Euroliga: Hangáék ma ismét az Olympiakosszal csatáznak

Honfitársunk idei harmadik görögök elleni fellépése előtt szintén élőben nézhetjük meg a DIGI Sporton a CSZKA-Real csúcsrangadót.

Honfitársunk idei harmadik görögök elleni fellépése előtt szintén élőben nézhetjük meg a DIGI Sporton a CSZKA-Real csúcsrangadót a kiváló csütörtöki játéknapon, ahol még egy Barca-Himki derbi is színesíti a programot.

 

Top16, 2. forduló

E-csoport

Darüssafaka Dogus (török, 0-1) – Cedevita Zagreb (horvát, 0-1) (20.00)

Első alkalommal találkozik egymással a Darüssafaka és a Cedevita, és mindkét gárda ki akarja javítani a rossz kezdését. A törökök Malagában szenvedtek vereséget, ahol komoly küzdelemre kényszerítették a spanyolokat és csak a végén buktak el, a horvátok viszont meglehetősen simán kapituláltak odahaza a Lokomotiv ellenében. Ennek a meccsnek már csak a hazai pálya okán is a Darüssafaka az esélyese, de a Cedevitát sem lehet leírni, hiszen az Adria Ligában már zsinórban 11 győzelemnél tartanak a nagyszerű formában lévő horvátok, legutóbb például épp a Pionirban tudtak győzni a címvédő Zvezda ellen.

 

F-csoport

CSZKA Moszkva (orosz, 0-1) – Real Madrid (spanyol, 1-0) (18.00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

Az elmúlt évek két állandó Final Four részvevője, az európai kosárlabdázás meghatározó klubjai, a CSZKA Moszkva és a Real Madrid már a Top16 második fordulójában farkasszemet néznek egymással. Igazán színvonalas és látványos összecsapásra számíthatunk tehát, hiszen mindkét félre a támadásorientált kosárlabda a jellemző, ami ennyi nagy egyéniséggel nem is csoda. Mindkét csapat döcögősen kezdte szereplését a múlt héten, ám míg a Real Sergio Rodriguez triplájával le tudta győzni a Bamberget, addig a CSZKA hasonlóan éles végjátékban kikapott a Himkitől. Nem sűrűn szokott 0-2-vel kezdeni a moszkvai alakulat, és ezt nyilván most is elkerülnék a továbbra is Sergio Llull nélkül felálló spanyolok ellen, akiknek december hónap MVP-je, Gustavo Ayon lehet az egyik fő fegyverük ezúttal (is).

Laboral Kutxa Vitoria (spanyol, 1-0) – Olympiakosz (görög, 1-0) (20.30, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

Ismét farkasszemet néz egymással a Laboral és az Olympiakosz, akik az alapszakaszban szintén egy csoportban szerepeltek. Akkor mindkét meccset a hazai csapat nyerte meg, az első egy nagyszerű, pontgazdag összecsapás volt, ami után Hanga Ádám remek játékával, hosszabbítás után a vitoriaiak örülhettek. Remélhetőleg a történelem ismétli önmagát, és most sem lesz kevésbé látványos a mérkőzés, illetve Ádám újra kiváló munkát végez majd, akinek az ismét magára talált Vaszilisz Szpanulisz semlegesítésében lehet kulcsszerepe, aki a Barcelona legyőzésekor is megmutatta, hogy még mindig a pireusziak motorja. Honfitársunk legutóbb a szezonbeli egyik, ha nem a legjobb teljesítményét nyújtott a Zalgiris ellen, azon a meccsen 25-ös indexmutatóig jutott. Hétvégén is egy nagyszerű meccset játszott a Laboral, hiszen a bajnokságban a címvédő Realt fektették két vállra a baszkok, akik önbizalomtól duzzadva várhatják Printeziszéket.

FC Barcelona Lassa (spanyol, 0-1) – Himki Moszkva (orosz, 1-0) (20.45)

A CSZKA Moszkvához hasonlóan a Barcelona is mindenképp javítani szeretne pocsék kezdése után, mert ha nem figyelnek oda, ők is 0-2-vel kezdhetik a második csoportkört. Zoran Dragic, Tyrese Rice vagy Alexej Shved neve már magában is bizonyíték arra, hogy mennyire veszélyes csapat a Himki, az utóbbi duó például legutóbb kereken 50 pontot termelt be a CSZKA-nak, Shved pedig meccsnyerő dobásával ki is végezte a városi riválist. Satoranskyék számára is az lehet a győzelem kulcsa, ha limitálni tudják az oroszok kiváló hátvédsorát, illetve ha Ante Tomic is hozza magát a palánkok alatt, úgy meg lehet a győzelem a katalánoknak.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

A csoportok állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus