Euroliga: Hangáék ma visszatérnek a Baskoniához

A nehéz helyzetben lévő Barcelona Hanga Ádám és Sito Alonso korábbi csapatához, a Baskoniához látogat a karácsony előtti dupla forduló zárásaként. Rendeznek ma még egy ígéretes moszkvai derbit is, az első az utolsóhoz látogat, a Malaga pedig a Milano ellen folytatná jó szériáját.

Alapszakasz, 14. forduló

CSZKA Moszkva (orosz, 10-3) – Himki Moszkva (orosz, 8-5) (18.00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

A moszkvai derbire egészen az első kör végéig kellett várni, ám most végre összecsap egymással a két remek szezont futó orosz gárda. A meccs főhőse természetesen ezúttal is a Himki ásza, Alexej Shved lesz, a legnagyobb orosz sztár ugyanis élete formájában készül a volt csapata elleni találkozóra. Shved eddig már több meccset is szinte egymaga döntött el, nem mondunk vele sok újdonságot, hogy a CSZKA-nak is őt kellene valahogy limitálnia. A De Colóval és Sergio Rodriguezzel vívott csatája pedig minden bizonnyal élményszámba megy majd, kihagyhatatlan csemegének ígérkezik ez a találkozó, ami talán még szoros is lesz. A CSZKA az Olympiakosz elleni szerdai veresége után minden bizonnyal kettőzött erővel fog majd küzdeni, a Himki vállát pedig semmilyen teher nem nyomja, ők felszabadultan játszhatnak majd ezen a mérkőzésen.

Anadolu Efes (török, 3-10) – Olympiakosz (görög, 10-3) (18.30, TV: DIGI Sport 3, ÉLŐ)

A bajnokság legrosszabb mérleggel álló csapata fogadja a legjobbat az Efes-Olympiakosz összecsapáson, ahol így talán leírni is felesleges, hogy melyikük számít esélyesnek. Ez lesz Ergin Ataman mester első mérkőzése hazai pályán, akitől csodát még nem várhattunk legutóbb a Himki otthonában, bár három negyed át legalább egyenrangú partnerek voltak a törökök Moszkvában. Az Olympiakosz karácsony előtti hete viszont nem is kezdődhetett volna jobban, a CSZKA ellen arattak nagy győzelmet a pireusziak, akik így újra ott vannak holtversenyben az első helyen. Ráadásul mindezt Milutinov és Printezisz nélkül tették, a két magasember pedig valószínűleg ma sem játszik, ez pedig okozhat még azért gondot a Dunston-Stimac páros ellen.

Baskonia Vitoria Gasteiz (spanyol, 6-7) – FC Barcelona Lassa (spanyol, 4-9) (20.30, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

A sors fintoraként karácsony előtt épp a korábbi csapata ellen lép pályára/meccsel Hanga Ádám illetve Sito Alonso, és nagyrészt emiatt egy igazán pikánsnak ígérkező mérkőzés várható. Az is meglehetősen érdekes, hogy nem Ádám jelenlegi egyesülete, a Barcelona áll jobban a két csapat közül, hanem a Baskonia, ami a vitoriaiak 0-4-es kezdése tükrében még inkább rosszul hangzik a katalánok számára. A Barca legutóbb 90 pontot kapva veszített odahaza a szintén nem éppen az elitbe tartozó Malagával szemben, ahol a meccs végén már előkerültek a legtöbbször végzetes fehér zsebkendők a szurkolók részéről, és szélsőséges esetben akár az is előfordulhat, hogy Alonso mester sorsa épp a tavalyi csapata ellen pecsételődik meg, amennyiben egy csúnya vereségbe futnának bele ma is. Persze nem akarjuk leírni előre a Barcát, ám amit mostanában látunk ismét a katalánoktól, az meglehetősen lehangoló ettől a kerettől. Azért a Baskonia sem nagyon tehette ki az ablakba azt, amit a Milano otthonában produkált két nappal ezelőtt, bár ők legalább 25 pontos hátrányból is meccset tudtak csinálni, még ha aztán ki is kaptak.

Unicaja Malaga (spanyol, 5-8) – AX Armani Exchange Milano (olasz, 4-9) (20.45, TV: DIGI Sport 3, ÉLŐ)

Az eheti dupla fordulót a két, újra a győzelem útjára lépett alsóházi csapat, a Malaga és a Milano összecsapása zárja le. A spanyol gárda megnyerte az előző két meccsét, méghozzá a karakterisztikájukhoz egyáltalán nem passzoló 93 és 90 dobott pontos teljesítménnyel. Ez a jelentős javulás támadó oldalon egyenes arányosságban van Nedovics formába lendülésével, aki 21 és 26 ponttal vette ki a részét ezekből a sikerekből. Szerdán a Milano is lezárta addigi négymeccses vereségsorozatát, a Baskonia ellen ráadásul sokáig nagyon könnyedén mentek a dolgok az olaszoknál, a három életveszélyes kisemberrel sokkal ütőképesebbé váltak az olaszok, mint korábban.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

A forduló tegnapi eredményei (ezekről ITT olvashattok):
Crvena Zvezda mts – Panathinaikosz Superfoods 63-69
Brose Bamberg – Real Madrid 66-81
Maccabi FOX Tel-Aviv – Fenerbahce Dogus 82-73
Valencia Basket – Zalgiris Kaunas 63-71

 

A bajnokság állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus