Euroliga: Hangáék számára már az életben maradás a tét

A szépítés reményében, 0-2-es hátrányban fogadja ma a két szoros végjátékban alulmaradó Baskonia a CSZKA Moszkvát, ahonnan eddig még egyetlen csapat sem tudott fordítani az Euroliga történetében. A címvédőhöz hasonlóan a Fenerbahce is söprésre készül a Panathinaikosz ellen, ők ráadásul hazai pályán tehetik fel a koronát a múlt heti teljesítményükre.

Negyeddöntő, 3. mérkőzések

Fenerbahce (török, 5.) – Panathinaikosz Superfoods (görög, 4.) (19.45, TV: DIGI Sport 3, ÉLŐ)

A Fenerbahce az Euroliga rájátszásának történetében először idegenben tudta megnyerni az első két meccset a Panathinaikosz elleni párharcában, így Isztambulban a saját szurkolóik előtt már a söprés a céljuk a törököknek. Abban, hogy a Fener így áll, három fontos tényező játszott főszerepet a két athéni mérkőzésen. Egyrészt Udohék – nem nagy túlzás állítani – a szezon során talán először teljesen egészségesek, az ereje teljében lévő teljes Fener-keret Obradovics mester rendelkezésére áll jelenleg. Ezzel szoros összefüggésben van, hogy a törökök védekezése remekül összeállt, az OAKA-ban az egész alapszakasz során egyetlen egyszer kikapó Pana mindössze 66,5 pontot tudott átlagolni ezen a két mérkőzésen. A harmadik tényező pedig a Bogdanovics-faktor, a szerb klasszis mindkét meccsen megdöntötte a saját Euroliga-playoff karriercsúcsát 23 és 25 dobott pontjával, illetve mindkétszer egészen elképesztő, 35-35 indexpontos teljesítményt nyújtott, hasonlóra pedig eddig még soha senki nem volt képes a rájátszásban két egymást követő mérkőzésen. A Fener tehát teljes mértékben sokkolta a görögöket, akik nagy kérdés, hogy ezek után mire lesznek képesek a török fanatikusok előtt. Az esélyek finom szólva sem a Pana mellett szólnak, és ha Xavi Pascual nem tud megfelelően rendet tenni tanítványai fejében, úgy ezen a meccsen akár egy gálaelőadás is kinézhet a Fener számára.

A három győzelemig tartó párharc állása: 2-0 a Fenerbahce javára.

 

Baskonia Vitoria Gasteiz (spanyol, 7.) – CSZKA Moszkva (orosz, 2.) (21.00, TV: DIGI Sport 1, ÉLŐ)

A Fenerbahce után bő egy órával akár a CSZKA Moszkva is bejuthat az isztambuli Final Fourba, hiszen a címvédő is 2-0-ra vezet Hanga Ádámék ellen. Ez az állás könnyedén lehetne 1-1, vagy akár a Baskonia javára is 2-0, főleg ebben a szakaszban azonban már nincsen „ha”, így vagy úgy, de mindkét szoros végjátékot a CSZKA nyerte meg és került a továbbjutás küszöbére. Ettől (is) igazán klasszis csapat a Moszkva, hiszen tavaly a Crvena Zvezda elleni negyeddöntőben is nagyon hasonló első két meccset játszottak, akkor is könnyen kikaphattak volna, ám végül mindkettőt behúzták, és végül söpréssel jutottak be a Final Fourba. Az oroszok ezúttal is hasonlóra készülnek, és a nagy számok törvénye is mellettük szól, hiszen eddig egyetlen csapat sem tudott még fordítani 0-2-s hátrányból. Pedig Hangáék most erre készülnek, és van is miből építkezniük, hiszen eddig abszolút egyenrangú partnerei voltak esélyesebb riválisuknak. Nando De Colót például – a lehetőségekhez mérten – egészen jól kikapcsolták eddig, ebben pedig Hangának is nagy szerepe van, és erre ezen a meccsen is nagy szükség lesz a szépítéshez, amire maximálisan rászolgálna az Alonso-csapat. A baszkoknak egyelőre csak azzal szabad foglalkozniuk, hogy ezt a meccset valahogy behúzzák, ezt követően jöhet csak az egyenlítés és a történelmi fordítás gondolata. A Baskonia egyébként az első meccsen 20, a másodikon pedig 18 labdát adott el, ezeket a számokat pedig drasztikusan csökkenteniük kell, ha sikeresek akarnak lenni a minden hibát kőkeményen megbüntető oroszokkal szemben.

A három győzelemig tartó párharc állása: 2-0 a CSZKA Moszkva javára.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

A rájátszás alakulása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus