Euroliga: Jön a tavalyi döntő visszavágója

A Top16 ötödik fordulójának csúcsrangadója az Olympiakosz madridi vendégjátéka lesz, ahol mindkét félnek nagyon kellene a győzelem.

A Top16 ötödik fordulójának csúcsrangadója az Olympiakosz madridi vendégjátéka lesz, ahol mindkét félnek nagyon kellene a győzelem. A két fellegvár összecsapása előtt a CSZKA Moszkvát is élőben nézhetjük, akik a Hangáéktól elszenvedett pofon után igyekeznek talpra állni.

 

Top16, 5. forduló

E-csoport

Fenerbahce Ülker (török, 4-0) – Cedevita Zagreb (horvát, 2-2) (19.30)

A Top16-ban már csak egyedüliként veretlen Fenerbahce ezúttal a Cedevitát fogadja, ezúttal is a török gárda a meccs esélyese. Az alapszakasz és az azt követő négy meccs alapján a Fener talán az egész mezőny eddigi legmeggyőzőbb csapata, Zseljko Obradovicsnak sikerült a meglévő Bogdanovics-Vesely duó mellé teljes mértékben beillesztenie az újonnan érkezőket, most már Luigi Datome, Bobby Dixon és Ekpe Udoh is folyamatosan jó teljesítményt nyújtanak. A Cedevitáról is csak a legnagyobb elismeréssel beszélhetünk, hiszen a bravúros továbbjutás után két sima vereség mellett két nagy győzelmet is arattak már a zágrábiak. Bilanék épp a csoport másik két isztambuli csapatát, a Darüssafakát és az Efest fektették két vállra, és most nyilván a harmadikat is szeretnék megtréfálni, akik ellen a legkisebb teher nélkül játszhatnak.

 

F-csoport

CSZKA Moszkva (orosz, 2-2) – Brose Baskets Bamberg (német, 2-2) (18.00, TV: DIGI Sport 1, ÉLŐ)

A bambergiek moszkvai heteket tartanak, hiszen a német bajnokra a múlt heti, Himki elleni fellépés után talán egy még keményebb csörte vár a CSZKA ellen. Legutóbb a Bamberg talán a szezonbeli legrosszabb játékát produkálta, abban mindenképpen bízhat a Trinchieri-legénység, hogy még egyszer olyan pocsékul nem játszanak, mit a múlt héten. A CSZKA és a Bamberg az alapszakaszban is egy csoportban szerepeltek, akkor egyébként jó kis meccset vívtak a felek, a germánok igen tisztességesen helytálltak az orosz fővárosban. A meccs favoritja természetesen a CSZKA, akiknek az esélyét tovább növeli, hogy az MVP cím egyik kandidánsa, a két meccset is kihagyó Nando De Colo visszatért a hétvégén a VTB Ligában, és minden bizonnyal most is játszani fog.

Real Madrid (spanyol, 2-2) – Olympiakosz (görög, 2-2) (20.45, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

A tavalyi (és a 2013-as) Final Four két döntőse, a Real Madrid és az Olympiakosz idén a Top16-ban néz először farkasszemet egymással. Már csak ennek, illetve a két csapat évek óta tartó rivalizálásának apropóján is hatalmas csatára van kilátás, ráadásul mindkét gárdának nagyon kellene a győzelem. A második csoportkörben a címvédő Real az első 6 meccséből 5-öt hazai pályán vív meg, és ahhoz, hogy a tavaszi idegenbeli sorozat előtt ne álljanak negatív mérleggel a spanyolok, bizony ezt a meccset is nyerniük kellene. A múlt héten egy roppant fájó vereséget szenvedtek el a királyiak az ősi rivális Barcelonától, hiszen amellett, hogy egy dudaszós kosárral kaptak ki, hatalmas előnyt herdáltak el. Az Olympiakosz legutóbbi vereségei még ennél is érthetetlenebbek, hiszen azután, hogy a görögök leoktatták a Barcát és a Laboralt, sima vereséget szenvedtek a tabella aljára várt Bamberg és Zalgiris ellen is. Szpanuliszéknak tehát ideje ébresztőt fújniuk, amit lehet, hogy a hétvégén már meg is tettek, hiszen a Pana elleni nagy rangadót magabiztosan hozták, épp Billy szenzációs játékával, amire Madridban is szükségük lesz.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

A csoportok állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus