Euroliga: Kiemelt jelentőségű TV-s meccs jön ma

Az 1-1-re álló Olympiakosz-Barcelona párharcban a győztes nagy lépést tesz a továbbjutás felé, amit a Real Madrid már ma kivívhat Isztambulban.

 

Negyeddöntő, 3. mérkőzések

Olympiakosz (görög) – FC Barcelona (spanyol) (19.00, TV: DIGI Sport 2, felvételről 22.50-kor)

A Barcelona és az Olympiakosz párharca eddig két teljesen ellentétes meccset hozott a katalán fővárosban, hiszen az első találkozón a Barca, a másodikon pedig az Olympiakosz diktálta a tempót. A gránátvörös-kékek játékában annyi hasonlóság volt a két derbin, hogy nem igazán volt kiemelkedő teljesítmény náluk, ám míg az első meccsen ez pozitívan sült el és egymás játékát tették jobbá a hazaiak, addig a másodikon nem nagyon volt ki lendítsen a csapaton. Juan Carlos Navarro volt talán csak egyedül kiemelkedő, ám az már régen rossz, ha az idén 35 éves klasszisnak kell a legjobbnak lennie. Brad Oleson kidőlése mellett ugyanakkor nem mehetünk el szó nélkül, hiszen az alaszkai nagyon hiányzott az első meccsen csúnyán aláfordult bokájának sérülése miatt. A görögök szemszögéből nézve viszont nagyon egyszerű a magyarázata a javulásnak, hiszen az ismét elképesztően jó védekezés (63 ponton sikerült tartani otthon ezt a Barcelonát), és Jorgosz Printezisz karrierjének egyik legjobb meccse mellett Vaszilisz Szpanulisz is megérkezett a sorozatba. A sokáig sérült karmester ellenállhatatlanul játszott, és az ő teljesítményének feljavulása pontosan ennyit jelent, hogy egy top szinten nézve átlagos csapatból végső győzelemre esélyest csinál. A két egyoldalú meccs után ezúttal egy végletekig kiélezett ütközetre számítunk, ahol inkább a Barcelonán lesz a teher, hogy kijavítsa az eddigi hibáit és a botlását, amit az Olympiakosz is megtett az első csata után. 1-1-es állásnál egyébként is kiemelten fontos a harmadik meccs végkimenetele, hiszen a győztes karnyújtásnyira kerül a továbbjutástól.

A három győzelemig tartó párharc állása: 1-1.

 

Anadolu Efes (török) – Real Madrid (spanyol) (20.55)

Az Efes és a Real Madrid párharca könnyen állhatna 1-1-re is akár, hiszen az Ivkovics-legénység rászolgált volna legutóbb a győzelemre. Ebben a szakaszban azonban nem elsősorban az érdemek, hanem az eredmények a lényeges dolgok, ez pedig a Real felé billenti a mérleg nyelvét. Az előző meccsen a madridiak 17 pontos harmadik negyedbeli hátrányból álltak fel, majd a hajrában is bravúr kellett nekik a győzelemhez, többek között egy nem éppen megszokott Reyes-tripla. Eddig az Efes szereplése egyértelműen pozitív meglepetés, talán senki nem számított ennyire komoly helytállásra és koncentrált játékra a sokszor hullámzó isztambuliaktól. Ez a legutóbbi vereség viszont kérdéses, hogy mennyire maradt meg a fejekben, hiszen kétségünk ne legyen felőle, hogy a Real ki fogja használni a legkisebb megingást is részükről. A spanyolok nyilván győzni mennek Törökországba, hogy a Fenerbahce után másodikként ők is bejussanak a hazai rendezésű Final Fourba.

A három győzelemig tartó párharc állása: 2-0 a Real Madrid javára.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

A párharcok állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus