Euroliga: Hangáék ma a foghíjas CSZKA-t fogadják

Könnyen lehet, hogy sem De Colo, sem pedig Teodoszics nem játszik ma, így most jó esélyük lehet Hangáéknak elkapni az orosz sztárcsapatot.

Könnyen lehet, hogy sem De Colo, sem pedig Teodoszics nem játszik a Laboral ellen, így most jó esélyük lehet Hangáéknak elkapni az orosz sztárcsapatot. A játéknap másik nagy rangadója a spanyol szuperderbi lesz, a Real Madrid a Barcelonát fogadja. Nemcsak ezt a két meccset, hanem mind a négy mai találkozót közvetíti a DIGI Sport.

 

Top16, 4. forduló

E-csoport

Lokomotiv Kubany (orosz, 2-1) – Panathinaikosz (görög, 1-2) (18.00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

Az alapszakaszban a Lokomotiv kisebb-nagyobb meglepetésre oda-vissza verte a Panathinaikoszt, és ezúttal hazai pályán is ők az újabb összecsapásuk esélyesei. Nemcsak ezen két meccs eredményei, hanem az elmúlt néhány héten tapasztalt események is ezt mondatják velünk. A Loko ugyanis a könnyed kezdése után a két isztambuli sztárcsapattal találkozott, az Efes elleni végjátékból győztesen, a Fener elleniből pedig vesztesen került ki, de az Ülker Arenában is komoly győzelmi esélyük volt Delaneyéknek. A Pana ezzel szemben a Zvezdával szemben maradt alul Athénban, és igazándiból esélyük sem volt a győzelemre a görögöknek. A meccs favoritja tehát a Loko, több extra teljesítmény is kell a Panától, ha győztesen akarnak távozni Krasznodarból.

Cedevita Zagreb (horvát, 1-2) – Anadolu Efes (török, 2-1) (19.00, TV: DIGI Sport 3, ÉLŐ)

Az E-csoport másik csütörtöki mérkőzésén szintén két olyan csapat találkozik egymással, akik egy hatosban szerepeltek az első csoportkörben. Nagyon emlékezetes meccseket vívott a Cedevita és az Efes, hiszen először az idei szezon talán legnagyobb szenzációját szolgáltatva nyertek a horvátok Isztambulban, majd a visszavágón Dario Saric szomorította honfitársait és főszerepet vállalt az Efes zágrábi sikeréből. Azóta a pofon óta az Efes nagyon stabilan teljesít, így az erőviszonyok alapján most is ők az esélyesek, főleg, hogy Luka Zoric sérülés miatt minden bizonnyal kihagyja a találkozót. A Cedevita azonban pozitív és negatív értelemben is bármire képes, így akár egy nagyon jó összecsapás is kisülhet ebből.

 

F-csoport

Laboral Kutxa Vitoria (spanyol, 1-2) – CSZKA Moszkva (orosz, 2-1) (20.30, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

Hanga Ádámék számára nagyon jól jönne egy bravúr a CSZKA Moszkva ellen, hiszen a győztes rajt után egy újabb vereséggel már most leszakadnának kissé az élmezőnytől. Az ellenfél azonban a bombaerős moszkvai kirakatcsapat lesz, akiket viszont sérüléshullám sújt jelenleg. A bokasérüléssel bajlódó Nando De Colo mellé ugyanis a nyakát fájlaló Milos Teodoszics is kidőlt a múlt héten, illetve a nemrég visszatért Joel Freeland is újra maródi. Mindhármójuk státusza kérdéses, azaz valószínűbb, hogy nem játszanak, mint hogy igen, ám sorsuk valószínűleg csak közvetlenül a meccs előtt dől el. A Laboral viszont a visszatéréshez közel álló Davis Bertanson kívül teljes kerettel várhatja az összecsapást, így most jó esélyük lehet elkapni az oroszokat Hangáéknak. Ehhez azonban az kell, hogy a baszkok meg tudják fékezni az oroszok intenzív tempóját, és a saját ritmusukat és stílusukat erőltessék ellenfelükre.

Real Madrid (spanyol, 2-1) – FC Barcelona Lassa (spanyol, 1-2) (20.45, TV: DIGI Sport 1, felvételről 22.20-kor)

A negyedik fordulóban jött el az idő, hogy a két spanyol gigász, a Real Madrid és a Barcelona megvívja az első El Clásicót az Euroligában. A bajnokságban már találkozott egymással a két gárda az ünnepek között, akkor szintén Madridban nyerni tudott a Barca, akiknek egyébként egyetlen vereségük van csak az ACB Ligában, amit még éppen Hangáéktól szenvedtek el. Ez az a meccs, melynek sosincs esélyese, és ez ezúttal sincs másként. A két csapat egyébként sokszor játszott már nagyon jól és nagyon rosszul is az idei szezonban, nagy kérdés, hogy most melyik arcukat mutatják a felek. A Real számára kedvező hír, hogy a Top16-ban eddig még pályára nem lépő Sergio Llull játékára már van némi esély, nem kapott egyből elutasítást az orvosoktól a spanyol játékmester.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

A csoportok állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus