Euroliga: Hangáék ma újra megpróbálják elkapni a CSZKA-t

A címvédő elleni negyeddöntő első meccsén nagy esélyt elszalasztó Baskonia ma ismét megpróbál nyerni Moszkvában, ahogy a pályaelőnyét kedden elveszítő Panathinaikosz is az egyenlítésre törekszik a Fenerbahce ellen.

Negyeddöntő, 2. mérkőzések

CSZKA Moszkva (orosz, 2.) – Baskonia Vitoria Gasteiz (spanyol, 7.) (19.00, TV: DIGI Sport 1, ÉLŐ)

Nagyon nagy esélyt hagytak kihasználatlanul Hanga Ádámék a CSZKA Moszkva elleni első mérkőzésen, olyat, amilyen nem biztos, hogy adatik még egyszer számukra az orosz fővárosban. A CSZKA ugyanis hiába kezdett nagyon jól (21-10), a folytatásban egyáltalán nem a tőlük megszokott gördülékeny játékot produkálták, így az okosan játszó Baskonia a feltámadó, a negyedik negyedben 15 pontot hintő Shane Larkin vezetésével még vezetett kevesebb mint két perccel a vége előtt (88-90). Több pontot azonban már nem szereztek a hátralévő időben a baszkok, nem úgy a CSZKA sztárhátvédjei, Milos Teodoszics és Nando De Colo, akik ismét a mérleg nyelvének bizonyultak, hiszen mikor nagyon kellett, akkor mindketten megrázták magukat. Ezzel a faktorral és a javukra befújt szupersztár-bónusszal ismét számolhatnak Hangáék, akiknek a mai találkozón ha lehet még nehezebb dolguk lesz, mint volt két nappal ezelőtt. A CSZKA ugyanis meglepő módon sokszor elég tanácstalannak tűnk, Itudisz mester sem találta sokszor az ideális ötösét, ezen azonban szinte biztosan javítani tud a folytatásra a címvédő. Keseregni azonban nincs idő, a Baskoniának fel kell kötnie a nadrágot, és ma mindenképpen nyernie kellene, hiszen 2-0-s előnyből nehéz elképzelni, hogy egymás után háromszor kikapjon és története során először elveszítsen egy playoff-párharcot a Moszkva.

A három győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a CSZKA Moszkva javára.

 

Panathinaikosz Superfoods (görög, 4.) – Fenerbahce (török, 5.) (20.00, TV: DIGI Sport 3, ÉLŐ)

A Fenerbahce már az első meccsen megtette azt, amiért Athénba utazott, azaz elvette a Panathinaikosz pályaelőnyét, és innentől már sokkal inkább a törökök tekinthetők a párharc esélyeseinek a hazai rendezésű Final Four előtt. A mai meccsen a nyomás tehát már egyértelműen a Panán van, hiszen 0-2-vel Isztambulba utazni meglehetősen lehetetlen küldetésnek tűnik. Az egyenlítéshez azonban ki kell találnia valamit Xavi Pascual vezetőedzőnek, aki végigasszisztálta, ahogy csapata leadta 16 pontos előnyét, és mindösszesen ugyanennyi pontra volt képes a teljes második félidőben, mikor a Fener az extázisban játszó Bogdan Bogdanovics vezérletével egy 40-8-as rohammal valósággal megsemmisítette csapatát. Ez a nagy leolvadás főleg annak fényében volt érthetetlen, hogy az első félidőben tízpontos hátrányt fordított a maga javára a Pana, és játékosai ekkor még egymást múlták felül. A görögökkel ellentétben a Fener viszont – már ha ez Obradovics mesterrel az oldalvonalon lehetséges – teljes nyugalomban játszhat ma, hiszen számukra ez a meccs egy újabb lehetőséget tartogat, és akkor is elégedetten utazhatnak haza, ha ezt esetleg nem sikerül megnyerniük.

A három győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Fenerbahce javára.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

A rájátszás alakulása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus