Euroliga: Görög-török rangadó élőben a DIGI-n!

Az F-csoportban az Olympiakosz és az Efes számára is nagy a tét, a Laboral pedig újabb nagy esély előtt a playoffot illetően.

Top 16, 12. forduló

E-csoport

ALBA Berlin (német, 5-6) – Crvena Zvezda Telekom (szerb, 3-8) (20.15)

Először találkozik egymással a német fővárosban az ALBA Berlin és a Crvena Zvezda, és rögtön az első ilyen meccs nagy tétet is hordoz magában. A Zvezda ugyanis egy vereséggel biztosan búcsúzik a folytatás lehetőségétől, igaz egyébként is csak matematikai esélyük van a szerbeknek. Az ALBA ezzel szemben még reális sansszal rendelkezik a rájátszásba jutást illetően, ehhez azonban a jövő heti, Pana elleni sorsdöntő meccs előtt most is mindenképpen nyerniük kellene, hogy ne szakadjanak le az athéniaktól. A Kombank Arenában a Zvezda nyert, ami azért is nagyon fájó jelenleg is az ALBA-nak, mert az első nyolc forduló során az volt az egyetlen győzelme a szerbeknek, nekik pedig nagyon hiányzik ez az egy siker. Akkor Boban Marjanovics volt a berliniek veszte, és ha most nyerni akarnak, akkor mindenképpen meg kell oldaniuk alacsonyabb centereikkel is a szerb óriás semlegesítését.

 

F-csoport

Fenerbahce Ülker (török, 9-2) – Unicaja Malaga (spanyol, 2-9) (19.00)

A csoportgyőzelemre, vagy minimális célként a pályaelőnyre hajtó Fenerbahce kötelező győzelem előtt áll az utolsó helyen tanyázó Malaga ellen. A Fener egyébként is bombaformában van, az utolsó nyolc meccsét megnyerte az Euroligában, és bár tudjuk, hogy minden sorozat megszakad egyszer, hatalmas meglepetés lenne, ha ez éppen most történne meg. Még akkor is, ha a Malaga teher nélkül, felszabadultan játszhat, illetve a múlt héten hiányzó kulcsemberek közül Jayson Granger, Ryan Toolson és Jon Stefansson is visszatérhet. Várhatóan a védekezés minősége fog dönteni ezen a meccsen, hiszen amennyiben felveszi ebben a szegmensben is a versenyt a Fener a Malagával, úgy a sokkal kreatívabb támadósoruk minden bizonnyal megoldhatatlan feladat elé állítja a spanyolokat.

 

Olympiakosz (görög, 8-3) – Anadolu Efes (török, 5-6) (20.45, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

Az Olympiakosz múlt heti, Laboral elleni veresége a görögökön túl az Efest is meglehetősen érzékenyen érintette. A baszkok és a törökök hosszú hetek óta tartó versenyfutásában nem tudnak elszakadni egymástól a csapatok, így a Nyizsnyij Novgorod kötelező legyőzése ellenére sem jutott lélegzetvételnyi előnyhöz az Ivkovics-legénység. Az Olympiakosznak is nagyon fájó volt a Laboraltól elszenvedett vereség, hiszen előtte héten a Fener ellen is kapituláltak a pireusziak, így ebben a fordulóban két török győzelem esetén már most biztosan le is mondhatnának a rájátszásbeli pályaelőnyükről. Ennek fényében biztosan kettőzött erővel fognak küzdeni, ráadásul Vaszilisz Szpanulisz is visszatérhet, aki nélkül múlt héten is csak fogatlan oroszlán volt a görög gárda. Vezérük játékra jelentkezése bizakodásra adhat okot a hazaiaknak, még akkor is, ha ezúttal a mindig megbízható Brent Petway és Oliver Lafayette dőltek ki a sorból.

 

EA7 Emporio Armani Milano (olasz, 3-8) – Laboral Kutxa Vitoria (spanyol, 5-6) (21.00)

Hosszú idő után először a baszkok tűnnek esélyesebbnek egy adott forduló előtt a jobb pozícióba kerülésre a Laboral-Efes különcsatában. Az isztambuliak Olympiakosz elleni, idegenbeli sikere ugyanis hatalmas bravúr lenne, a Laboral viszont megoldott már nehezebb feladatokat is a szezon során, mint a többnyire gyengélkedő Milano legyőzése. Legutóbb épp az Olympiakosz ellen mutatta legszebbik arcát Mike James és a Laboral, egy hasonlóan koncentrált, extrákkal tarkított teljesítmény bizonyára ezúttal is elég lenne nekik egy sikerhez. A matekon túl is vízválasztó lehet ez a meccs a vitoriaiak számára, hiszen a Nyizsnyij Novgorod ellen már elszórakoztak egy hasonló lehetőséget a baszkok, és ha ezt újra megteszik, akkor nem is érdemlik meg a legjobb nyolc csapat közé kerülést.


Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!


Tegnapi eredmény:

E-csoport
Zalgiris Kaunas – FC Barcelona 72-83
    
A csoportok állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus