Euroliga: Hangával vagy Hanga nélkül a Laboral?

Még nem tudni, hogy a kisebb sérüléssel bajlódó Hanga Ádám segítheti-e ma csapatát a Pana elleni negyeddöntő második meccsén.

Még nem tudni, hogy a kisebb sérüléssel bajlódó Hanga Ádám segítheti-e ma csapatát a Pana elleni negyeddöntő második meccsén. Vele vagy nélküle, de a Laboral ismét nyerne, a Barcelona pedig a 2-0-s hátrányt igyekszik elkerülni a Loko otthonában. Mindkét meccs élőben a DIGI Sporton.

 

Negyeddöntő, 2. mérkőzések

Lokomotiv Kubany (orosz) – FC Barcelona Lassa (spanyol) (19.00, TV: DIGI Sport 1, ÉLŐ)

A rájátszás első fordulójának legszorosabb meccsét a Lokomotiv és a Barcelona játszotta egymással, amit végül az oroszok tudtak megnyerni. Annak ellenére, hogy szinte az egész meccsen hátrányban, nyomás alatt kellett játszaniuk, ám Delaneyék a hajrában jobban koncentráltak, az utolsó három percet 8-0-ra megnyerve fordítottak. A 66-61-es végeredmény is tükrözi, hogy a két gárda ismét megcsillantotta legnagyobb erényét, a kőkemény védekezését, amire ezúttal is számíthatunk. A Loko számára itt a nagy esély, hogy elhúzzon 2-0-ra, a Barcának viszont figyelnie kell, hogy a nagy rivális Realhoz hasonlóan ne bukja el a második meccset is, mert ez esetben nekik is pokolian nehéz dolguk lenne a folytatásban a nagyon jól összerakott, egységes Barcokasz-legénység ellen. Ma ismét nüanszok dönthetnek valamelyik csapat javára, szinte lehetetlen megtippelni, hogy ki nyeri a találkozót.

A három győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Lokomotiv javára.

 

Laboral Kutxa Vitoria (spanyol) – Panathinaikosz (görög) (20.45, TV: DIGI Sport 1, ÉLŐ)

A Laboral Panathinaikosz elleni második meccse előtt egyértelműen az a legnagyobb kérdés, hogy Hanga Ádám tudja-e vállalni a játékot. Honfitársunk az első meccs harmadik negyedében kapott a combhajlítójához, és mivel a Laboral ekkor már 20 ponttal vezetett, a továbbiakban természetesen nem kockáztatta egyik legjobbjának játékát Perasovic mester. Szakadás szerencsére nem történt a sérült testrészben, a rásérülés veszélye ugyanakkor fennáll, így az is lehet, hogy Ádám kiüli ezt a találkozót, ez viszont csak közvetlenül a feldobás előtt fog majd eldőlni. Ha Shengelia és Causeur mellé Hanga is kidől, az már érzékenyen érintheti a Laboralt, még akkor is, ha a baszkok nagyon simán hozták az első találkozót. Ebben nagy szerepe volt a Top16 második felében sokszor kritikán aluli teljesítményt nyújtó Darius Adamsnek, aki erre a meccsre szépen összeszedte magát és betermelt 20 pontot, ám az nagy kérdés, hogy ezt a formáját tudja-e állandósítani. A Pana szinte csak Miroslav Raduljica palánk alatti játékára tudott építeni, a játék többi elemében komoly gondjaik adódtak az athéniaknak, így a második meccs előtt nekik van sokkal több tennivalójuk.

A három győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Laboral Kutxa javára.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

Tegnapi eredmények (ezekről ITT olvashattok):

CSZKA Moszkva – Crvena Zvezda Telekom 77-76
Fenerbahce Ülker – Real Madrid 100-78

 

A rájátszás állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus