Euroliga: CSZKA-Malaga és Real-Pana a mai TV-s menü

A mai slágermeccs a Real-Pana lesz, a CSZKA és a Galata favoritként lépnek pályára , a Milano-Fener derbi viszont kiszámíthatatlannak tűnik.

Top 16, 4. forduló

E-csoport

Galatasaray (török, 2-1) – ALBA Berlin (német, 1-2) (19.00)

Remekül, a várakozások felett kezdte meg Top 16-os szereplését a 2014-es év végén még szétesőben lévő Galatasaray. A törökök azonban mostanra úgy tűnik, hogy rendezték soraikat, a Crvena Zvezda elleni idegenbeli sikerük már mindenképpen az elismerésre méltó kategóriába tartozik. Az eddigi meccseikkel ellentétben az isztambuliak ezúttal egyértelmű esélyesként lépnek pályára, az első két győzelmüket ezzel az újabb sikerrel tehetnék igazán értékessé, és jó pozícióból várhatnák a folytatást. A Galata helyzetét nehezíti, hogy ez a meccsük még zártkapus lesz, igaz ez eddig jó ómen volt, hiszen az Olympiakosz ellen kivívták az alapszakaszból való továbbjutást, a Zalgirist pedig jó játékkal győzték le a cipőcsikorgás alapzajában. Az ALBA szempontjából ezúttal sincs veszítenivaló, ezen a meccsen is csak tanulhatnak és fejlődhetnek Szasa Obradovics tanítványai, miközben szívesen borsot törnének ellenfelük orra alá.

 

Real Madrid (spanyol, 3-0) – Panathinaikosz (görög, 2-1) (20.45, TV: DIGI Sport 1, felvételről 23.20-kor)

Igazi klasszikus Euroliga-ütközet a Real Madrid és a Panathinaikosz találkozója, éppen ezért meglepő, hogy 2010-ben találkozott utoljára az azóta is nagy sikereket megélt két klub. Az örökmérleget tekintve 10-10-re állnak a felek, az utóbbi időben viszont kétségtelenül a Real rendelkezik jobb kerettel, ezúttal is ők a meccs favoritjai. Nagy formában kezdte a második csoportkört a királyi gárda, mindhárom meccsét domináns játékkal nyerte, a pontok (83,7), gólpasszok (22,7), labdaszerzések (10) és értékesített triplák (10) tekintetében is a közvetlen élmezőnyben vannak. A kinti dobásaikat nagyszerű százalékkal értékesítik (41,7%), ebben egyedül éppen a Pana áll előttük hajszálnyival (41,9%). Ezúttal is nagy tűzijátékra van kilátás, mindkét gárda előszeretettel épít távoli dobásaira. Ez a faktor ezúttal is döntő lehet, a görögöknek alighanem csak akkor lehet esélyük a győzelemre, ha nem hagyja cserben őket a triplázásuk. A hírek szerint ráadásul elég karcsú rotáció áll majd Dusko Ivanovics mester rendelkezésére, hiszen Vlantimir Jankovics, Lukasz Mavrokefalidisz és Nikosz Pappasz sem valószínű, hogy játszani fognak.

 

F-csoport

CSZKA Moszkva (orosz, 3-0) – Unicaja Malaga (spanyol, 0-3) (18.00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

A CSZKA Moszkva-Malaga összecsapás ahogy mondani szokás országos egyes, hatalmas meglepetés lenne, ha az oroszok most veszítenék el veretlenségüket. Ki ne tudná, Teodoszicsék nemcsak a Top 16-ban, hanem a teljes Euroliga szezonban nem találtak még legyőzőre, leendő ellenfelük viszont csak szenved az utóbbi időben. Egészen botrányos a Malaga statisztikája a közelmúltban, hiszen legutóbbi tíz meccsükből kilencszer vesztesen kényszerültek elhagyni a parkettet. Az alapszakaszban is találkozott már a két gárda, és érdekes, de a spanyolok tudták eddig legjobban megszorítani a moszkvaiakat. Hazai pályán komoly győzelmi esélyt szalasztott el Nando De Colónak köszönhetően a Malaga, de idegenben sem vallottak szégyent, jól tartották magukat. Izgulniuk azért nem kellett különösebben az oroszoknak, és erre ezúttal is nagyon kicsi az esély.

 

EA7 Emporio Armani Milano (olasz, 1-2) – Fenerbahce Ülker (török, 1-2) (20.45)

Az F-csoport másik mai meccse is egy korábbi csoporttalálkozó párosítása, hiszen a Milano és a Fenerbahce is egy hatosban szerepeltek még ősszel. Azokat a találkozókat biztos kézzel húzta be a Fener, ezúttal viszont a korábbi eredmények tudatában sem tudjuk, hogy mire számítsunk. A Milano esetében már csak így van ez ebben a szezonban, a Top 16-ot két egészen botrányos meccsel nyitották a taljánok, legutóbb viszont nagyon jó játékkal kisebb meglepetésre nyerni tudtak a szintén botladozó Malaga otthonában. További érdekesség, hogy annak a meccsnek Alessandro Gentile és Linas Kleiza voltak a hősei, akiket nem éppen a legpozitívabb kontextusban tudtunk csak emlegeti a korábbi találkozók alkalmával. A Fenerbahce két fájdalmas pofonba is beleszaladt, hiszen a CSZKA és az Olympiakosz elleni rangadók alkalmával is szoros végjátékban találtattak könnyűnek, pedig mindkétszer nagyon akarták bizonyítani, hogy helyük van a legjobbak legjobbjai között. Ráadásul mindkét meccsüket otthon bukták el, igaz idegenben eddig jobban megy nekik a szezonban, hiszen hat meccsükből ötöt megnyertek otthonuktól távol. Kíváncsian várjuk, hogy mire mennek most egymással, annyi bizonyos, hogy mindkettejük számára nagy a tét, hiszen aki kikap, az lemarad az élmezőnytől.


Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!


A csoportok állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus