Euroliga: Kezdődik az újabb dupla forduló!

Karácsony előtti Euroliga-dömping várható a héten, hiszen keddtől péntekig napi négy meccsel jelentkezik a minden eddiginél látványosabb és kompetitívebb sorozat. Nyitásképp a Real Madrid és az Olympiakosz esélyesként lép pályára saját othonában, a Kazany-Galata és az Efes-Zalgiris derbik pedig kiegyenlített csatát ígérnek.

Alapszakasz, 13. forduló

UNICS Kazany (orosz, 3-9) – Galatasaray Odeabank (török, 4-8) (17.00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

Az Euroliga alapszakaszának harmadik dupla fordulóját a Kazany és a Galatasaray összecsapása nyitja, ahol két hasonló játékerőt képviselő csapat feszül egymásnak. A tabella legalján álló gárdák számára ha úgy tetszik kötelező a győzelem a másik kárára, ha feljebb akarnak kúszni a rájátszáshelyek felé. A jelenleginél mindkettejük helyzete lehetne sokkal jobb is, elég csupán a Kazany legutóbbi, Hangáék elleni meccsére gondolni, ahol drámai körülmények között szenvedtek 91-92-es vereséget a tatárok, egy olyan meccsen, ahol az utolsó 7 másodpercben három támadást is kosárral fejeztek be a csapatok. A Galata szurkolói sem unatkoztak a végjátékban, ők azonban a végén örülhettek a Milano ellen, egyáltalán nem érdemtelenül. A törökök az első idegenbeli győzelmükre készülnek, Langfordék pedig arra, hogy ne szakadjanak le még jobban közvetlen riválisaiktól. A Galata egyébként Russ Smith és Justin Dentmon után Deon Thompsontól is elköszönt, a változtatásoknak pénzügyi és szakmai okai egyaránt vannak a hírek szerint.

Anadolu Efes (török, 6-6) – Zalgiris Kaunas (litván, 4-8) (18.30, TV: DIGI Sport 3, ÉLŐ)

Az Efes és a Zalgiris is vereséggel hangolt az egymás elleni összecsapásukra, a törököknek ráadásul a bajnokságban is egy végletekig kiélezett csatát kellett játszaniuk. Az isztambuliak egyébként a Bamberg otthonában kaptak ki legutóbb, a németek nagyszerű játékára ezúttal nem volt ellenszer. A Zalgiris pedig a Real Madrid után az Olympiakosz dolgát is alaposan megnehezítette, ezúttal sem sok hiányzott nekik a bravúrhoz, ám a végjátékban a rutin döntött. Most mindketten javítani akarnak, amire előzetesen már csak a hazai pálya okán is az Efesnek van némileg több esélye.

Olympiakosz (görög, 8-4) – Crvena Zvezda mts (szerb, 5-7) (20.00)

Ahogy az előző meccsnél említettük, az Olympiakosz győzelemmel távozott Kaunasból, ez a siker azonban akkor úgy tűnt, hogy vezéráldozatokkal járt. Azóta azonban szerencsére kiderült, hogy Jorgosz Printezisz térdsérülése egyáltalán nem olyan súlyos, mint ahogy elsőre tűnt, a kiváló erőcsatás két hét pihenővel megúszhatja az esetet. Bár kevésbé volt látványos, de Vaszilisz Szpanulisz is idő előtt befejezte azt a találkozót, ő is a térdét fájlalta, ki is ülte a hétvégi bajnokit a PAOK ellen, de az ő sérülése sem komoly és várhatóan játszani fog ma. Kell is az Olympiakosznak az erősítés, hiszen aktuális ellenfelük, a Crvena Zvezda önbizalomtól duzzadva és nagy győzelmekkel a háta mögött érkezik a piros-fehér derbire. Az Adria Ligát továbbra is hibátlanul vezetik a szerbek – ahogy a pireusziak is a görög pontvadászatot – a Maccabi ellen pedig történetük legnagyobb különbségű győzelmét (83-58) aratták legutóbb a belgrádiak.

Real Madrid (spanyol, 8-4) – Brose Baskets Bamberg (német, 4-8) (20.45)

A múlt héten hatalmas pofonba szaladt bele a Real Madrid a Darüssafaka otthonában, Sergio Llull és Anthony Randolph hiányában nem volt esélye a spanyol sztárcsapatnak a Volkswagen Arenában. Jó hír viszont a spanyol hívek számára, hogy Llull azóta a bajnokságban már visszatért Rosco Allenék ellen és a Bamberg ellen is játszani fog. Már csak emiatt a tény miatt is egyértelműen a királyi gárda a meccs esélyese, még akkor is, ha a németek végre átlépték saját árnyékukat és nagyszerű győzelmeket arattak. A Maccabi sima idegenbeli két vállra fektetése után az Efes ellen is kiváló játékkal diadalmaskodott a Trinchieri-legénység, akiknél a nyáron nagy reményekkel igazolt, a legutóbbi forduló MVP-jének választott Fabien Causeur is formába lendült Nicolo Melli oldalán. A Bamberg igyekszik most is borsot törni esélyesebb ellenfele orra alá, teher biztosan nem fogja nyomni a vállukat ezen a találkozón.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

A bajnokság állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus