Euroliga: Két meccsel elkezdődik ma a Top 16!

Még idén elkezdődik a második csoportkör az Euroligában, a Galata-Zalgiris és a Pana-Maccabi derbiket is élőben közvetíti a DIGI Sport!

Top 16, 1. forduló

E-csoport

Galatasaray (török) – Zalgiris Kaunas (litván) (19.00, TV: DIGI Sport 1, ÉLŐ)

Rögtön az első fordulóban egy kiemelten fontos meccset vív egymással a Galatasaray és a Zalgiris Kaunas. Az E-csoport favoritjai előzetesen a spanyol sztárcsapatok, a Real Madrid és a Barcelona, utánuk közvetlenül következik a sorban a Crvena Zvezda-Panathinaikosz-Maccabi Tel-Aviv trió. Ahhoz, hogy a Galatának és a Zalgirisnek legyen reális esélye a folytatásban, egymás ellen nem engedhetik meg az értékes pontok elhullajtását. Nem nagyon lehet tudni, hogy mit várhatunk ettől a mérkőzéstől, mindkét csapat meglehetősen hullámzó, akik csak az utolsó fordulóban harcolták ki a továbbjutást az alapszakaszban, nem kis szerencsének köszönhetően. A Galata problémái ismertek az európai kosárlabdabarátok számára, pénzügyi okokból távozott már a csapattól Furkan Aldemir, Pietro Aradori, Jan Vojukasz, illetve Nate Jawai. Valószínűleg hasonló okokból hagyott ki meccseket Zoran Erceg is, ám a szerb klasszis azóta már kétszer is pályára lépett a török bajnokságban, ma is játszani fog. Próbálják feltölteni a keretüket a bordó-sárgák, a Maccabitól kitett veterán centerre, Aleks Maricra egyből lecsapott Ergin Ataman mester, illetve az Usaktól átcsábították a kiscsatár Justin Cartert. Minden nehézség ellenére Arroyóéknak nyerniük kellene ezen a meccsen, de a Zalgiris számára is itt a jó esély egy idegenbeli győzelemre.

 

Panathinaikosz (görög) – Maccabi Tel-Aviv (izraeli) (21.00, TV: DIGI Sport 1, ÉLŐ)

A csoport másik, még 2014-es meccsén is két hasonló erősségű csapat méri össze erejét Athénban, és könnyen lehet, hogy az egymás elleni meccseknek kiemelt jelentőségük lesz majd mind a Pana, mind pedig a Maccabi számára. Az Euroliga történetének meghatározó alakulata mind a két gárda, akik 6-6 alkalommal, a második legtöbbször hódították már el Európa legpatinánsabb trófeáját. A két csapat újabb találkozója is csemegének ígérkezik természetesen, amit a DIGI Sport jóvoltából élőben követhetünk nyomon. A Pana eddig nagyon magabiztos otthon, így a címvédő ellen is ők tűnnek hajszálnyival esélyesebbnek. A Maccabiban kérdéses Sylven Landesberg (hát), illetve a december hónap MVP-jének választott Devin Smith (boka) játéka, de várhatóan azért mindketten pályára lépnek a görög fővárosban.


Élőképes stremek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!


A Top 16 csoportbeosztása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus