Euroliga: Hangáék Szpanulisz és az Olympiakosz ellen

A Laboralra a csoport legnehezebb ellenfele vár ma, a TV-ben élőben követhetjük, hogy Ádámék mire mennek a tavalyi ezüstérmes ellen.

 

A Laboralra a csoport legnehezebb ellenfele vár ma, a TV-ben élőben követhetjük, hogy Ádámék mire mennek a tavalyi ezüstérmes ellen. A Fener, a Barca és a CSZKA ma gyengébb ellenfelekkel találkozik, a Zalgiris-Loko és a Bamberg-Darüssafaka meccsek viszont izgalmasak lehetnek.

 

 

Alapszakasz, 2. forduló

B-csoport

Laboral Kutxa Vitoria (spanyol, 0-1) – Olympiakosz (görög, 1-0) (20.30, TV: DIGI Sport 1, ÉLŐ)

Hanga Ádámék egy milánói vereséggel kezdték szereplésüket az Euroligában, és most a csoport legkeményebb ellenfele vár rájuk, igaz ezúttal már hazai pályán. A tavalyi ezüstérmes Olympiakosz természetesen a B-csoport favoritja, idén is kiváló kerettel futhattak neki a bajnokságoknak Szpanuliszék. Az új játékosok beépítésével azonban még koránt sincs kész Szferopulosz mester, amit jól mutat, hogy egy hete a Cedevita is megnehezítette a dolgukat, illetve hogy a nagy rivális Pana már kétszer is legyőzte őket, legutóbb hétfőn a görög bajnokságban. Ádámék számára tehát itt a lehetőség, hogy még a sorozat elején elcsípjenek egy igen értékes győzelmet a pireusziaktól, amiért honfitársunk is sokat tehet, elsősorban Vaszilisz Szpanulisz kikapcsolásával, ha épp farkasszemet néznek egymással. A Laboral helyzetét nehezíti, hogy az eddigi sérültek (Bertans, Shengelia) mellett bizonytalan Darko Planinic helyzete erre a meccsre. Pedig a palánk alatt igencsak elkelne a segítség Burusziszéknak az Olympiakosz belső sora ellen, amely Othello Hunter nélkül is igen erős, atletikus.

 

A-csoport

Strasbourg IG (francia, 0-1) – Fenerbahce Ülker (török, 1-0) (20.45)

A Strasbourg nagyon simán kapott ki a nyitófordulóban attól az idén nem éppen világverő Crvena Zvezdától, mely tegnap egy 30-ast kapott Madridban. Ennek fényében a Fener ellen sem lehetnek túl vérmes reményei a galloknak, még akkor sem, ha a francia csapatok mindig kiszámíthatatlanok, és otthon kifejezetten veszélyesek is tudnak lenni. A Fener számára a cél nem is lehet más, mint a második győzelem begyűjtése, nagy meglepetés lenne, ha ez nem sikerülne nekik. Ekpe Udoh kétmeccses kihagyása után úgy néz ki visszatérhet a törökök centersorába, a Strasbourgban viszont Mardy Collins kihagyhatja a meccset, ami igen érzékenyen érintené a hazaiakat.

 

C-csoport

Zalgiris Kaunas (litván, 1-0) – Lokomotiv Kubany (orosz, 1-0) (18.45, TV: DIGI Sport 1, ÉLŐ)

A játéknap egyetlen olyan összecsapása a Zalgiris-Lokomotiv ütközet lesz, melyen két 1-0-lal álló csapat találkozik. A litvánok felejthető játékkal, de hozták a kötelezőt a Zielona Gora ellen, a Loko pedig a Panánál bizonyult jobbnak. A két csapat közül az oroszok játéka volt sokkal biztatóbb, a krasznodariak játékstílusa ráadásul elég izgalmasnak és látványosnak tűnik, rájuk érdemes lesz odafigyelni ebből a szempontból is a folytatásban. Az egyik legjobbjuk, Anthony Randolph nélkül érték el első sikerüket a vasutasok, akit Chris Singleton és Victor Claver pótoltak kiválóan. Szoros meccsre van kilátás, a Zalgirio Arenában a legjobb csapatok is rendre megszenvednek, és ez most sem várható másként, főleg hogy Randolph továbbra sincs a Lokóban. A meccs pikantériáját Mantas Kalnietis személye jelenti, aki három év krasznodari légióskodás után a nyáron visszatért a Zalgirisbe.

 

FC Barcelona Lassa (spanyol, 0-1) – Stelmet Zielona Gora (lengyel, 0-1) (21.00)

A feldobások előtt a forduló legegyoldalúbb meccsének tűnik a Barcelona és a Zielona Gora összecsapása, melynek természetesen a katalánok a toronymagas esélyesei. A 0-1-es mérlegen túl is van mit szépítenie a Barcának, hiszen az első fordulóban fájdalmasan simán kapituláltak Izmirben a Karsiyaka ellen, a második félidőben lejátszotta őket a török csapat. Ezúttal ugyanakkor egy szoros meccs is nagy meglepetés lenne, várhatóan nem okoz majd gondot Arroyóéknak a győzelem begyűjtése.    

 

D-csoport
    
Brose Baskets Bamberg (német, 0-1) – Darüssafaka Dogus (török, 1-0) (20.00)

A Bambergtől tisztes helytállásra futotta legutóbb Malagában, ami tekintve a spanyolok tegnapi játékát és tel-avivi sikerét nem is tűnik rossz eredménynek. A Darüssafaka viszont a vártnál jobban megszenvedett a nyitó körben a Sassari ellen, a törökök kiváló keretének egybegyúrása még hosszú folyamatnak tűnik. A sok rutinos játékossal erősítő Darüssafaka igyekszik kontrollálni a játékot, az ellenfél lelassítására és játékának tördelésére törekszik. Ezzel a stílussal kell felvennie a versenyt a német bajnoknak, akiknek ha sikerül a saját játékukat játszani, úgy jó eséllyel megszerezhetik első sikerüket.

 

Dinamo Banco di Sardegna Sassari (olasz, 0-1) – CSZKA Moszkva (orosz, 1-0) (20.45)

Az olasz bajnok Sassari csak hosszabbításban kapott ki legutóbb Isztambulban a Darüssafakától, viszont kikapott, és ez az egy pont még nagyon hiányozhat nekik a végén. Főleg, hogy túlzott reményeik ezen a meccsen nem nagyon lehetnek a szárdoknak, hiszen a CSZKA Moszkva a meccs egyértelmű favoritja. Az oroszok ráadásul két lélekemelő rangadón vannak túl, a Maccabi 30 pontos kiütése után a hétvégén a VTB Liga nagy rangadóján, a városi rivális Himki ellen is jó játékkal diadalmaskodtak. Lendületből érkezik tehát az egyébként is bombaerős moszkvai had, akikhez ráadásul Viktor Hjapa is visszatért sérülése után.

 

Élőképes stremek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

A forduló eddigi eredményei (ezekről ITT olvashattok):
A-csoport
FC Bayern München – Himki Moszkva 69-60
Real Madrid – Crvena Zvezda Telekom 98-71

B-csoport
Anadolu Efes – EA7 Emporio Armani Milano 89-73
Cedevita Zagreb – Limoges CSP 80-84

C-csoport
Panathinaikosz – Pinar Karsiyaka 85-73

D-csoport
Maccabi Tel-Aviv – Unicaja Malaga 82-93

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus