Euroliga: Ki-ki meccsek sora az 5. forduló nyitónapján

Azonos vagy nagyon hasonló mérleggel álló csapatok vívnak fontos meccseket ma, melyek közül kiemelkedik az Efes-Olympiakosz rangadó.

Azonos, vagy nagyon hasonló mérleggel álló csapatok vívnak fontos meccseket ma, melyek közül kiemelkedik az Efes-Olympiakosz rangadó. Ezen kívül szintén élőben nézhetjük meg a DIGI Sporton a Barcelona és a veretlen Lokomotiv ütközetét, illetve hogy az edzőváltáson átesett Maccabi el tudja-e kezdeni a felzárkózást.

 

Alapszakasz, 5. forduló

A-csoport

FC Bayern München (német, 2-2) – Crvena Zvezda Telekom (szerb, 1-3) (20.45)

Amennyiben a Bayern München legyőzi a Crvena Zvezdát, úgy ha matematikailag nem is, de lényegében az odavágók után eldőlhetne a továbbjutó helyek sorsa az A-csoportban. A Strasbourg ugyanis – egy meccset leszámítva – kilóg ebből a hatosból, és ha most nem domborítanak valamit a szerbek, akkor rájuk is igaz lesz ugyanez. Ez a Zvezda nem az előző években megismert Zvezda, és mivel a visszaigazolt Marcus Williams továbbra sem játszhat még, így erősen kérdéses, hogy lesz e végre vezéregyénisége ennek a csapatnak. Ilyen gondja ugyanakkor biztosan nem lesz a bajoroknak, hiszen elsősorban Nihad Djedovics és Alex Renfroe vezérletével eddig igencsak üde színfoltja a mezőnynek a tavaly leszereplő Bayern. A Himki és a Strasbourg elleni hazai győzelmek után ugyanis a Real is igencsak megszenvedett a Pesics-tanítványokkal, a madridiak csak egy utolsó másodperces triplával tudták legyűrni őket a spanyol fővárosban. A meccs esélyese így egyértelműen a Bayern, ám a teher mégis a Zvezdán van, akiknek nyerniük kellene, ha még ki akarnak hozni valamit az idei Euroliga-kalandjukból.


B-csoport

Anadolu Efes (török, 2-2) – Olympiakosz (görög, 3-1) (19.00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

Hanga Ádámék két legnagyobb riválisa, az Efes és az Olympiakosz egymással meccsel az ötödik fordulóban, és jó hír a Laboral számára, hogy valamelyikük vereséget fog szenvedni. Amennyiben a baszkok érvényesítik holnap a papírformát Zágrábban – már ha a Cedevitával kapcsolatban lehet ilyesmiről beszélni, – akkor számukra talán az Olympiakosz sikere lenne a kedvezőbb. Így ugyanis a görögökkel együtt ellépnének az első két helyen a többi riválistól, és a visszavágókat igencsak kedvező helyzetből várhatnák. Ezen a meccsen egyébként bármi megtörténhet, tippelni szinte lehetetlen, nem lenne meglepő semmilyen végeredmény sem ezen a rangadón. A védekezésre mindkét csapat kiemelt figyelmet fordít, eddig csak Hangáék tudták jelentősen megterheli a két csapat gyűrűjét, így egy kevés pontos meccsre számíthatunk. Itt kell kiemelni Bryant Dunstont, aki az előző két évben még az Olympiakosszal nyerte el az év védője címet, idén viszont már a törökök sikeréért küzd.

Limoges CSP (francia, 1-3) – EA7 Emporio Armani Milano (olasz, 1-3) (20.30)

Nem túlzás, hogy élet-halál harc lesz a Limoges és a Milano meccse a nagyon kusza B-csoportban. A Cedevita két hatalmas idegenbeli bravúrja után ugyanis alaposan felkavarodtak a dolgok, jelen pillanatban ez a két csapat áll az ötödik illetve a hatodik helyen. A horvátok legutóbb épp a Milanót sokkolták, akik így most tulajdonképpen győzelmi kényszerrel a vállukon kénytelenek játszani. A Limoges ugyanis hiába nyújtott értékelhetetlen teljesítményt az elmúlt két hét során, mivel ők nyerni tudtak Zágrábban, így ezzel a sikerrel és a horvátok újbóli legyőzésével igen jó helyzetbe kerülhetnének. A számolgatás nyilván korai még ebben a helyzetben, az viszont megállapítható, hogy mindkét csapatnak ideje összeszednie magát és szebbik arcát mutatva győzelmet regisztrálnia.


C-csoport

FC Barcelona Lassa (spanyol, 3-1) – Lokomotiv Kubany (orosz, 4-0) (20.45, TV: DIGI Sport 1, ÉLŐ)

A helyezéseket tekintve a C-csoport legnagyobb rangadóját rendezik ma, hiszen a veretlen Lokomotiv Kubany Barcelonába látogat. Az eddigi, szintén nem könnyű meccsek után ez lesz a legkomolyabb tesztje az oroszoknak, amivel visszajelzést kaphatnak önmaguk számára, hogy hol is állnak a katalán sztárcsapathoz képest. A hétvégén már volt egy hasonlóan kemény meccse a Lokónak a VTB Ligában a CSZKA Moszkva ellen, akkor könnyűnek találtattak Teodoszicsékkal szemben. Most is fel kell kötni a nadrágot, hiszen a Barca az elmúlt fordulókban már úgy játszik, ahogy tőlük megszokhattuk/elvárhatjuk, és nyilván most is a csoportelsőség a céljuk, illetve küldenének egy üzenetet a teljes mezőny felé.


D-csoport

Maccabi FOX Tel-Aviv (izraeli, 1-3) – Darüssafaka Dogus (török, 1-3) (20.15, TV: DIGI Sport 3, ÉLŐ)

Hogy teljes legyen az összkép, a csütörtöki játéknap ötödik meccse is egy kiemelten fontos találkozó lesz mindkét résztvevő fél számára. A szezon elején az alapoktól összerakott Darüssafaka ugyanis eddig egy győzelemre volt jó a debütáló szezonjában, de ugyanez igaz a csalódást okozó Maccabira is. Mindkét csapatnál zajlanak is az események rendesen, a legfontosabb változás az izraelieket érinti, hiszen megtörtént náluk a hetek óta rebesgetett edzőváltás, Guy Goodest menesztették a kispadról. Az eddig is irdatlan pénzből gazdálkodó törökök ugyanakkor a keretüket erősítgették, hiszen visszatért az NBA-ből a tavaly a Galatában nagyszerű szezont futó Furkan Aldemir, illetve leigazolták a Florida egyetem korábbi sztárját, Scottie Wilbekint irányítóposztra. Sok kérdést tartogat tehát ez az összecsapás, a győzelem úgy kellene mindkét félnek, mint egy falat kenyér, hiszen jelen állás szerint mindketten csak a másik kárára juthatnak tovább a Top16-ba.

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

A csoportok állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus