Euroliga: Efes - Fener rangadó a TV-ben!

Ma este négy összecsapással zárul le az Euroliga Top 16-os csoportkörének hetedik fordulója, s a DIGI Sport 2 jóvoltából a nap legpaprikásabb rangadóját itthon is élőben nézhetjük végig a TV-képernyők előtt. A másik nyolcasban a CSZKA és a Maccabi csatája lehet a legszínvonalasabb, hiszen a csoport két éllovasa találkozik Moszkvában. Lássuk, mit érdemes tudnunk a mai derbik előtt!

E-csoport:

Anadolu Efes (török, 2-4) - Fenerbahce Ülker (török, 2-4) (19:15, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

Az Efes talán megindul felfelé a Laboral múlt heti kiütésével, de az a siker csak akkor ér igazán sokat, ha ma a házirangadót is hozza Obradovics mester legénysége, mely Sipahira, Karamanra, Savasra és Vidmarra sem számíthat ezen az estén, míg a "hazaiaknál" csak Stanko Barac sérült. Az esélyek nem teljesen egyértelműek, de jóval komolyabb játékerőt képvisel az Ülker, amikor csúcsforma-közelben teljesít, mint az idénre kicsit szétesett Efes, ettől függetlenül a körülmények miatt ki-ki meccs lesz ez minden bizonnyal.

F-csoport:

CSZKA Moszkva (orosz, 5-1) - Maccabi Tel-Aviv (izraeli, 5-1) (17:00)

A Moszkva nagy esélyt kap ma, hiszen Shawn James mellett Devin Smith és lehet, hogy Alexy Tyus sem öltözhet be a csoportot hármas holtversenyben vezető izraelieknél, míg a CSZKA-nál mostanra épült fel, illetve lendült formába mindenki. Azért a presztízs okán komoly izgalmak és színvonalas csata valószínűsíthető, de mindkét gárda tudja, hogy nem most és itt dől el az Euroliga-győzelem, ráadásul még csak a továbbjutás sem, ez némileg rá is nyomhatja a bélyegét a találkozóra.

Bayern München (német, 2-4) - Lokomotiv Kubany (orosz, 3-3) (20:15)

A Bayern számára kritikus lenne a győzelem megszerzése otthon a közvetlen rivális Kubannyal szemben, hiszen a féltávnál befutónak tűnő Madrid, Moszkva, Tel-Aviv trió mögött óriási nyitott harc folyik a negyedik, még Top 8-at érő hely megkaparintásáért. Nihad Djedovic már ott van a németeknél, de Borisz Szavovics kihagyta a München legutóbbi összecsapását, míg az oroszoknál Anton Ponkrasov jött a távozó Bikov helyére, ám a válogatott játékmester még a szabályok értelmében ma nem segíthet az Európa Kupa tavalyi első helyezettjén.

Real Madrid (spanyol, 5-1) - Zalgiris Kaunas (litván, 1-5) (20:45)

A Real Carroll és Draper, tehát két hátvéd nélkül fogadja az ezen a poszton Dentmon és az ex-madridi Pocius miatt erősnek számító Kaunast, de teljesen sansztalannak tűnik így is a Zalgiris, melynek innentől már bravúrokra lenne szüksége a rájátszásba jutáshoz, az egy hete távozó Ksistof Lavrinovic elmenetele után viszont már nyomás nem nagyon van a litván bajnokon. Igazi gálaelőadás várható spanyol bajnok módra.

A meccsekhez élőképes streamet ezen a linken találtok

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus