Euroliga: Jön az abszolút rangadó (Real - CSZKA)

Ma este négy csatával veszi kezdetét az Euroliga Top 16-os csoportkörének 11. fordulója, melynek fénypontja az F-jelű nyolcas első helyéért megvívandó Real Madrid - CSZKA Moszkva rangadó lesz, de Zseljko Obradovics mester Athénba látogatása is hasonlóan nagy felhajtást vonzhat magával, a Kubanynak pedig Kaunasban kell triumfálnia a reális PO-esélyek fenntartásához. Lássuk, mit várhatunk az egyes párosításokban!

E-csoport:

Panathinaikosz (görög, 5-5) - Fenerbahce Ülker (török, 5-5) (20:45)

A korábban Zseljko Obradovics kezei alatt játékosként a Panéban vezérré érő, majd később másodedzőként is több sikerben komoly szerepet játszó Fragiszkosz Alvertisz ma a mentorával szemben bizonyíthat. Az esélyek csak azért egyenlőek, mert otthon játszik a görög bajnok, ráadásul már Curry-vel kiegészülve. Amennyiben be akar férni a rájátszásba az Ülker, úgy kellene számára a bravúr, mert azüldözők nagyon közel járnak.

F-csoport:

Zalgiris Kaunas (litván, 1-9) - Lokomotiv Kubany (orosz, 4-6) (18:45)

A Zalgiris ásza, Dedmon még edzeni sem tudott a héten, de elvileg játszik ma a hazaiak számára már tét nélküli, de a két gárda közös múltja miatt komoly presztízsértékkel bíró összecsapáson, melynek egyértelmű favoritja a Kubany, pláne mivel teljes kerettel érkeznek az oroszok. A Bayern és a Galata formajavulása és bravúrjai miatt kötelező a siker Derrick Brownék számára, különben ma el is mehet a hajó, ha nem sikerül két vállra fektetni a Jankunas nélküli Zalgirist.

Partizan Belgrade (szerb, 2-8) - Maccabi Tel-Aviv (izraeli, 7-3) (20:45)

A Partizanban ebben a szezonban először szerepelhet az a Davis Bertans, aki a belgrádiak hazai sikereinek egyik fő letéteményese volt, s most ACL-szakadásból épült föl. A lett bedobó, akit Hanga Ádámhoz hasonlóan 2011-ben draftolt a San Antonio, hirtelen nagyon kompletté teszi a széleken a hazaiakat, s mivel Kinsey és Bogdanovics is ott lesznek a pályán, Devn Smith-éknek fel kell kötniük az alsóneműt, ha meg akarják úszni az utolsó szalmaszálba kapaszkodni igyekvő Vujosevics-legénységet, mely az Adria Ligában pihenhetett a hét végén, ám Westermann és Miloszavljevis távollétében továbbra is tartalékos.

Real Madrid (spanyol, 8-2) - CSZKA Moszkva (orosz, 9-1) (20:45)

A Real duplán elszántan fogadhatja a CSZKA-t, hiszen ebben a szezonban az első legyőzője volt a moszkvai sztárgárda, mely Milos Teodoszics nélkül érkezik Madridba, a Bayern pedig a második gárda volt, mely meg tudta tréfálni a már csak Carrollt kényszerből jegelő spanyol bajnokot, tehát óriási elánt várhatunk a hazaiaktól, de annyira stabillá vált a korábbi madridi vezetőedző, Ettore Messina dirigálta orosz alakulat, hogy idegenben sem lehet leírni Hjapáékat. A sorozat két talán legerősebb kerete és a Barcelona mellett a legjobban összerakott csapata néz farkasszemet egymással, nem is kérdés, hogy fantasztikus színvonalra van kilátás, már csak a sztárparádé és az eltérő játékfilozófia miatt is.

A meccsekhez élőképes streamet ezen a linken találtok

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus