Euroliga: Élőben az év utolsó meccsei a TV-ben!

Az alapszakasz első körének és a 2016-os esztendőnek a zárásaként a Panathinaikosz Kazanyban igyekszik nem leszakadni vetélytársaitól, a Barcelonára kiemelten fontos meccs vár David Blatték ellen, a Galatasaray és a Bamberg pedig feljebb kapaszkodnának a tabellán. Mindegyik meccs élőben a DIGI Sporton!

Alapszakasz, 15. forduló

UNICS Kazany (orosz, 5-9) – Panathinaikosz Superfoods (görög, 9-5) (17.00, TV: DIGI Sport 1, ÉLŐ)

Nem vár könnyű feladat a Panathinaikoszra a Kazany otthonában, ahogy az összes többi csapatnak, úgy garantáltan az athéni zöldeknek is alaposan meg kell szenvedniük a sikerért Tatárföldön. Az otthon mindig veszélyes Pasutyin-legénység ráadásul nagyon jó formában is van, hiszen amellett, hogy a CSZKA Moszkvával holtversenyben vezetik a VTB Ligát, az Euroligában is szép győzelmeket arattak, a múlt heti dupla forduló során például mindkét meccsüket hozták a Galatasaray illetve a Zalgiris ellenében. Vezérük, Keith Langford ráadásul az utolsó forduló MVP-je is lett, és hétvégén pihenőt kapott, hogy ezen a találkozón a lehető legfrissebb legyen. A jó formával azért a Panánál sincsen gond, a görögök az elmúlt hat meccsükből ötöt megnyertek, ezek többségét ráadásul igencsak meggyőző játékkal hozták, legutóbb pedig épp Hangáékat fektették két vállra egy egylabdás végjátékban. A Panának is nagyon kellene a győzelem, hogy ne maradjanak le a tegnap egyaránt nyerő Real Madrid, Olympiakosz, Baskonia trió mögött.

Galatasaray Odeabank (török, 4-10) – Brose Baskets Bamberg (német, 5-9) (18.00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

Minden esély megvan rá, hogy egy jó kis meccset játsszon egymással a Galatasaray és a Bamberg, hiszen mindkét csapat nyerni szeretne és feljebb kapaszkodni a tabellán. A Galata a sikeresebb szereplés érdekében a napokban szerződtette az uruguayi Bruno Fitipaldót, aki Perl Zoltán csapattársaként első európai szezonjában 15 pontot és 7,5 gólpasszt átlagolt Itáliában, és sokkal jobb fit lehet irányító poszton az Ataman-csapatban, mint volt az elküldött Russ Smith és Justin Dentmon. A törököknek várhatóan a hazai pálya ellenére is nagyon nehéz dolguk lesz ezúttal (is), hiszen a Bamberg szépen összekapta magát az elmúlt hetekben, utolsó négy meccsükből hármat megnyertek, nem kisebb csapatok, mint a Maccabi, az Efes és az Olympiakosz ellen, csak a Realtól kaptak ki Madridban.

FC Barcelona Lassa (spanyol, 6-8) – Darüssafaka Dogus (török, 8-6) (21.00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

Először találkozik egymással a Barcelona és a Darüssafaka az Euroligában, és mindjárt egy nagy jelentőségű összecsapást vív egymással a két kiváló gárda. A másik török csapathoz, a Galatához hasonlóan a Darüssafaka is felturbózta egy kicsit keretét az újévre, hiszen megszerezték a Boston Celtics által is draftolt horvát centert, Ante Zizicet a Cibonától, aki még csak 19 éves, de elképesztően nagy tehetség, fiatal kora ellenére az Adria Liga egyik, ha nem a legjobb játékosa volt 20 pontos és 9,2 lepattanós átlagával. A Darüssafaka eddig is az egyik legstabilabb csapat volt a mezőnyben, a legutóbbi három meccsükön például a Real Madridot, a Fenerbahcét és a Maccabit verték meg, utóbbit ráadásul 19 pontos hátrányt ledolgozva. A törökök kisebb-nagyobb meglepetésre az alapszakasz felénél biztosan jobban fognak állni, mint a Barcelona, az viszont egyáltalán nem mindegy, hogy hány győzelemnyi lesz a távolság a csapatok között. A playoffra hajtó, ám jelenleg csak 10. Barca számára tehát kiemelten fontos ez az összecsapás, a Darüssafaka számára pedig itt a lehetőség pozíciója megszilárdítására.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

A forduló eddigi eredményei (ezekről ITT olvashattok):
Anadolu Efes – Real Madrid 78-80
Crvena Zvezda mts – CSZKA Moszkva 78-67
Olympiakosz – Fenerbahce 71-62
EA7 Emporio Armani Milano – Zalgiris Kaunas 70-78
Baskonia Vitoria Gasteiz – Maccabi FOX Tel-Aviv 101-88

 

A bajnokság állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus