Euroliga: Fener-Pana derbi ma a DIGI Sporton!

Az Euroliga nyolcadik fordulójában egyre élesebb a verseny a csapatok között, újabb fontos meccsek következnek ma!

Európa első számú kosaras színpadán ma is több remeknek ígérkező összecsapást rendeznek, melyek közül a Fenerbahce-Panathinaikosz rangadót közvetíti a TV is. Az A-csoport minden csapata ma játszik, így folytatódik a két orosz csapat késhegyre menő csatája, a Real Madrid pedig javíthat múlt heti fiaskója után. Szintén ma lép pályára a Maccabi, az Efes és a Malaga is. Lássuk, mit érdemes tudni a mai párharcokról!

 

Alapszakasz, 8. forduló

A-csoport

Nyizsnyij Novgorod (orosz, 3-4) – Real Madrid (spanyol, 5-2) (18.00)

Mind a Nyizsnyij Novgorod, mind pedig a Real Madrid kijózanító pofonba futottak bele a múlt héten. A királyi gárda továbbjutását a Kazany napolta el Madridban, ez volt 22 győztesen megvívott hazai meccs után a Real első otthoni veresége. A Real azonban minden bizonnyal így is ott lesz a Top 16-ban, a Nyizsnyij számára viszont még meleg lehet a pite. A hetedik forduló a lehető legrosszabbul alakult az oroszok számára, hiszen ők demoralizáló vereséget szenvedtek 17 pontos előnyből, hazai pályán a Zalgiris ellen, a Kazany pedig nem várt bravúrt ért el Madridban. Úgy tűnik, a két orosz csapat közül csak az egyik juthat tovább, és a Nyizsnyij sorsolása sokkal nehezebb (Real o, Efes i, Kazany o), így már most nyernie kellene a novgorodiaknak, hogy legyen még tétje az egymás elleni meccsnek a záró fordulóban. Ez azonban pokolian nehéz lesz, a Real nem szokott kétszer egymás után kikapni, ráadásul most bizonyítaniuk kell a spanyoloknak a mindig kritikus szurkolóik felé is. Gustavo Ayon kiesett hátproblémái miatt, így Burusziszra és Mejrire vár nagyobb szerep Parahuszkiék ellen, Rudy Fernandez viszont most már minden bizonnyal visszatér az Euroligában is.

 

Dinamo Sassari (olasz, 1-6) – UNICS Kazany (orosz, 3-4) (20.30)

Muszáj nyernie a Kazanynak a Sassari ellen, a tatárföldiek így tehetik értékessé az Efes és a Real Madrid elleni bravúros győzelmeket. Nagyot fordult a világ Pasutyin edző visszatérése óta a Kazannyal, bő két héttel ezelőtt még reménytelennek tűnt az oroszok helyzete a Nyizsnyij Novgoroddal szemben, most pedig már ők állnak jobban. Ahogy az előző meccsnél említettük, a Kazany két idegenbeli fellépése ellenére is könnyebb helyzetben van (Sassari i, Zalgiris o, Nyizsnyij i), ha szerencsésen, és félig-meddig a papírforma szerint alakulnak a mérkőzések, akkor a Kazany a sírból hozhatja vissza a továbbjutását. Ehhez azonban a maihoz hasonló meccseket meg kell nyerniük, nem engedhetnek meg maguknak egy vereséget a Sassari otthonában.

 

Zalgiris Kaunas (litván, 4-3) – Anadolu Efes (török, 5-2) (20.45)

A Zalgiris és az Efes is kényelmes helyzetből várhatják a folytatást, mindkét csapat jó helyzetben van az alapszakasz zárásához közeledve. A Zalgiris nagy fordítással győzött a Nyizsnyij Novgorod otthonában, így oda-vissza verte az oroszokat, amivel kétmeccses előnyt szerzett előttük. A kettős győzelmet az Efes ellen is elérheti a kaunasi alakulat, hiszen Isztambulban is a zöld-fehérek diadalmaskodtak, így még megcélozhatják a csoport első, vagy reálisabban inkább a második helyét. Kiegyenlített meccsre számítunk a két csapat összecsapásán, ami csak a hajrában dől el valamelyik fél javára.

 

B-csoport

Limoges CSP (francia, 1-6) – Unicaja Malaga (spanyol, 4-3) (20.00)

Nyernie kellene a Malagának a Limoges otthonában a CSZKA Moszkva és a Maccabi elleni meccsek előtt, hogy bebiztosítsák magukat legalább a harmadik helyre. A spanyolok az ALBA Berlin ellen újfent emlékezetes meccset játszottak, ezúttal azonban ők kapták az utolsó másodperces kosarat, amivel vereséget szenvedtek a német fővárosban. A javítás reményében lép tehát pályára a Malaga, és az eheti ellenfél, a Limoges sincs finoman szólva sem top formában. A Cedevitától is kikapott a francia bajnok, ez volt zsinórban az ötödik zakójuk, így az ALBA győzelme után gyakorlatilag biztosan lemondhatnak a negyedik helyről. 

 

Maccabi Tel-Aviv (izraeli, 4-3) – ALBA Berlin (német, 3-4) (20.05)

Behúzta az ALBA Berlin azt a bravúrgyőzelmet a CSZKA, Maccabi, Malaga hármas egyik tagja ellen, amit riválisai, a Cedevita és a Limoges eddig nem, így most nyugodtan léphetnek pályára a germánok Izraelben. A Maccabi másodszor is nagy pofont kapott a CSZKA Moszkvától, nem kérdés, hogy melyik a csoport legjobb csapata. Ezúttal viszont már csak becsületből is nyernie kellene a címvédőnek, a CSZKA elleni két meccs és a Cedevitától elszenvedett hazai vereség így is elég fájdalmas Devin Smith-ék számára.

 

C-csoport

Fenerbahce Ülker (török, 5-2) – Panathinaikosz (görög, 5-2) (19.00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

A csütörtöki egyetlen TV-s meccsen a Fenerbahce és a Panathinaikosz összecsapása meglehetősen ígéretesnek tűnik, remélhetőleg egy remek derbit láthatunk. Két kiváló csapat feszül majd egymásnak, ahol a csoport második helye a tét. A Pana az elvárások felett teljesít a teljes szezonban, a Fener pedig most már az eredmények mellett a mutatott játékot tekintve is az abszolút élcsapatok közé tartozik. Október végén nem mindennapi meccset játszott egymással a két csapat, amire csak a görögök emlékezhetnek vissza jó szájízzel. Dimitrisz Diamantidisz azon a meccsen osztotta ki ezredik Euroliga gólpasszát, csapata pedig 26/18-as triplamutatóval legázolta az OAKÁ-ba visszatérő Zseljko Obradovics csapatát (91-73). A Fener most visszavághat, ebben megkönnyítheti dolgukat, hogy Lukasz Mavrokefalidisz mellett Esteban Batista is hiányozhat a vendégek centersorából, ami így nagyon vékonynak tűnik.


Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!


Tegnapi eredmény:

C-csoport
EA7 Emporio Armani Milano – FC Bayern München 83-81


A csoportok állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus