Euroliga: Győzelmi kényszerben a Barcelona és az Efes

Nyernie kell Pireuszban a Barcának az életben maradáshoz, az Efes pedig újabb bravúrra készül a Real ellen. Mindkét meccs a DIGI Sporton.

 

Negyeddöntő, 4. mérkőzések

Anadolu Efes (török) – Real Madrid (spanyol) (19.00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

Az Anadolu Efes és a Real Madrid párharca sokkal szorosabban, a semleges nézők számára kedvezőbben alakul, mint vártuk volna előzetesen, és szerencsére kettejük újabb közös fejezetét élőben megnézhetjük ma a DIGI Sporton. A törökök az első két meccsen is meglévő esélyüket hazai pályán már valóban győzelemre váltották, így ma az egyenlítésért léphetnek pályára Draperék. Elsősorban Nenad Krsztics, illetve mellette még Dario Saric eddig a legbiztosabb pontjai az Efesnek, és legutóbb jött még egy extra teljesítmény Matt Janningtől is. Az amerikai hátvéd öt triplát rámolt be, melyek közül az utolsó meccsnyerő is volt egyben, és az ilyen pluszok kellenek nekik most is, hogy ismét le tudják győzni a Realt. A madridiak egyébként eddig nem túl meggyőzőek a playoffban, a Fenerbahce és a CSZKA Moszkva is sokkal komplettebb csapat benyomását keltették az elmúlt meccseken. A Realnak csak kisebb-nagyobb fellángolásai voltak eddig, és rendre azon múlt a győzelmük a blancóknak, hogy ezeket a szakaszokat mennyire tudták kitolni az egyes meccseken. Amennyiben tudnak javulni a formaingadozás tekintetében, úgy jó eséllyel továbbjuthatnak ma, ellenkező esetben viszont ismét izzasztó percek várhatnak rájuk.

A három győzelemig tartó párharc állása: 2-1 a Real Madrid javára.

 

Olympiakosz (görög) – FC Barcelona (spanyol) (21.00, TV: DIGI Sport 2, felvételről 23.05-kor)

Abszolút kétesélyes az Olympiakosz és a Barcelona negyedik összecsapása (is), a tét viszont meccsről meccsre folyamatosan nő. Elsősorban a katalánok számára, akiknek ez a mai már élet-halál harc lesz, hiszen ha ismét kikapnak, akkor a második kiemelésük ellenére is ki fognak esni. Pedig legutóbb megvolt az esélyük, hogy visszavegyék pályaelőnyüket, hiszen az Olympiakosz közel sem játszott olyan jól, mint mikor elhoztak egy meccset Barcelonából. Jorgosz Printeziszre, és most már Vaszilisz Szpanuliszra is biztosan számíthatott eddig csapata, a túloldalon viszont mindez csak Juan Carlos Navarróról mondható el. Az első két meccsen szinte teljesen kiismerték egymást a csapatok, és kedden már nem tudták meglepni a másikat, az aznapi forma döntött. Ez valószínűleg most sem lesz másként, és az lehet a döntő tényező, hogy az említett kulcsemberek ezúttal is tudják-e hozni magukat, illetve hogy ki tud felnőni melléjük, hiszen egy-egy váratlan jó teljesítmény győzelmet érhet. A tét mindenesetre óriási, a görögök nyilván nem szívesen utaznának el még egyszer Barcelonába, a katalánok pedig foggal-körömmel fognak kaparni a kiesés elkerüléséért.

A három győzelemig tartó párharc állása: 2-1 az Olympiakosz javára.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

A párharcok állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus