Euroliga: Jön az Obradovics-Itudisz csata visszavágója!

A pénteki játéknapon TV-s meccsen próbál visszavágni a Barcelona az ALBA Berlinnek, de a mai slágermeccs a CSZKA-Fenerbahce rangadó lesz.

Top 16, 8. forduló

E-csoport

FC Barcelona (spanyol, 4-3) – ALBA Berlin (német, 3-4) (20.45, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

A Barcelona és az ALBA Berlin összecsapásán rögtön a Top 16 első fordulójában hatalmas meglepetésre a németek nagyszerű játékkal legyőzték a katalán sztárcsapatot. Ez az eredmény akkor szenzációszámba ment a berliniektől, azóta viszont kiderült, hogy ez nem csak egyetlen kifutott eredmény volt a germánoktól. Az ALBA ugyanis azóta idegenben megverte már a Galatasarayt és a címvédő Maccabit is, főleg ez utóbbi volt igazán meglepő. A Barcának tehát jó lesz odafigyelnie, ha nem akar újabb pofonba beleszaladni, és az előzmények figyelembevételével valószínűleg nem fognak ebbe a hibába esni. Az ALBA esélyeit csökkenti, hogy egyik legjobbjuk, Jamel McLean sérülés miatt biztosan nem fog pályára lépni ezúttal.

 

F-csoport

CSZKA Moszkva (orosz, 6-1) – Fenerbahce Ülker (török, 5-2) (18.00)

Másodszor csap össze a szezon során Zseljko Obradovics mester a korábbi segédedzőjével, Dimitrisz Itudisszal. A két kiváló tréner még a Panánál ért el közösen hangos sikereket, és mostanra úgy tűnik, hogy a korábbi tanítvány felül tudja múlni mesterét. A CSZKA Moszkva és a Fenerbahce jelenlegi helyzetét tekintve legalábbis mindenképp, hiszen az oroszok elképesztő szezont futnak a görög vezetőedzővel, ami mellett még a Fener dicséretes eredménysora is eltörpül. Érdekesség, hogy a CSZKA kereken 20 meccses hazai veretlenségi sorozatnál tart, amely már 2013 decembere, éppen a Fener elleni vereség óta tart. Ezt a szériát foglalná most keretbe az isztambuli had, akik ráadásul éppen idegenben vitézkednek igazán, hiszen ebben a szezonban csak Athénban kaptak ki, most pedig már hetes győzelmi szériánál tartanak. Leírni is felesleges, hogy mennyire nehéz dolguk lesz ezúttal, ráadásul az első fordulóban hosszabbításban a moszkvaiak már bevették az Ülker Sports Arenát. Ahhoz, hogy ne ismétlődjön meg ez az eredmény, a törököknek ki kell találniuk valamit a bombaformában lévő Teodoszics-De Colo hátvédpáros ellen, akik a Top 16 legjobb 5 dobója között vannak. Ha ez még nem lenne elég, ismét visszatért az NBA-ből Andrej Kirilenko, de azt még nem tudni, hogy pályára léphet e ma este.

 

Anadolu Efes (török, 4-3) – Laboral Kutxa Vitoria (spanyol, 3-4) (20.00)

A hetedik fordulóbeli török rangadóból a Fenerbahce jött ki győztesen, így az Efes szakadt le kissé az élmezőnytől, és jelen állás szerint nekik kell inkább a hátuk mögé tekintgetniük. A Laboral elleni meccsen sok minden eldőlhet az F-csoporton belül, hiszen ha a két csapat első összecsapásához hasonlóan (67-72) ezúttal is az Efes nyer, akkor hárommeccses előnybe kerülnek a baszkokkal szemben, így a négy továbbjutó csapat személye kvázi már most borítékolható lenne. Könnyű estéjük azonban biztosan nem lesz az isztambuliaknak, hiszen a Laboral nagyon összeszedett eddig a Top 16-ban, és kis szerencsével ennél jóval jobban is állhatnának. Most viszont már kényszerpályán mozognak, kíváncsian várjuk, hogy hat ez a ma esti teljesítményükre.
        

Olympiakosz (görög, 6-1) – Unicaja Malaga (spanyol, 1-6) (20.45)

Nem kérdés, hogy az Olympiakosz toronymagas favoritként várja a Malaga elleni összecsapást, hiszen a második csoportkör visszavágóin a két csapat már teljesen más célokért küzd. A görögök a csoportelsőségre, vagy legalábbis a negyeddöntőbeli pályaelőnyre hajtanak, amire nagyon jók az esélyeik ebben a pillanatban. A Malagának ezzel szemben már csak a tisztes helytállás maradt, amit Vazquezéket ismerve minden bizonnyal nagyon komolyan fognak venni. Az Olympiakosznak ráadásul az ilyen kötelező győzelmek alkalmával szokott lenni motivációs problémájuk, amiket végül így vagy úgy, de sikerrel leküzdenek. Mindkét csapat a brusztolós, kemény védekezésen alapuló kosárlabdát játssza, amit eddig a pireusziak alkalmaznak sikeresebben.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!


A forduló eddigi eredményei:

E-csoport
Zalgiris Kaunas – Galatasaray 72-59
Real Madrid – Crvena Zvezda 85-61
Maccabi Tel-Aviv – Panathinaikosz 73-70

F-csoport
Nyizsnyij Novgorod – EA7 Emporio Armani Milano 76-85


A csoportok állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus