Euroliga: Fener-Barca rangadó a DIGI-n!

Az Euroliga csütörtöki játéknapjának rangadója a Fenerbahce és a Barcelona ütközete lesz az isztambuliak pályaválasztásával. A Maccabira és a Bayern Münchenre kötelezően megoldandó feladat vár, a Novgorod-Efes és a Zalgiris-Kazany ütközeteken viszont parázs csatára van kilátás. Lássuk, mit érdemes tudni a mai párosításokról!

Alapszakasz, 4. forduló

A-csoport
    
Nyizsnyij Novgorod (orosz, 1-2) – Anadolu Efes (török, 2-1) (17.00)

A Nyizsnyij Novgorod az előző két fordulóban hatalmas pofonokba szalad be a Zalgiris és a Real Madrid otthonában. Ezúttal viszont ismét hazai pályán szerepelhetnek az oroszok, de nemcsak emiatt nem lesz könnyű dolga az Efesnek. Dario Saric múlt héten nem játszott a Zalgiris ellen, ez a rotáción alaposan meg is látszott, nagyon vékonyak voltak palánk alatt az isztambuliak, és a fiatal horvát szereplése most is kérdéses. Akkor egyedül Nenad Krsztics nyújtott jó teljesítményt, ám egy kéztörés miatt az alapszakaszban már biztosan nem szerepelhet a rutinos szerb center. Krsztics Dusan Ivkovics keze alatt újjászületett Moszkvából való távozása óta, extra hatékonysággal dolgozik a festékben, 40 percre kivetítve – és egyébként is – brutális statisztikákat hoz. A magas posztokon tehát van gondja bőven az Efesnek, az oroszok Art Parahuszki és Trey Thompkins révén viszont nagyon erősek ebben a szegmensben. A hétvégén ha csak öt percre is, de Tarence Kinsey visszatért a Novgorodba, minden körülményt figyelembe véve egy esetleges hazai győzelmen egyáltalán nem lenne meglepő.

 

Zalgiris Kaunas (litván, 2-1) – UNICS Kazany (orosz, 1-2) (18.45)

A Zalgiris az idei szezon egyik üde színfoltja, az eddigi meccsek alapján a litván csapat a szezon talán legkellemesebb meglepetése. Az Efes otthonában elért bravúros győzelem után egyértelmű, hogy komolyan kell számolni a kaunasi alakulattal. A Zalgirio Arena ráadásul az egyik legjobb atmoszférájú hazai pálya a mezőnyben, így a Kazanyra sem várnak kellemes percek a kora esti órákban. A tatárföldi gárda végre megszerezte első győzelmét múlt héten a Sassari ellen, és a VTB Liga meccseit is figyelembe véve már a játék képében is jócskán mutat fejlődést a Kazany. Keith Langford egészen elképesztő formában játszik, ő kulcsszereplő lesz a mai találkozón is, ha le tudják lassítani a hazaiak, akkor komoly győzelmi esélyeik lehetnek.

 

B-csoport

Maccabi Tel-Aviv (izraeli, 2-1) – Cedevita Zagreb (horvát, 0-3) (20.05)

Alex Tyus és Devin Smith visszatérésével már teljesen más arcát mutatta a Maccabi múlt héten Berlinben, ismét felfedezhetők voltak az elit csapatokra jellemző vonások esetükben. A Cedevita is pozitív változásokon ment keresztül – igaz nekik is volt honnan fejlődniük – a zágrábiak Roko Ukic visszatérésével nyertek sokat, már nem tűnik vezér nélkülinek a horvát bajnok. Ettől függetlenül természetesen a Maccabi a mérkőzés toronymagas favoritja, nem kérdés, hogy az izraelieknek gond nélkül kell hozniuk ezt a mérkőzést.    

 

C-csoport

PGE Turow (lengyel, 0-3) – FC Bayern München (német, 1-2) (19.00)

Fájó vereséget szenvedett múlt héten a Bayern hazai pályán a feltámadó Milano ellen, de nem agonizálhattak sokat a bajorok ezen a minden bizonnyal nagyon hiányzó két ponton. Itt az újabb feladat, a Turow ellen nem hibázhat a Pesics-legénység, egy esetleges zakó könnyen lehet, hogy már végzetes is lenne számukra. Egyértelműen a Bayern a jobb csapat, ha a vendégek fejben rendben lesznek, illetve ha Anton Gavel és Nihad Djedovics sem lesz akkora terített betli, mint múlt héten, akkor nem lehet gondjuk a münchenieknek ezen a meccsen.

 

Fenerbahce Ülker (török, 2-1) – FC Barcelona (spanyol, 3-0) (20.45, TV: DIGI Sport 2, felvételről 23.15-kor)

A játéknap legnagyobb rangadója a Fenerbahce és a Barcelona összecsapása lesz, amit az Európa Liga meccsek miatt ha csak felvételről is, de megnézhetünk a DIGI Sporton. A Barca eddig roppant magabiztos, Juan Carlos Navarro nélkül is simán hozták legutóbbi meccseiket. A klasszis ezúttal ráadásul már újra bevethető lesz, vele még jobb lehet az eddig is gördülékeny támadójáték. Ami a Fenert illeti, a törökök hatalmas verést kaptak Athénban legutóbb, igaz a Pana kinti dobóformájára (26/18, 69%) nehéz szavakat találni, Preldzicék legfeljebb a kezüket tudták feltenni, ez egy ilyen nap volt. Most itt a lehetőség a Fener számára, hogy feledtesse ezt a fiaskót, illetve a Barca ellen bizonyítsák az Obradovics-tanítványok, hogy a nagy nyári bevásárlás után Európa legszűkebb elitjébe tartoznak.


Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!


A forduló eddigi mérkőzésén:

A-csoport
Real Madrid – Dinamo Sassari 115-94
 

A csoportok állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus