Euroliga: Eldől az utolsó kiadó PO-hely sorsa is, két TV-s meccs!

Ma este három találkozóval lezárul az Euroliga Top 16-os csoportkörének utolsó fordulója, s eldől, hogy a Galatasaray vagy a Lokomotiv Kubany jut-e be utolsóként a legjobb nyolc, azaz a rájátszók közé, de a törökök-szerb derbi mellett a DIGI Sport jóvoltából a Malaga és a Milano csatáját is élőben izgulhatjuk végig a TV-képernyők elől. Lássuk, mit érdemes tudnunk az egyes párosítások előtt!

E-csoport:

Unicaja Malaga (spanyol, 5-8) - EA7 Emporio Armani Milano (olasz, 10-3) (20:45, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

A Malaga már biztosan hatodikként esik ki ebből nyolcasból, a Milano pedig másodikként megy tovább és mindenképp a Maccabival játszik pályaelőnyből a negyeddöntős párharcban, de van némi presztízse így is a derbinek, hiszen van mit visszaállítani a renomén az andalúzoknak, az olaszok viszont Gentile és Langford távollétében is kompetens ellenfél, idegenben is. Küzdelmes, de látványos meccset várhatunk, melyen már Sergi Vidal is segítheti az Unicaját.

F-csoport:

Zalgiris Kaunas (litván, 1-12) - Real Madrid (spanyol, 11-2) (18:45)

A Zalgiris saját közönsége előtt, már Stombergas edző felállása után száll harcba a szép búcsúért egy olyan meccsen, ahol némi tét van a vendégek számára, hiszen kell a győzelem ahhoz, hogy a CSZKA előtt maradjon és megnyerje csoportját a csak Carrollt nélkülöző spanyol bajnok. A hazaiaknál ott lesz minden vezér a hiányzó Vecvagars, Vene, Cyzauskas trió kényszerű jegelését leszámítva, de nem kis meglepetés lenne, ha el tudná verni a Kaunas a kontinens talán legjobb csapatát, mely egyébként most választhat is ellenfelet magának az Olympiakosz, Panathinaikosz duóból. Ha nyernek Rodriguezék, akkor elkerülik a címvédőt, melytől tavaly a döntőben kaptak ki...

Galatasaray (török, 6-7) - Partizan Belgrade (szerb, 4-9) (19:00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

A Galata lehet, hogy Gordon és az ex-belgrádi Jawai mellett Pops Mensah-Bonsura sem számíthat ma, de otthon kötelező a siker a Top 8 kapujában Ergin Ataman tanítványai számára. Most kiderül, hogy van-e még török átok, mely a másik két isztambuli sztárgárdán ebben az évadban is kifogott vagy legalább az egyikük ott lehet a PO-ban most. Kinsey nem öltözhet be a szerbeknél, ahogy Miloszevljevics és Westermann sem, nélkülük pedig nem nagyon bízhat a szép búcsúban az így is felülteljesítő, de már korábban biztos kiesőnek számító Partizan.

Élőképes streamek itt! KATT

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus