Euroliga: Két újabb meccs ma a TV-ben!

A kilencedik forduló pénteki játéknapján a DIGI Sport a létfontosságú Kazany-Zalgiris, valamint az Olympiakosz-Zvezda derbiket közvetíti.

Alapszakasz, 9. forduló

A-csoport

UNICS Kazany (orosz, 4-4) – Zalgiris Kaunas (litván, 4-4) (17.00, TV: DIGI Sport 1, ÉLŐ)

Tovább folytathatja menetelését, sőt, akár tovább is juthat ma a Kazany az eredmények számukra kedvező alakulásával. Nem sokan gondoltak rá az első kör 1-4-es mérlege után, hogy akár így is állhat a tatárföldi gárda nyolc forduló után, de az Efes és a Real Madrid elleni bravúrok után a Sassari elleni kötelezőt is behúzta a Kazany, a Nyizsnyij pedig megingott, így most a Kazany van kedvezőbb helyzetben az orosz csapatok közül. Zsinórban negyedik győzelmére készül tehát a Pasutyin-had, ami ha összejön, és a Nyizsnyij kikap Isztambulban, akkor már most a Top 16-ba jut az UNICS. Ehhez azért a Zalgirisnek is lesz pár szava, de érdekesség, hogy a másik zöld-fehér csapat is novgorodiak vereségéért szorít, hiszen ebben az esetben ők a saját meccsük eredményétől függetlenül továbbjutnának. Nyilván a saját kezébe venné inkább a sorsát a litván gárda, de ehhez oda kell figyelniük a meccsek elején is, hiszen két hete a Nyizsnyij ellen még vissza tudták küzdeni magukat nagy hátrányból, legutóbb viszont az első negyedben szerzett mindössze 2 (!) pont végzetesnek bizonyult az Efes ellen.

 

Anadolu Efes (török, 6-2) – Nyizsnyij Novgorod (orosz, 3-5) (20.00)

Nagyon nincs könnyű helyzetben a Nyizsnyij Novgorod, hiszen a Kazany-Zalgiris meccsnél tárgyalt okok miatt feltétlenül nyerniük kellene a csoportelsőségre hajtó Efes otthonában. Ez azonban egyetlen csapatnak sem éppen a sétagalopp kategória, ráadásul hatalmas érvágás az oroszoknak, hogy szezonbeli legjobbjuk és vezérük, az alapszakasz eddigi pontkirálya, Taylor Rochestie legalább három hétre kidőlt izomsérülés miatt. Nélküle kell tehát lejátszania a hátralévő két meccsét a Nyizsnyijnek, így most többeknek elő kell lépniük, különben garantáltnak tűnik a VTB Liga listavezetőjének idő előtti búcsúja.

 

Dinamo Sassari (olasz, 1-7) – Real Madrid (spanyol, 6-2) (20.30)

Kötelező győzelem előtt áll a Real Madrid, a királyiaknak anélkül is elég sokszor rezgett már a léc eddig, hogy a Sassari ellen is megszenvedjenek a győzelemért. A mérkőzésnek egyébiránt nagy tétje nincs, mindkét csapat sorsa hetekkel ezelőtt tudvalévő volt már, viszont presztízsből, büszkeségből minden bizonnyal mindkét csapat mindent megtesz majd a győzelemért.

 

B-csoport

Limoges CSP (francia, 2-6) – ALBA Berlin (német, 3-5) (20.15)

Hatalmas tétje van a Limoges-ALBA Berlin összecsapásnak mindkét fél, de elsősorban a franciák számára. A berliniek győzelmükkel továbbjutnának, és véget vetnének a Limoges illetve a tegnap vereséget szenvedő Cedevita álmainak. A germánok helyzetét a jobb mérlegen túl könnyíti még, hogy simán, 23 ponttal nyertek a negyedik fordulóban aktuális ellenfelük ellen, így egymás ellen minden valószínűség szerint egy esetleges vereséggel is jobbak maradnak. A Limoges a múlt héten legyőzte a Malagát (csakúgy, mint az ALBA két hete), ezzel visszahozta magát a versenybe, aminek csak akkor van értéke, ha ezúttal is nyerni tudnak. 

 

D-csoport

Laboral Kutxa Vitoria (spanyol, 4-4) – Valencia Basket (spanyol, 2-6) (20.30)

Visszavághat a Laboral a Valenciának a spanyol derbin, ebben az esetben mindkét gárda sorsa el is dőlne, a hazaiaké pozitív, a vendégeké pedig negatív előjellel. A Laboral talán az egész szezon leghullámzóbb csapata, a jó kezdést erős visszaesés követte, most viszont ismét a topon van a baszk gárda. Egyetlen csapatként Huertelék legyőzték az Olympiakoszt, illetve múlt héten a Galatasaray vendégeként arattak szintén fantasztikus győzelmet. Apropó Huertel, a francia irányító valószínűleg utolsó Euroliga meccsét játssza a vitoriai közönség előtt, a hírek szerint nem hosszabbítja meg szezon végén lejáró szerződését, így a Laboral egy kis pénzt keresne rajta, amit az Efes készséggel ki is fizetne, így a Top 16-ban valószínűleg a törököket erősíti majd. Jó formában van tehát a Laboral, minden esélyük megvan egy újabb sikerre.

 

Olympiakosz (görög, 7-1) – Crvena Zvezda Telekom (szerb, 5-3) (20.45, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

Az Olympiakosz már korábban, a Zvezda pedig múlt héten jutott be a második csoportkörbe, így a két csapat találkozója igazi felszabadult játékot hozhat, amit a DIGI Sport is közvetít majd. A Zvezdán fog valószínűleg kevésbé múlni a dolog, a történelmi sikert elérő szerbek rohanós stílusa sokszor hoz látványos meccseket. Jelzésértékű lenne számukra, ha egy olyan elit csapatot, mint az Olympiakosz le tudnának győzni, de bármi is lesz a meccs végkimenetele, tavasszal ezekből a tapasztalatokból biztosan tudnak majd meríteni.


Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!


A forduló eddigi eredményei:

B-csoport
Cedevita Zagreb – Maccabi Tel-Aviv 71-82
Unicaja Malaga – CSZKA Moszkva 75-76 h.u.

C-csoport
FC Bayern München – PGE Turow 95-89
EA7 Emporio Armani Milano – Panathinaikosz 66-64
FC Barcelona – Fenerbahce Ülker 89-91 h.u.

D-csoport
Neptunas Klaipeda – Galatasaray 82-72


A csoportok állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus