Euroliga: Hangáék a Bamberget fogadják az első kör végén

A Barca és a Real elleni idegenbeli bravúrok után a Bamberg ellen zárja a Laboral a Top16 odavágóit, ezt a meccset is élőben láthatjuk ma.

A Barca és a Real elleni idegenbeli bravúrok után a Bamberg ellen fejezi be a Laboral a Top16 odavágóit, ezt a meccset is élőben láthatjuk ma. A nem túl fényesen álló Real harmadszor is nekifut, hogy legyőzze a Himkit, a Fener tovább őrizné veretlenségét, illetve a Top16 történtében először összecsap két Adria Ligában szereplő csapat is.

 

Top16, 7. forduló

E-csoport

Fenerbahce Ülker (török, 6-0) – Unicaja Malaga (spanyol, 2-4) (20.00)

A nagy rivális Efes ellen is meg tudta őrizni Top16-os veretlenségét a Fener a múlt héten, így a Malaga elleni meccs után féltávnál is jó eséllyel hibátlanok maradhatnak Veselyék. A Fener ugyanis nemcsak a második csoportkörben, hanem összességében még hazai pályán sem kapott ki ebben a szezonban (8-0), és a Malaga elleni meccsnek is ők vágnak neki favoritként. A spanyolok két nagyon fájú vereséget szenvedtek el az elmúlt két hétben, az Efestől és a Lokomotivtól is odahaza kaptak ki, ez a két kudarc pedig könnyen a továbbjutásukba kerülhet. Nagyon kellene tehát egy bravúr a Malagának már csak az önbizalom helyreállítása okán is, erre azonban előzetesen - pláne Hendrix és Smith nélkül - nem mutatkozik túl nagy esélyük az idei szezon talán legkiegyensúlyozottabb csapata ellen, akik viszont ezúttal Szlukaszt és Anticsot lesznek kénytelenek nélkülözni.

Crvena Zvezda Telekom (szerb, 3-3) – Cedevita Zagreb (horvát, 2-4) (20.00)

A két jó ismerős, a Crvena Zvezda és a Cedevita összecsapására az utolsó körig kellett várni, melynek ráadásul nagyon nagy tétje is van. A szerb és a horvát fellegvár már egyébként is hosszú hetek óta tartó nagy csatát vív egymással, ami most az Euroligában még tovább fokozódik. Az Adria Ligában ugyanis a még pályaelőnyt biztosító második helyre hajt mindkét gárda, és ebben a versenyfutásban szinte ugyanúgy, 17-6-os mérleggel állnak három fordulóval az alapszakasz vége előtt. Hajszálnyival mégis a Cedevita a jobb eddig egymás ellen, hiszen kétszer is legyőzték már a belgrádiakat a horvátok, igaz egyszer 2, másodszor pedig mindössze 1 ponttal. Most is hasonlóan nagy küzdelemre van kilátás, a múlt heti vereségeik után ráadásul mindkét csapatnak igen kellene a győzelem, hogy növeljék esélyeiket a visszavágók előtt.

 

F-csoport

Himki Moszkva (orosz, 4-2) – Real Madrid (spanyol, 3-3) (18.00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

Újabb nagy erőpróba vár a Real Madridra, hiszen a címvédő ezúttal az őket idén már oda-vissza megverő Himki Moszkvához látogatnak. Az alapszakaszban is egy csoportban szerepeltek ugyanis a felek, és a Himki mindkét meccsen jobbnak bizonyult, teljesen megérdemelt győzelmeket aratva. Furcsa ilyet írni a Reallal szemben, ám talán most is esélyesebbek valamivel a moszkvaiak, akik eddig szép sormintát követnek a Top16-ban. Az oroszok ugyanis a hazai meccseiket eddig kivétel nélkül megnyerték, az idegenbelieket viszont elveszítették. A Real ezzel a mérkőzéssel elkezdi a roppant kemény idegenbeli túráját az Euroligában, hiszen a következő hét fellépésükből hatszor otthonuktól távol játszanak a spanyolok. A maihoz hasonló meccseken bravúrokat kellene elérniük, hiszen az eddigi öt hazai fellépésükön a két honi riválistól, a Barcelonától és a Laboraltól is kikaptak a balancók, így pedig komoly kihívás lesz számukra a rájátszás elérése. Szintén nem növeli a királyik esélyeit, hogy Nocioni és Maciulis mellett a kapitány, Reyes sem játszhat sérülése miatt.A Real malmára hajthatja a vizet viszont, hogy a Himki igen kemény sorozatban van, hiszen a legutóbbi meccseiket az Olympiakosszal és a VTB Ligában a CSZKA Moszkvával vívták, melyek után ráadásul vesztesen hagyták el a pályát az oroszok.

Laboral Kutxa Vitoria (spanyol, 4-2) – Brose Baskets Bamberg (német, 3-3) (20.45, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

A Barcelona és a Real Madrid elleni két hatalmas idegenbeli bravúr után önbizalomtól duzzadhatnak Hanga Ádámék, akik hétvégén ráadásul a spanyol bajnokságot egészen addig veretlenül vezető Valenciát is elkapták. A Laboral sikereinek értékét növeli, hogy szezonbeli legjobbjuk, Joannisz Buruszisz néhány gyengébb meccsét, illetve Tornike Shengelia kiesését is gond nélkül átvészelték és kiváló játékot nyújtottak. A Barca és a Real elleni diadalokat most a Bamberg hazai legyőzése tehetné igazán értékessé Ádámék számára, amivel 5-2-es mérleggel állhatnának féltávnál a baszkok, alighanem a legoptimistább várakozásokat is túlszárnyalva. A meccs esélyese természetesen a Laboral, ám nagyon vigyázniuk kell a német bajnokkal, akik szintén extrát nyújtanak eddig a szezonban. Többek között az Olympiakoszt és legutóbb a Barcát is megverték már ugyanis a germánok, akik bármikor képesek roppant érett, kiegyensúlyozott játékkal kirukkolni nagynevű ellenfeleik ellen is.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

A csoportok állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus