Euroliga: Idegenben a favoritok, két TV-s meccs ma

A DIGI Sport jóvoltából ma élőben megnézhetjük a kapitányát is elvesztő Galata Real elleni fellépését, valamint a Malaga-Efes derbit.

Top 16, 9. forduló

E-csoport

Galatasaray (török, 2-6) – Real Madrid (spanyol, 7-1) (19.00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

Nagyon nagy a baj a Galatasaraynál, hiszen Pietro Aradoriék őszi távozása után most a csapatkapitány, Carlos Arroyo is elhagyta a süllyedő hajót. A fizetések elmaradásakor gyakrabban sérültek a játékosok, ez volt a helyzet Arroyo esetében is az elmúlt időszakban, aki most már nem várt tovább és fájó szívvel, de felbontotta szerződését. Vezérük nélkül kell tehát tovább folytatniuk szezonjukat a törököknek, és most pont az egyik lehető legnehezebb ellenféllel, a Real Madriddal kell szembenézniük. A Galata egyébként is ötmeccses vereségsorozatban van, míg a Real már hetek óta úgy játszik, ahogy ismét be lehet jutni az Euroliga májusi fináléjába. Hatalmas meglepetés lenne egy isztambuli győzelem, de már egy szoros meccs is annak számítana.

 

F-csoport

EA7 Emporio Armani Milano (olasz, 2-6) – Olympiakosz (görög, 7-1) (20.45)

A legutóbbi játéknapon a Milano könnyen lehet, hogy magával rántotta a kiesés szélére a Nyizsnyij Novgorod együttesét, és most az Olympiakosznak is keresztbe tehetnek. Igaz a görögök helyzete merőben más, mint az oroszoké, hiszen Szpanuliszék nyilvánvalóan a csoportelsőségre hajtanak, ehhez azonban nyerniük kell az ehhez hasonló meccseket. Ez ha nem is karikacsapásszerűen, de sikerülni szokott nekik, és ezúttal is esélyesként léphetnek pályára. A Milano azonban a mezőny legkiszámíthatatlanabb csapata, ezt már sokszor bizonyították, legutóbb viszont éppen pozitív értelemben. Samardo Samuels játéka is olyan, mint csapatáé, a Novgorodnak szinte a semmiből szórt 36 pontot és vezette győzelemre a taljánokat. Ezúttal is szükségeltetik tőlük ha nem is ilyen, de hasonló extra teljesítmény, ha reális eséllyel akarják felvenni a kesztyűt az Olympiakosszal.

 

Unicaja Malaga (spanyol, 1-7) – Anadolu Efes (török, 4-4) (21.00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

Nincs mese, nyernie kell az Efesnek az F-csoport utolsó helyén álló Malaga otthonában, miután múlt héten kikaptak hazai pályán a Laboraltól. A CSZKA Moszkva ugyan besegített Saricéknak tegnap a baszkok kínkeserves legyőzésével, de ezt most ki kellene használnia az Efesnek. A Malaga 1-7-es mérlege nagyon csalóka, senki nem mehet biztosra a spanyol bajnokság éllovasa ellen, pláne idegenben. Nagyon érdekes csapat a hispán gárda, hiszen mindenkinek megnehezítik a dolgát, ám győzniük egyszerűen nem sikerül, nem tudják ugyanazt nyújtani a végjátékban, mint előtte 35 percen keresztül. Ez azért érdekes, mert az egyik legerősebb bajnokságban mindössze 3 vereségük van 19 siker mellett, itt viszont még a náluk gyengébbnek titulált csapatokkal sem tudnak mit kezdeni. Ha ez most sem sikerül nekik, akkor első csapatként matematikailag is elbúcsúznak a rájátszástól.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!


A forduló eddigi eredményei:

E-csoport
Zalgiris Kaunas – ALBA Berlin 80-72
Crvena Zvezda – Maccabi Tel-Aviv 89-76
Panathinaikosz – FC Barcelona 77-81

F-csoport
Fenerbahce Ülker – Nyizsnyij Novgorod 92-79
Laboral Kutxa Vitoria – CSZKA Moszkva 74-81


A csoportok állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus