Euroliga: Hangáék ma esélyesként lépnek pályára

A Franciaországban vizitáló Laboralt élőben nézhetjük a DIGI Sporton, ahogy két másik meccset is. A nap rangadója a Barca-Pana derbi lesz.

 

Alapszakasz, 3. forduló

B-csoport

Anadolu Efes (török, 2-0) – Cedevita Zagreb (horvát, 0-2) (19.45)

A csütörtöki játéknap legegyoldalúbb mérkőzésének az Efes és a Cedevita találkozója tűnik. Természetesen a törökök a meccs favoritjai, akik nagyszerűen kezdték az idényt, hiszen a Limoges és a Milano legyőzését is nagyobb gond nélkül abszolválták Heurtelék. A Laboral és az Olympiakosz elleni rangadók előtt most kötelező házi feladat vár rájuk, a Cedevita legyőzését elvárja tőlük a közvélemény. A horvátok az első heti jó pireuszi helytállás után legutóbb hazai pályán kaptak ki a Limoges-tól, így olyan hátrányba kerültek a csoporton belül, hogy még az utolsó hely elkerüléséhez is bravúrok kellenek majd tőlük, például az ilyen meccseken, mint a mai.

Limoges CSP (francia, 1-1) – Laboral Kutxa Vitoria (spanyol, 1-1) (20.30, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

A múlt héten Hanga Ádám vezérletével hatalmas győzelmet aratott a Laboral Kutxa a tavalyi ezüstérmes Olympiakosz ellen, amit most egy újabb sikerrel tehetnének igazán értékessé a baszkok. Ez utóbbi megállapítás ugyanakkor a Limoges-ra is igaz, hiszen a Cedevita idegenbeli legyőzésével a francia bajnok is a továbbjutásért harcolhat, és ehhez többek között a Milano és/vagy a Laboral skalpjára is szükségük lesz. Érdekes meccsre van kilátás, melyen a sorozatban először léphet pályára esélyesként a Perasovic-legénység. Ezzel a teherrel is meg kell tehát küzdeniük Ádáméknak, akik számára intő példa lehet a Fenerbahce múlt heti esete, akik a Limoges-zsal hasonló játékerőt képviselő Strasbourg otthonában kaptak kiadós verést. Honfitársunknak is kulcsszerepe lehet a Schaffartzik – Culpepper – Boungou-Colo mezőnysor kikapcsolásában, amennyiben ezt megoldják a baszkok, úgy várhatóan nem marad el számukra a győzelem sem.
 

C-csoport

Pinar Karsiyaka (török, 1-1) – Zalgiris Kaunas (litván, 1-1) (17.45, TV: DIGI Sport 2, felvételről 23.35-kor)

Az előzetes erősorrend és a Lokomotiv remek rajtja után jelenleg úgy tűnik, hogy a Karsiyaka és a Zalgiris is csak a másik kárára juthat a Top16-ba, a két csapat első találkozása tehát rögtön rangadónak minősül. A török bajnok rögtön az elején letudta a Barcát és a Panát is, méghozzá elég jó, 1-1-es mérleggel. A Zalgiris igazolta a papírformát a Zielona Gora ellen, utána viszont fájó vereséget szenvedett a Zalgirio Arenában a Lokótól. Az egymás elleni meccseiknek borítékolhatóan kiemelt jelentősége lesz a végelszámolásnál, könnyen lehet, hogy még a pontkülönbség is számítani fog. Mindkét gárdának hasonló erősségű kerete, illetve nagyszerű hazai pályája van, melynek előnyét először az izmiriek élvezhetik. Nagyon érdekes, élvezetes meccsre van kilátás, hiszen míg a törökökre inkább a lüktető lendületesség, addig a rutinos litvánokra a megfontoltság jellemző, érdekes lesz látni, hogy melyik stílus lesz a nyerő.

FC Barcelona Lassa – Panathinaikosz (görög, 1-1) (21.00)

A Barcelona-Panathinaikosz összecsapás már hosszú évek, évtizedek óta hatalmas rangadónak számít, és ez ezúttal sincs másként. A közelmúltban a két csapat rendre összekerült a csoportokban, vagy éppen a rájátszásban, és ebben az idényben is legalább két újabb meccsel bővül kettejük 34 találkozót magában foglaló történelme. Katalóniában többnyire a Barca szokott diadalmaskodni, ám a Panának a közelmúltast tekintve talán most van a legnagyobb esélye győztesen távozni a Palau Blaugranából. A Barca ugyanis finoman fogalmazva is messze van még a csúcsformájától, hiszen a Karsiyaka elleni vereség után ha még a Zielona Gorának is győzelmi esélye volt Barcelonában, akkor miért ne lehetne a Panának is?!
 

D-csoport

CSZKA Moszkva (orosz, 2-0) – Brose Baskets Bamberg (német, 1-1) (18.00, TV: DIGI Sport 1, ÉLŐ)

A CSZKA Moszkva és a Bamberg találkozójának az Efes-Cedevita meccshez hasonlóan egyértelmű favoritja van. Az orosz sztárcsapat – ahogy már megszokhattuk – bombaformában kezdte az idényt, hiszen az első két találkozóját kereken 30 átlagpontos különbséggel nyerte, illetve mindkétszer eljutott 100 pontig. A Bambergre tehát pokolian kemény 40 perc vár az orosz fővárosban, és a germánok célja nem is lehet más, minthogy egy tisztességes, jó meccset játszanak Teodoszicsékkal.

Maccabi FOX Tel-Aviv (izraeli, 0-2) – Dinamo Banco di Sardegna Sassari (olasz, 0-2) (20.05)

Nem biztos, hogy sokan gondolták volna, de a Maccabi-Sassari meccs a D-csoport nyeretlenjeinek találkozója lesz. Nyilván a Maccabitól várhattunk volna többet, hiszen a CSZKA ellen maccsa sem volt az izraelieknek, utána pedig a Malaga is bevette az impozáns, ám már korántsem félelmetes Menora Mivtachim Arenát. Ezúttal viszont már nincs apelláta, nyernie kell a Maccabinak, ha nem akarnak idejekorán komoly bajba kerülni. A meglehetősen egyedi stílusú Sassari mindenesetre teher nélkül fog játszani, és egyelőre megjósolhatatlannak tűnik, hogy ez milyen jellegű meccset fog szülni.

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!


A csoportok állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus