Euroliga: Három TV-s meccs jutott péntekre

Az ígéretesnek tűnő Lokomotiv-Efes derbi mellett élőben lesz látható a Fenerbahce és a Panathinaikosz hangulatos mérkőzése is.

Top16, 2. forduló

E-csoport

Lokomotiv Kubany (orosz, 1-0) – Anadolu Efes (török, 1-0) (18.00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

Jó kis meccsre van kilátás az E-csoport két playoff-kandidánsa, a Lokomotiv és az Efes összecsapása alkalmával. Mindkét, az alapszakaszban igen jó benyomást keltő gárda győzelemmel kezdte a Top16-ot, a Loko a Cedevitát verte nagyon simán idegenben, az Efesnek pedig rezgett ugyan a léc odahaza a Zvezda ellen, ám Dario Saric megmentette az isztambuliakat. A csoport első felébe várt két csapat sorsát nagyban meghatározhatja a két egymás elleni mérkőzésük, minden pontnak jelentősége lehet. A meccs esélyese inkább a hazai pályán eddig roppant magabiztos Loko, az Efesnek akkor lehet esélye a győzelemre, ha az egész szezonban pazar formában játszó, legutóbb 41-es indexmutatót összehozó Malcolm Delaney-t valahogy le tudják lassítani. A meccs külön érdekességét Derrick Brown személye jelenti, aki három szezont húzott le és Eurocupot nyert a Lokóval, most pedig kék-fehérben tér vissza Krasznodarba.

Crvena Zvezda Telekom (szerb, 0-1) – Fenerbahce Ülker (török, 1-0) (20.00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

A Fenerbahce az alapszakaszban oda-vissza megverte a Zvezdát, és a Top16-ban nyilván ugyanez a terve az Obradovics-tanítványoknak. Az igazsághoz hozzátartozik azonban, hogy a Fener még nagyon jókor látogatott Belgrádba, a Zvezda ugyanis akkor még romokban hevert, azóta viszont az összes hazai meccsét megnyerte, olyan csapatok, mint a Real Madrid, a Himki Moszkva és a Bayern München ellen. A Zvezda azóta ráadásul még a keretét is megerősítette, Tarence Kinsey és Vaszilij Micics pedig be is mutatkozhatnak ezen a találkozón. A Fener dolgát nehezíti, hogy Kosztasz Szlukaszra nem számíthatnak ezúttal.

Panathinaikosz (görög, 0-1) – Unicaja Malaga (spanyol, 1-0) (20.45, TV: DIGI Sport 3, ÉLŐ)

Nyernie kell a Panathinaikosznak a Malaga ellen, ha nem akarnak rögtön az elején hátrányba kerülni a riválisokkal szemben a görögök ebben a roppant kiegyenlített csoportban. A Fener valamelyest kiemelkedik ebből a nyolcasból, de utánuk a Loko, az Efes, és a Malaga is hasonló erőt képvisel, mint az athéniak. A Pana legnagyobb fegyvere egyébként is a hazai pálya, itt tudják kompenzálni a gyengébb idegenbeli teljesítményüket. A Malaga azonban nagyon kemény dió ebben a szezonban, többek között a CSZKA-t is két vállra tudták fektetni Moszkvában. A Darüssafaka ellen jól kezdték az andalúzok a második csoportkört is, és várhatóan ez a meccs is nagyon kiegyenlített lesz, még akkor is, ha Mindaugas Kuzminskas nem játszhat a vendégeknél.

 

F-csoport

Brose Baskets Bamberg (német, 0-1) – Zalgiris Kaunas (litván, 0-1) (20.00)

Az első Top16-os győzelmére készül a Bamberg, hiszen a németek eddig egészen elképesztő módon mind a 21 mérkőzésüket elvesztették ebben a szakaszban. A Zalgiris hazai legyőzésénél jobb alkalmat nem nagyon találhatnának a németek, igaz a történelem itt sem mellettük szól, hiszen az egymás elleni mérleg eddig 8-0 a kaunasiak javára. A Zalgiris dolgát azonban sérülések is nehezítik jelenleg, hiszen Robertas Javtokas hosszú időre kidőlt a palánkok alatt, Renaldas Seibutis pedig közel van ugyan a visszatéréshez az ujjtörése után, de jó ideje már ő sem játszott. A legutóbb a Real Madridtól csak hajszál híján kikapó németek előtt tehát itt a lehetőség, hogy megtörjék az átkot, ennek a meccsnek ők az esélyesei.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

A forduló eddigi eredményei (ezekről ITT olvashattok):

E-csoport
Darüssafaka Dogus – Cedevita Zagreb 72-79

F-csoport
CSZKA Moszkva – Real Madrid 95-81
Laboral Kutxa Vitoria – Olympiakosz 76-82
FC Barcelona Lassa – Himki Moszkva 87-70

 

A csoportok állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus