, 0-1) – Crvena Zvezda Telekom (szerb, 1-0) (18.00)

A Neptunas a szezon nyitómeccsén simán kikapott Vitoriában, ez azonban nem tévesztheti meg a Galata ellen könnyedén diadalmaskodó Zvezdát. A főként triplákra építő litván csapat katasztrofálisan dobott kintről múlt héten (26/4, 15%), ezt biztosan nem fogják még egyszer megismételni nagyszerű közönségük előtt. Amennyiben a nagyon ígéretesen indító Zvezda nem mindennapi alacsony-magas duójával, Marcus Williams-szel és Boban Marjanoviccsal tudnak mit kezdeni a hazaiak, úgy meglepetés is születhet ezen a mérkőzésen.

 

Galatasaray (török, 0-1) – Valencia Basket (spanyol, 0-1) (19.00)

Kiélezett meccsre van kilátás a Galatasaray és a Valencia összecsapásán, a fogadóirodák ezt várják a legszorosabb csütörtöki meccsnek. Könnyen lehet, hogy igazuk is lesz, ráadásul mindkét gárdának van mit kijavítania. A Valencia nagyon besült az Olympiakosz elleni végjátékban, igaz Spanuliszék ellen ebbe a hibába többen is beleesnek. A Galata viszont el sem jutott egy szoros hajráig, ők tükörsimán kaptak ki a félelmetes hangulatú Kombank Arenában. Javítaniuk kell tehát a feleknek, hiszen aki kikap, az már két forduló után nagy hátrányban lesz a többiekkel szemben. Az isztambuliaknál nem játszhat a két válogatott, Ender Arslan és Kerem Gönlüm, a Valenciánál pedig továbbra is Bojan Duljevics vállsérülése okozza a legnagyobb gondot.


Élőképes stremek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

A csoportok állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus