Euroliga: Hangáék ma Tatárföldet is bevennék

Nagyon érdekes meccseket rendeznek az eheti forduló csütörtöki játéknapján, hiszen Hangáék kazanyi fellépésén túl a többi esélyesebb csapat, így a Real Madrid, az Olympiakosz, a Maccabi és az Efes is náluk rosszabbul álló, ám nagyon veszélyes ellenfelekhez látogat. Kíváncsian várjuk, hogy melyiküknek sikerül bezsebelni a győzelmet, és ki lesz az, akit megtréfál vendéglátója. 

Alapszakasz, 12. forduló

UNICS Kazany (orosz, 3-8) – Baskonia Vitoria Gasteiz (spanyol, 7-4) (17.00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

Az elmúlt négy meccséből hármat megnyerő Baskonia a forduló nyitómeccsén a Kazanyhoz látogat. Hangáék 7-4-es mérlegükkel az Olympiakosszal holtversenyben az előkelő 4-5. helyet foglalják el a CSZKA-Real-Fener szupertrió mögött, és helyzetüket tovább szilárdíthatják, ha az előzetes esélyeknek megfelelően ma is nyerni tudnak. Tatárföldön azonban a jelenleg is uralkodó -20 fok ellenére mindenkinek melege van, hiszen legutóbb a Milanót például 100-79 arányban tönkreverték, a Maccabitól csak 3, a Barcelonától pedig 6 ponttal kaptak ki a végjátékban az oroszok. Könnyű meccset tehát még senki nem játszott ebben a szezonban a VTB Ligát a CSZKA Moszkvával holtversenyben vezető Kazany pályáján, és erre Hangáék sem számíthatnak. Éppen Ádám lehet azonban a győzelem kulcsa a baszkok számára, hiszen a hazaiak szupersztárjának, Keith Langfordnak a védésében főszerepe lehet honfitársunknak, akinek a lelassítása a legfontosabb feladat minden csapat, így a Baskonia számára is. A vitoriaiak ellen szól, hogy Andrea Bargnani újabb két hetet biztosan kihagy, de kérdéses Shane Larkin játéka is.

Darüssafaka Dogus (török, 5-6) – Real Madrid (spanyol, 8-3) (18.00, TV: DIGI Sport 3, ÉLŐ)

A Baskoniához hasonlóan a Real Madrid is az újabb győzelem reményében lép pályára idegenben, méghozzá a Darüssfaka otthonában. A meccs pikantériáját David Blatt személye adja a mérkőzésnek, aki először néz farkasszemet a madridiakkal azután, hogy a 2014-es döntőben meglepetésre győzelemre tudta vezetni ellenük a Maccabit. Most is bravúr lenne, ha sikerülne új csapatával megverni a Realt, akik remek kezdésük után most kisebb gödörben is vannak ráadásul. Igaz, hogy a sorsolásuk kedvező volt az elején, de többek között azért az egyetlen vereséggel álló CSZKA Moszkvát is le tudták győzni, ami után még 5-2-vel álltak. Ezt azonban négy vereség követte sorozatban, és könnyen lehet, hogy most jön nekik az ötödik a spanyol sztárcsapat ellen. A dolgukat azonban megkönnyítheti, és a meccs végeredményét nagyban befolyásolhatja, ha Sergio Llull most sem játszik, hiszen a klasszis hátvéd a Zalgiris elleni találkozó után a hétvégi, Bilbaóval szembeni fellépést is kihagyta.

Zalgiris Kaunas (litván, 4-7) – Olympiakosz (görög, 7-4) (19.00)

A „visszavágás” reményében utazik az Olympiakosz Kaunasba, hiszen tavaly a Top16-ban a pireusziak azon kevés csapatok közé tartoztak, akik kikaptak a Zalgiristól, és ennek nagyban köszönhették, hogy nem jutottak be a playoffba. Könnyebb dolguk szinte biztosan nem lesz most sem a görögöknek, még akkor sem, ha nagyszerű formában vannak, hiszen utolsó öt meccsükből négyet megnyertek. Daniel Hackettet viszont súlyos lábsérülés miatt egész szezonra elvesztették a legutóbbi, Kazany elleni fölényes győzelmük alkalmával, a hátvédnek mintegy hat hónapot ki kell hagynia. Az Olympiakoszhoz hasonlóan a Zalgirisról is csak elismeréssel szólhatunk, hiszen egyre inkább összeáll a Jasikevicius-csapat játéka, múlt héten például Madridban is bőven volt esélyük a bravúrra, ám Luka Doncic kíméletlen tripláira már nem volt válaszuk a hajrában.

Crvena Zvezda mts (szerb, 4-7) – Maccabi FOX Tel-Aviv (izraeli, 5-6) (20.00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

A Crvena Zvezda és a Maccabi személyében két olyan csapat lép pályára, aki meg akarja szakítani rossz sorozatát. A szerbek ugyanis a legutóbbi három, az izraeliek pedig két meccsüket elbukták, némelyiket ráadásul elég csúnyán. A Maccabinál ugyanakkor remélik, hogy egy másik sorozatuk nem szakad meg, hiszen a tel-aviviak utolsó négy meccsén egyaránt vendéggyőzelem született, Weemsék a Kazany és az Olympiakosz otthonából távoztak győztesen, mielőtt az Efes és a Bamberg ellen odahaza kapituláltak volna. Az idén csak szenvedő németek elleni sima vereség volt ezek közül a legmeglepőbb, amit ugyanúgy nem tehetnek ki az ablakba, mint aktuális ellenfelük a Zalgiris elleni hazai fiaskóját. Mindkét csapat képes tehát hajmeresztő dolgokra is a jó játék mellett, még csak tippelni sem tudunk, hogy ezúttal melyik arcukat mutatják majd a csapatok.

Brose Baskets Bamberg (német, 3-8) – Anadolu Efes (török, 6-5) (20.45, TV: DIGI Sport 3, ÉLŐ)

Az előző meccsnél már szóltunk a Bamberg nagy tel-avivi győzelméről, a német bajnok a bombaformába lendült Nicolo Melli vezérletével hatalmas bravúrgyőzelmet aratott a Maccabi arénájában. A germánok most sorozatban a második sikerüket is megszereznék, amire eddig még nem volt példa részükről ebben az idényben. Ellenfelük viszont a mostanra összeállt, a szezon során először pozitív mérleggel álló Efes lesz, akik 0-3-as kezdésük után nyolcból hat meccsüket megnyerték, és meg sem állnának egészen az élmezőnybe kerülésig.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

A bajnokság állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus