Euroliga: Hanga nélkül próbál továbbjutni a Laboral

Ádám minden bizonnyal ma sem tud pályára lépni a Pana ellen, így az OAKA-ban még nehezebb dolguk lesz a 2-0-ra vezető baszkoknak.

Ádám minden bizonnyal ma sem tud pályára lépni a Pana ellen, így az OAKA-ban még nehezebb dolguk lesz a 2-0-ra vezető baszkoknak. A görögökhöz hasonlóan a címvédő Real számára is az életben maradás a tét a Fener ellen, a Barca viszont kezébe veheti a saját párharcának irányítását.

 

Negyeddöntő, 3. mérkőzések

Panathinaikosz (görög) – Laboral Kutxa Vitoria (spanyol) (20.15, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

Jelen állás szerint az első meccsen megsérülő Hanga Ádám ma sem tudja vállalni a játékot a Panathinaikosz ellen, így minden bizonnyal ismét honfitársunk nélkül lesz kénytelen harcba szállni a Laboral a félelmetes hangulatú OAKA-ban. A nagyobb tét és a nyomás viszont nem a baszkon, hanem a Panán lesz, hiszen a görögök számára egy újabb vereséggel véget ér Diamantidisz utolsó Euroliga-szezonja. Az első, nagy pofon után a második meccsre épp a klasszis irányító főszereplésével már remekül összeszedte magát a Pana, többször is vesztettnek tűnő állásból jöttek vissza a meccsbe és hosszabbítást harcoltak ki a görögök. Hanga hiánya nagyon érződött a Laboralon, Causeur és Shengelia távolléte mellett ezt már nagyon nehezen bírja el a vitoriai alakulat. Darius Adams azonban ismét fel tudott nőni a feladathoz, egyelőre ő jelenti azt a pluszt a párharc során a Laboral számára, ami a továbbjutáshoz szükséges nekik.

A három győzelemig tartó párharc állása: 2-0 a Laboral Kutxa javára.

 

Real Madrid (spanyol) – Fenerbahce Ülker (török) (20.45, TV: DIGI Sport 2, felvételről 22.35-től)

Egyelőre hatalmas csalódást nyújt a címvédő a Fenerbahce elleni párharc során, így a Real a kiesés szélére sodródott a madridi összecsapások előtt. Az első vereség még magyarázható volt a pocsék kinti dobóformával, a másodikon viszont esélyt sem adott a Fener a spanyoloknak. A másik oldalról nézve viszont nagyon együtt van most a török csapat, akiket Vesely kiesése még inkább egységessé gyúrt össze. Udoh eddig remekül megbirkózik az extra terhekkel a palánkok alatt, Bogdanovics pedig minden tekintetben vezére a jelenlegi Fenernek. Az első meccsen Szlukasz, a másodikon pedig Kalinics volt az, aki húzóemberré lépett elő a háttérből, a Realnak erre pedig már végképp nem volt válasza. A madridi kulcsemberek közül viszont a teljesség igénye nélkül Llull, Ayon és a helyét egyáltalán nem találó Fernandez is csak szenved eddig. Ez azért várhatóan a spanyol fővárosban változni fog majd, de nagyon össze kell szednie magát a Realnak, ha ki akarják harcolni a mindent eldöntő ötödik meccs lehetőségét ezen a héten.

A három győzelemig tartó párharc állása: 2-0 a Fenerbahce javára.

 

FC Barcelona Lassa (spanyol) – Lokomotiv Kubany (orosz) (20.45)

A négy pályahátrányban kezdő csapat közül egyedül a Barcelona tudott nyerni az első két meccs valamelyikén idegenben, így innentől már egyértelműen a katalánokat nevezhetjük meg a Lokomotiv elleni párharc favoritjának. A gránátvörös-kékek ráadásul nem is akármilyen verést mértek a Lokóra, Navarro csapata legeredményesebbjeként stílusosan ünnepelte 300. Euroliga-meccsét, a Barca pedig 26 ponttal kiütötte az oroszokat. A katalánok sokkal több lábon állnak, Dorsey nélkül is uralják a festéket, míg a Lokóban Delaney és Randolph nagyon magukra maradtak, a többiek adósak a jó teljesítménnyel. A vendégeknek az lehet talán az egyetlen esélyük, ha most egyből visszaveszik a pályaelőnyt, ehhez azonban a játék minden elemében jelentősen fel kellene javulniuk, ez a potenciál viszont nem biztos, hogy megvan bennük.

A három győzelemig tartó párharc állása: 1-1.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

Tegnapi eredmény (erről ITT olvashattok):

Crvena Zvezda Telekom – CSZKA Moszkva 71-78

 

A rájátszás állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus