Euroliga: Jelzésértékű CSZKA-siker Madridban

Kiváló csapatjátékkal ismét legyőzte a címvédőt a trónkövetelő, nem fért kétség a CSZKA Moszkva madridi győzelmének jogosságához.

Top16, 9. forduló

F-csoport

Real Madrid (spanyol, 5-4) – CSZKA Moszkva (orosz, 7-2) 87-96

Az idei CSZKA Moszkvának a tőlük megszokott könnyed, lehengerlő támadójáték mellett a jó értelemben vett keménység, a küzdőszellem és a csapatjáték is sajátja, és most főleg ez utóbbiaknak köszönhették győzelmüket az oroszok a Real Madrid ellen. A CSZKA ezzel olyan értékeket csillantott meg, amivel bizakodóan tekinthetnek a folytatás elé, és végre a régi céljuk, a végső győzelem is elérhető lehet számukra. A mérkőzés állása egyébként a negyedik negyed közepéig nagyon szorosan alakult, ám végig a csapatszinten 27 gólpasszig jutó CSZKA diktálta a tempót, és a Realnak kellett kaparnia az egyenlítésért. Ráadásul úgy, hogy a végére feljavult Nando De Colo (12/6 pont, 8 gólpassz, 6 lepattanó) három negyeden keresztül nem sok mindent csinált, nélküle tudott érvényesülni a címvédő ellen a Moszkva.

Beszédes adat, hogy az oroszoktól végül heten is eljutottak kétszámjegyű indexpontszám fölé, ami jelzi, hogy mennyire hasznosan játszott csaknem minden pályára lépő játékosuk. Elsősorban Kyle Hines (16 pont, 4 lepattanó), Milos Teodoszics (15/9 pont, 5 gólpassz, 3/3 tripla) és Viktor Hjapa (9 pont, 6 lepattanó, 5 gólpassz) voltak azok, akik az állandóságot jelentették a CSZKA játékában, a hajrában pedig De Colo mellett a szinte mindent bedobó Vitalij Fridzon (13/9 pont, 5/4 mezőnyből) is élt a lehetőséggel, így a záró játékrészben végül 32 pontot szereztek a vendégek. A Real elsősorban Gustavo Ayon (20 pont, 12 lepattanó, 3 labdaszerzés), illetve Felipe Reyes (13 pont, 8 lepattanó) és Sergio Rodriguez (15/9 pont, 5 gólpassz) révén igyekezett tartani magát, illetve Sergio Llullt (14/3 pont, 10 gólpassz) is dicséret illeti, annak ellenére, hogy ezúttal nagyon nem ment neki a dobás (8/1 tripla).

A Real Madrid legjobb dobói: Ayon 20, Rodriguez 15/9, Llull 14/3, Reyes 13
A CSZKA Moszkva legjobb dobói: Hines 16, Teodoszics 15/9, Fridzon 13/9, De Colo 12/6, Higgins 10/9


A csoportok állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus