Euroliga: Hanga ma egy nagy rangadón debütál a Barcában

Ma este a forduló záró meccsén és legnagyobb rangadóján, a Panathinaikosz ellen láthatjuk először Barca-mezben Hanga Ádámot az Euroligában. Ezt az egyébként is roppant ígéretes derbit a Himki-Valencia és a Zalgiris-Zvezda találkozók vezetik fel, melyeken szintén hasonló erőt képviselő csapatok néznek farkasszemet egymással.

Alapszakasz, 1. forduló

Himki Moszkva (orosz) – Valencia Basket (spanyol) (19.00, TV: DIGI Sport 3, ÉLŐ)

Egy roppant érdekesnek ígérkező mérkőzéssel, a tavaly még a EuroCup negyeddöntőjében összecsapó Himki Moszkva és Valencia találkozójával indul a pénteki játéknap programja. Ezen a színtéren nem is találkozott még egymással eddig a két gárda, pedig mindketten megfordultak itt az elmúlt pár évben. A tavalyi párharcukból egyébként a Valencia jutott tovább, amiért az oroszok külön is visszavágnának. Ebben a kulcsfigurájuk természetesen a EuroCup tavalyi szezonjának MVP-je, a Himkit a VTB Liga döntőjéig, az orosz válogatottat pedig az EB legjobb négy csapata közé cipelő Alexej Shved lesz. A legnagyobb orosz sztárnak ráadásul többek között a visszaigazolt Tyler Honeycutt, illetve Charles Jenkins és James Anderson személyében most egészen remek támogatói is vannak, akiket a Valenciának meg kell fékeznie, hogy esélye legyen a győzelemre. A spanyol bajnokon ugyanakkor nem tudni, hogy mennyire fog meglátszani tavalyi sikeredzőjük, Pedro Martinez elvesztése, az ACB Ligát mindenesetre Erick Green parádés szereplésével három győzelemmel kezdte a gárda.
 

Zalgiris Kaunas (litván) – Crvena Zvezda mts (szerb) (19.00)

Az idei mezőny talán két leggyengébb kerettel rendelkező csapata, az egyaránt rengeteg fiatal hazai játékossal felálló Zalgiris és Crvena Zvezda rögtön az első fordulóban összecsap egymással. Mindkettejük számára itt a lehetőség tehát egy jó kezdésre, de erre azért már csak a hazai pálya okán is a litvánoknak van nagyobb esélyük, akik egyébként is több variációs lehetőséggel rendelkeznek riválisuknál. A Zvezdában szinte csak Taylor Rochestie és James Feldeine azok, akiktől elvárható az ezen a szinten is kiemelkedő teljesítmény, míg a többiek vagy túl vannak már a zeniten (pl. Pero Antics), vagy rutintalanságuk miatt nem igazán tudjuk mire számíthatunk tőlük (pl. Mathias Lessort).
 

FC Barcelona Lassa (spanyol) – Panathinaikosz Superfoods (görög) (21.00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

A forduló záró meccse lesz a kör legnagyobb rangadója és legnagyobb érdeklődéssel várt mérkőzése is egyben, Hanga Ádám ugyanis a Panathinaikosz elleni derbin mutatkozik be az Euroligában a Barcelona színeiben. A két gárda nemcsak a tradíciók miatt nagy riválisa egymásnak, hanem várhatóan az idei szezon végelszámolásánál is nagyon közel lesznek majd egymáshoz, hiszen a legtöbb fogadóiroda (és személy szerint mi is) ezt a két csapatot valahova a 4-6. helyek környékére várja. A győztes tehát rögtön a rajtnál előnybe kerülhet a vesztessel szemben, ami jó alaphangot adhat nekik a folytatásra. Hangáék egyébként eddig még nem kaptak ki a spanyol bajnokságban, de a Pana is győzelemmel kezdett odahaza, méghozzá az Olympiakosz elleni nagy rangadón. A nyáron a görögök jóval kevesebb változtatást eszközöltek keretükben, mint a Barca, ez pedig az első hetekben még egyértelműen előnyt jelent nekik. A gránátvörös-kékeknél azonban nagyon jó úton halad Hanga mellett például Thomas Heurtel vagy Pierre Oriola beillesztése is, így egy roppant szoros és izgalmas rangadóra számíthatunk ma este 21 órától a két fellegvár között.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

Tegnapi eredmények (ezekről ITT olvashattok):
Anadolu Efes – Real Madrid 74-88
CSZKA Moszkva – AX Armani Exchange Milano 93-84
Brose Bamberg – Maccabi FOX Tel-Aviv 71-88
Olympiakosz – Baskonia Vitoria Gasteiz 75-64
Unicaja Malaga – Fenerbahce Dogus 68-67

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus