Euroliga: Hangáék Zágrábban folytatnák sorozatukat

Ádám és a Laboral déli szomszédunknál vizitál, ahol a vérszemet kapott Cedevita ellen szereznék meg újabb győzelmüket.

Ádám és a Laboral déli szomszédunknál vizitál, ahol a vérszemet kapott Cedevita ellen szereznék meg újabb győzelmüket. Ezzel együtt négy meccset is élőben közvetít a DIGI Sport, honfitársunk meccsén kívül a Fener-Himki rangadó, és a veretlenek csatája, a CSZKA-Malaga derbi is jó kis esti programnak ígérkezik.

 

Alapszakasz, 5. forduló

A-csoport

Strasbourg IG (francia, 1-3) – Real Madrid (spanyol, 2-2) (20.30)

A 2-2-vel álló Real Madrid számára a múlt héten is igencsak rezgett a léc, hiszen a Bayern München hazai legyőzéséhez Carroll utolsó másodpercekben szerzett triplája kellett a királyiaknak. Mindemellett a Real az eddigi két idegenbeli meccsét egyaránt elveszítette, ám ha ez most is így lenne, az hatalmas szenzáció lenne a Strasbourg részéről. A címvédő nyilván az első helyre hajt a csoportban, ennek eléréséhez nem okozhat gondot számukra a gallok legyőzése.

Fenerbahce Ülker (török, 3-1) – Himki Moszkva (orosz, 3-1) (20.45, TV: DIGI Sport 3, ÉLŐ)

A játéknap egyik leginkább várt meccse a Fenerbahce és a Himki Moszkva összecsapása lesz. Az egyaránt 3-1-es mérleggel álló csapatok számára a tét jelen pillanatban az, hogy melyikük fogja féltávnál vezetni az A-csoportot. Ám ezen túl itt minden pontnak nagy jelentőséges lehet a végelszámolásnál, hiszen az borítékolható, hogy a két gárda igencsak közel fog állni egymáshoz 10 forduló után is. Centerposzton mind az oroszok, mind pedig a törökök nagyon erősek, ám a Vesely-Udoh páros teljesen más stílust képvisel, mint a Davis-Augustine duó. Hátvédposzton a Himki, csatárban viszont a Fener tűnik jobbnak, érdekes lesz tehát látni, hogy melyik állomány tud a másik fölé kerekedni ezen az ígéretesnek tűnő derbin.

 

B-csoport

Cedevita Zagreb (horvát, 2-2) – Laboral Kutxa Vitoria (spanyol, 3-1) (20.00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

Az Olympiakosz tegnapi győzelmével itt az esély Hanga Ádámék számára, hogy megszilárdítsák pozíciójukat a csoport élén, hiszen egy esetleges győzelemmel mind a négy mögöttük álló csapat negatív mérleggel rendelkezne az ő 4-1-es mutatójukkal szemben. A Laboralra azonban egyáltalán nem vár könnyű feladat, hiszen a Cedevita felspannolva, győzelemre éhesen várja a baszkokat. A zágrábiak ugyanis két hatalmas bravúrt mutattak be az Efes és a Milano otthonában az elmúlt hetekben, és ezzel most már elhitték magukról, hogy bárkit megverhetnek. Az önbizalommal ugyanakkor Ádáméknál sem lehet gond, hiszen az Olympiakosz és az Efes skalpja is megvan már nekik, és most zsinórban a negyedik győzelmükre készülnek déli szomszédainknál.

 

C-csoport

Pinar Karsiyaka (török, 1-3) – Stelmet Zielona Gora (lengyel, 1-3) (18.45, TV: DIGI Sport 3, ÉLŐ)

A Barcelona bravúros legyőzése után három vereséget szedett be a Karsiyaka, melyek között volt sima és szoros is, de a lényeg most az a törökök számára, hogy visszatérjenek a győzelem útjára. A Zielona Gora ehhez ideális ellenfélnek tűnik, ám a lengyelek ellen eddig a csoport mindegyik tagja kivétel nélkül nagyon megszenvedett, a Panát pedig legutóbb már el is kapták Ponitkáék. Az izmiriek egyik legjobbja, Justin Carter ráadásul sérülés miatt nem lesz bevethető, így nagyon oda kell figyelniük a törököknek, ha nem akarnak kellemetlen pofonba beleszaladni.

Panathinaikosz (görög, 1-3) – Zalgiris Kaunas (litván, 2-2) (20.45)

Győzelmi kényszerben fogadja a Panathinaikosz a Zalgirist, hiszen ha most is kikap Szasa Djordjevics csapata, akkor igencsak kemény második kör vár rájuk. Hiába változott és erősödött a nyáron a Pana, továbbra is a tavalyi mintát követik, nevezetesen hogy az ő meccseiket rendre a hazai csapat nyeri. Ezen nyilván nem most szeretnének változtatni, de Pappasz továbbra sem bevethető, illetve Gist is kérdéses a kulcsemberek közül. A Zalgiris ezzel szemben kisebb meglepetésre nem a Zalgirio Arenában, hanem idegenben gyűjtötte eddigi sikereit, de az eddigi legnehezebb feladat most vár rájuk az OAKA-ban.

 

D-csoport

CSZKA Moszkva (orosz, 4-0) – Unicaja Malaga (spanyol, 4-0) (18.00, TV: DIGI Sport 1, ÉLŐ)

A Lokomotiv tegnapi veresége után már csak a CSZKA Moszkva és a Malaga veretlenek a 24-es mezőnyben, és ez után a meccs után ez már csak egyikükről lesz elmondható. Ennél több kedvcsináló aligha kell ehhez az összecsapáshoz, ami remélhetőleg ezúttal szorosabb lesz, mint voltak a tavalyi moszkvai összecsapások. Az előző szezonban ugyanis az alapszakaszban és a Top16-ban is egy csoportban szerepelt a két gárda, és a CSZKA mindkétszer simán nyert otthon. Az oroszok egyébként is nagyon szeretik az ilyen meccseket, mikor közvetlen riválisaik ellen mutathatják meg erejüket, és ezúttal is ez a helyzet. A hasonló mérleg ellenére az esélyes most is a CSZKA, ám a Malaga azért érettebb játékot mutat, mint korábban, így egy újabb koncentrált, néhány extrával megtűzdelt játékkal egy ki-ki meccsre mindenképpen jók lehetnek az orosz fővárosban.

Dinamo Banco di Sardegna Sassari (olasz, 0-4) – Brose Baskets Bamberg (német, 2-2) (20.30)

A mezőnyben egyedüliként nyeretlen Sassari számára itt a lehetőség, hogy begyűjtse első győzelmét, hiszen ezúttal a Bamberg látogat Szardíniára. A szárdoknak egyébként sem lehetnek túl vérmes reményei az elsőszámú európai kosarasszínpadon, ráadásul a sorsolás is meglehetősen hálátlan volt velük eddig. Három meccset is idegenben játszottak ugyanis, az egyetlen hazait pedig éppen a bombaerős CSZKA ellen, így nem is meglepő, hogy eddig nem tudtak meccset nyerni. A Bamberg ellen azonban most itt van a lehetőség számukra, ám ha a német bajnok úgy játszik, mint eddig, akkor várhatóan inkább vendégsiker születik majd.

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

A forduló eddigi eredményei (ezekről ITT olvashattok):
A-csoport
FC Bayern München – Crvena Zvezda Telekom 79-90

B-csoport
Anadolu Efes – Olympiakosz 87-91 h.u.
Limoges CSP – EA7 Emporio Armani Milano 74-65

C-csoport
FC Barcelona Lassa – Lokomotiv Kubany 72-68

D-csoport
Maccabi FOX Tel-Aviv – Darüssafaka Dogus 73-84

 

A csoportok állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus