Euroliga: Két pikáns meccs ma a DIGI Sporton!

A mai öt meccs közül a Fener-Olympiakosz rangadót, majd pedig a botrányos Galata-Zvezda párharc újabb fejezetét nézhetjük meg a TV-ben.

Top 16, 3. forduló

E-csoport
    
Panathinaikosz (görög, 1-1) – Zalgiris Kaunas (litván, 1-1) (20.45)

A két zöld-fehér csapat, a Panathinaikosz és a Zalgiris összecsapásának a görög alakulat az esélyese, meglepő lenne egy esetleges vendéggyőzelem. És nemcsak azért, mert a Pana még sosem kapott ki odahaza a kaunasiaktól – 8-0 a mérleg –, hanem mert jelenleg is sokkal komplettebb, kiegyensúlyozottabb csapattal bírnak a görögök. Saját közönségük előtt egyébként is kifejezetten erősek Diamantidiszék, egyedül a Barcelona tudott eddig győztesen távozni az OAKA-ból. Érdekesség, hogy a litván és az európai kosárlabdázás ikonja, Robertas Javtokas nemcsak a Zalgiris, hanem a Pana történelmébe is aranybetűkkel írta be magát, hiszen a Cápaember egyetlen Athénban töltött szezonja végén, 2007-ben Euroligát nyert a Zöldekkel.

 

Crvena Zvezda Telekom (szerb, 0-2) – Galatasaray (török, 1-1) (21.00, TV: DIGI Sport 1, ÉLŐ)

Emlékezetes meccset vívott egymással az alapszakasz során a Crvena Zvezda és a Galatasaray Isztambulban, ami után most ismét találkozik a két gárda. Ám az a fantasztikus, hosszabbításban a Galata által 110-103-ra megnyert derbi sajnos elsősorban nem Zoran Erceg elképesztői triplái, vagy éppen Marcus Williams 17-es gólpasszrekordja miatt marad meg emlékeinkben. A szerbek egyik szurkolója ugyanis életét vesztette Törökországban, amiért mindkét csapat pénzbeli és zártkapus büntetést is kapott. Természetesen az Euroliga szervezete és a két klub is igyekszik megelőzni az újabb találkozón az eset folytatását, a két csapatkapitány, Luka Mitrovics és Sinan Güler is közleményben fordult szurkolóikhoz. A meccset tekintve a Zvezda a favorit, itt az ideje, hogy a belgrádiak megszerezzék első győzelmüket a Top 16-ban.

 

F-csoport

Fenerbahce Ülker (török, 1-1) – Olympiakosz (görög, 2-0) (19.00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

A Fenerbahce kezdeti nehéz sorsolásának következő állomása az Olympiakosz elleni derbi lesz. A törökök a két orosz ellenfél közül a CSZKA-val szemben vereséget szenvedtek, Nyizsnyij Novgorodban azonban jó játékkal győzni tudtak. Az Olympiakosz magabiztosan kezdte ezt a szakaszt is, hiszen a Malaga és a Milano ellen is magabiztosan diadalmaskodott, úgy, ahogy kell az ilyen ellenfelek ellen a behúzandó mérkőzéseken. A Fener elleni derbi azonban már más kávéház lesz a görögök számára is, mindkét csapat kiváló erőt képvisel és jó formában is van, nagyon szoros, jó meccsre számítunk. Csemegének ígérkezik a két kimagasló játékintelligenciával rendelkező görög karmester, Nikosz Ziszisz és Vaszilisz Spanulisz összecsapása, amelyre érdemes lesz külön is figyelni a meccsen.

 

Laboral Kutxa Vitoria (spanyol, 0-2) – Nyizsnyij Novgorod (orosz, 1-1) (20.30)

Először találkozik egymással a Laboral Kutxa és a Nyizsnyij Novgorod, ahol mindkét csapatnak győznie kellene, hogy ne szakadjanak le már most az élmezőnytől. Több mai párharchoz hasonlóan ennek a meccsnek is van pikantériája egy játékos, nevezetesen Taylor Rochestie miatt, aki 2013-ban Vitoriában játszott, most pedig a Nyizsnyij vezéreként tér vissza, akin legtöbbször áll vagy bukik az oroszok jó szereplése. Az amerikai irányító és pontgyáros betlijét nem bírta el csapata a Fener ellen, Milánóban viszont sziporkázott, és győzelemre is vezette övéit. Ezúttal is kulcsszerep hárul rá, de az ő teljesítménye fényében is nehéz megtippelni, hogy mi lesz a mai meccs végeredménye. Elsősorban a Laboral miatt van több kérdőjel, hiszen a szezonban már sokadszor felforgatott baszkoktól nem tudhatjuk, hogy mit várhatunk az egyes fellépéseik alkalmával.

 

Unicaja Malaga (spanyol, 0-2) – EA7 Emporio Armani Milano (olasz, 0-2) (21.00)

Mind a Malaga, mind pedig a Milano első győzelmére hajt, melynek megszerzésére kétségkívül a spanyol gárda az esélyesebb. A Malaga nagy problémája nemcsak a Top 16, hanem az egész idény során, hogy nincs igazi vezérük, aki az éles szituációkban és a végjátékokban sikerrel venné a vállára a csapatot. Ez az Olympiakosz és az Efes ellen is megbosszulta magát, egyik meccset sem tudta megnyerni az egyébként csapatként sokáig jól funkcionáló Malaga. A Milanónál viszont ennél is sokkal nagyobb a baj, Daniel Hackettre például gond nélkül rá lehetne bízni az ilyen helyzeteket, az olaszok azonban el sem jutnak ezekig a lehetőségekig. A taljánok az első meccsükön 59, a másodikon pedig 58 pontot szereztek csupán, nem meglepő, hogy mindkétszer nagy pofonba szaladtak bele a Nyizsnyij illetve az Olympiakosz ellen. 


Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!


A forduló korábbi eredményei:

E-csoport
Maccabi Tel-Aviv – FC Barcelona 70-68
ALBA Berlin – Real Madrid 61-79

F-csoport
Anadolu Efes – CSZKA Moszkva 69-78


A csoportok állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus