Euroliga: CSZKA-Olympiakosz derbi a pályaelőnyért

Nagy téttel bíró TV-s meccset játszik egymással az utolsó előtti fordulóban a két sztárcsapat, de az Efes is teher alatt fogadja a Milanót.

 

Top 16, 13. forduló

E-csoport

Zalgiris Kaunas (litván, 4-8) – Crvena Zvezda Telekom (szerb, 3-9) (18.45)

Csak a büszkeség és a jó kosárlabdára igényes litván közönség kiszolgálása a tétje a Zalgiris Kaunas és a Crvena Zvezda találkozójának, hiszen mindkét gárda korábban kiesett már. Tegnap a Nyizsnyij Novgorod-Malaga találkozón is hasonló volt a helyzet, és az a meccs a spanyolok számára sült el nagyon jól, hiszen a teher nélküli, felszabadult játék roppant jó hatással volt Kuzminskasékre. A két gárda belgrádi meccsét egyébként a Zalgiris nyerte meg, miután a Zvezda egy emlékezetes produkciót nyújtott, amit valószínűleg legszívesebben inkább elfelejtenének. Azon az összecsapáson ugyanis a szerbek 19/0-t dobtak a triplavonal mögül, így nem csoda, ha nem tudtak nyerni.

 

F-csoport

CSZKA Moszkva (orosz, 10-2) – Olympiakosz (görög, 9-3) (19.00, TV: DIGI Sport 2, felvételről 21.30-kor)

Ha hinni lehet a nem mindig pontos előzetes híreknek, akkor valószínűleg ismét Vaszilisz Szpanulisz nélkül áll fel az Olympiakosz a CSZKA Moszkva otthonában, ami jelentősen csökkenti a görög esélyeket az orosz fővárosban. A meccsnek egyébként óriási a tétje a rájátszásbeli pályaelőny szempontjából, hiszen aki nyer, az lényegében letaszítja a másikat a harmadik helyre. A görögök helyzete nehéz, ugyanakkor egyértelmű is, hiszen egy vereséggel biztosan a harmadik helyen végeznek a pireusziak, győzelmükkel viszont pillanatnyilag a CSZKA kerülne erre a helyre, mivel egymás elleni eredményben rosszabbak lennének a piros-fehéreknél. A Fener tegnapi eredménye egy kicsit árnyalja ugyan a képet, de mondani sem kell, hogy mennyire nem mindegy ennek a meccsnek a végkimenetele, hiszen a vesztes nagy eséllyel a Real-Barca páros valamelyike ellen pályahátrányból lesz kénytelen felvenni a harcot a negyeddöntőben, a győztes pedig otthon kezdhet a Panával vagy a Maccabival.

 

Anadolu Efes (török, 5-7) – EA7 Emporio Armani Milano (olasz, 4-8) (19.00)

A Laboral Kutxa tegnap hatalmas győzelmet aratott a Fenerbahce ellen, így kényszerpályára küldve az Efest, akiknek ma feltétlenül nyerniük kell, különben nagyon nehéz helyzetbe sodródnának. A papírforma alapján ezt meg is kellene, hogy tegyék a Milano ellen, ám a taljánok sem csak levezetni érkeznek a Boszporusz partjára, hiszen nekik is van még továbbjutási esélyük. Ehhez azonban a csillagok szerencsés együttállása mellett nekik mindkét meccsüket nyerniük kell, és mivel igazából nincs vesztenivalójuk, így nyugodtan játszhatják a saját játékukat. A kapitány, Alessandro Gentile ráadásul a döcögős szezonkezdet után jelenleg bombaformában pattogtat, a múlt héten például 29 pontos karriercsúcsot ért el. Nélküle aligha beszélhetnénk az 1-6-os lombard kezdés után rájátszásbeli álmokról. A lehetőség tehát mindkét gárda számára adott, akik remélhetőleg egy nagyszerű meccset játszanak majd.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!


A forduló eddigi eredményei:

E-csoport
Maccabi Tel-Aviv – Galatasaray 81-72
FC Barcelona – Real Madrid 85-80
Panathinaikosz – ALBA Berlin 66-68

F-csoport
Nyizsnyij Novgorod – Unicaja Malaga 75-94
Laboral Kutxa Vitoria – Fenerbahce Ülker 93-76


A csoportok állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus