Euroliga: Fener-Real rangadó a mai programban

A tavalyi elődöntő visszavágója mellett Daniel Hackett Milanóba való visszatérése lesz a mai nap fő eseménye.

A tavalyi elődöntő visszavágója mellett Daniel Hackett Milanóba való visszatérése lesz a mai nap fő eseménye. A Malaga és a Loko folytatná jó sorozatát, a Himki és a Bayern pedig nem szeretne botlani a kiegyenlített A-csoportban.

 

Alapszakasz, 3. forduló

A-csoport

Himki Moszkva (orosz, 1-1) – Crvena Zvezda Telekom (szerb, 1-1) (18.00)

Az A-csoport mind a hat csapata 1-1-es mérleggel áll, így ebben a csoportban kiemelt jelentősége van a hazai pálya megvédésének, illetve ezzel összhangban egy-egy idegenbeli győzelemnek. Ennek szellemében, illetve a csapatok erejét figyelembe véve sem nagyon hibázhat a Himki Moszkva a Crvena Zvezda ellen, a meccsnek toronymagas esélyesei az oroszok. Előre azonban már csak a tegnapi eredmények okán sem könyvelhetünk el egyetlen győzelmet sem, ahogy a Himkinél sem tehetik ezt meg, különben nagyot koppanhatnak. Még akkor sem, ha a szerbek jelenleg is nagy átalakulás közben vannak, hiszen a sérült Mitrovics pótlására Quincy Miller érkezett, illetve Big Sofo becsülete is kitelt Belgrádban, helyére Vladimir Stimac jött, ami elsőre nem tűnik rossz cserének.

Fenerbahce Ülker (török, 1-1) – Real Madrid (spanyol, 1-1) (18.00, TV: DIGI Sport 1, felvételről 00.15-kor)

A tavalyi Final Four egyik elődöntőjében Fenerbahce-Real Madrid összecsapást rendeztek, így természetesen ez a párharc a nap legjobban várt meccse. A két csapat éppen ellentétes formát mutat, hiszen míg a Real két vereséggel kezdte a szezont, addig a legutóbbi három meccsét nagyon simán nyerte. A Fener viszont a kezdeti győzelmek után két vereségen van túl, hiszen a múlt heti franciaországi vereségükhez hasonlóan a török bajnokságban is nagy meglepetésre kaptak ki az isztambuliak. A törökök játékán nagyon látszik, hogy bőven van még min javítania Zseljko Obradovicsnak és csapatának, éppen ezért ennek a meccsnek inkább a címvédő Real a favoritja.

FC Bayern München (német, 1-1) – Strasbourg IG (francia, 1-1) (20.00)

Mind a Bayern, mind pedig a Strasbourg egy kiváló, lélekemelő győzelemből érkezik az egymás elleni meccsükre. A bajorok a csoport és a teljes mezőny egyik legjobb csapatát, a Himkit tudták megverni legutóbb, a Strasbourg pedig általános meglepetésre valósággal kiütötte a Fenerbahcét. Ezen a meccsen a hazai pálya feltétlenül a Bayern mellett szól, ahogy láthattuk a gallok teljesen más arcukat mutatják otthonuktól távol, ráadásul a germánok nem engedhetnek meg maguknak egy ilyen vereséget ebben a kőkemény csoportban.
 

B-csoport

EA7 Emporio Armani Milano (olasz, 1-1) – Olympiakosz (görög, 1-1) (20.45)

Daniel Hackett már a harmadik fordulóban visszatér korábbi sikerei helyszínére, hiszen az olasz útlevéllel is rendelkező amerikai a Milano piros-fehér mezét az Olympiakoszéra cserélte a nyáron. Hackett azonban – egyelőre – nem kap olyan markáns szerepet görög földön, mint Lombardiában, de az előlépéshez ennél jobb helyszínt keresve sem találhatna. De nemcsak neki, hanem csapatának is roppant fontos ez a meccs, hiszen az Olympiakosz múlt héten kikapott Hanga Ádáméktól, ez pedig kétszer egymás után nem nagyon szokott megesni Printeziszékkel. A Milanót ugyanakkor nem nyomja különösebb teher ezen az összecsapáson, hiszen ezzel a meccsel letudják a taljánok a három legnehezebb riválist a csoportban, és egy esetleges győzelemmel igen előkelő helyen állhatnának a tabellán.
 

C-csoport

Stelmet Zielona Gora (lengyel, 0-2) – Lokomotiv Kubany (orosz, 2-0) (20.00)

Nagyszerűen kezdte a Lokomotiv a nemzetközi szereplését, hiszen a Pana és a Zalgiris személyében két közvetlen riválist győztek le az első két fordulóban. Most a csoport leggyengébb csapata ellen nyilván tovább folytatnák jó sorozatukat az oroszok, és maradnának a C-csoport élén. Könnyű dolguk azonban garantáltan nem lesz, hiszen a Zielona Gora eddig mindkétszer kikapott ugyan, ám a Zalgiris után Barcelonában is az utolsó percig nyílt meccset játszottak. A Lokónak koncentrált, okos játékra van tehát szüksége, és ha ez meglesz náluk, akkor valószínűleg megőrzik veretlenségüket.
 

D-csoport   

Unicaja Malaga (spanyol, 2-0) – Darüssafaka Dogus (török, 1-1) (20.00)
A Malaga és a Darüssafaka személyében két pozitív megítélésű csapat találkozik a D jelű csoport záró találkozóján. A Malaga a Bamberg hazai legyőzése után dobbantott igazán nagyot, hiszen rendkívül összeszedett játékkal, Kuzminskas vezérletével tulajdonképpen simán nyertek Tel-Avivban a Maccabi ellen. A Darüssafakának kicsit már döcögősebben ment eddig, hiszen a Sassarit „csak” hosszabbításban verték a törökök, a Bambergtől pedig ki is kaptak, igaz ez utóbbi a németek eddigi játékát nézve nem is igazán meglepő. Az isztambuli legénységben azonban egyértelműen jóval több is van még, remélhetőleg hamarosan összeállnak is ezt láthatjuk is tőlük.

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

A forduló eddigi eredményei (ezekről ITT olvashattok):


B-csoport
Anadolu Efes – Cedevita Zagreb 75-81
Limoges CSP – Laboral Kutxa Vitoria 71-107

C-csoport
Pinar Karsiyaka – Zalgiris Kaunas 66-68
FC Barcelona Lassa – Panathinaikosz 77-52

D-csoport
CSZKA Moszkva – Brose Baskets Bamberg 83-77
Maccabi FOX Tel-Aviv – Dinamo Banco di Sargedna Sassari 79-63

 

A csoportok állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus