Euroliga: Ki-ki meccsek sora nyitja a fordulót

Ma három TV-s meccsel kezdődik meg a Top16 hatodik fordulója, ahol közvetlen riválisok csapnak össze egymással.

A holnapi, parádésnak ígérkező játéknap előtt ma három TV-s meccsel kezdődik meg a Top16 hatodik fordulója, ahol közvetlen riválisok csapnak össze egymással. A Barca Bambergben feledtetné a Hangáéktól kapott pofont, a Pana a Cedevitával jutna dűlőre, a Zvezda folytatná jó sorozatát, a Malaga és a Loko pedig a másik kárára igyekszik javítani.

 

Top16, 6. forduló

E-csoport

Cedevita Zagreb (horvát, 2-3) – Panathinaikosz (görög, 2-3) (19.00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

Először találkozik egymással a Cedevita és a Panathinaikosz, és rögtön egy roppant fontos találkozón adnak randevút egymásnak a csapatok. Mindketten 2-3-as mérleggel állnak ugyanis, és a győztes csatlakozhat a veretlen Fenerbahcét követő Zvezda-Loko-Efes trióhoz, a vesztes viszont némileg leszakad majd az első négy továbbjutást érő hely mögött. A Cedevita a Fener elleni, teljesen vállalható idegenbeli vereséggel, a Pana pedig a Darüssafakával szemben nehezen, de sikerrel behúzott kötelező győzelemmel a zsebében érkezik a találkozóra, mondhatni tehát, hogy semmi rendkívüli nem történt a csapatokkal legutóbb.

Darüssafaka Dogus (török, 0-5) – Crvena Zvezda Telekom (szerb, 3-2) (19.30)

Az elmúlt három meccsét lenyűgöző magabiztossággal, átlagban mindössze 67.3 kapott ponttal húzta be a Crvena Zvezda, nagyot fordult tehát a világ a szerbekkel, most már velük is komolyan kell számolni a rájátszásba jutást illetően. Tarence Kinsey beépítésével nagyon jól halad Radonjics mester, ő hatalmas fegyver lehet a későbbiekben is a belgrádiak számára. A közvetlen rivális Pana, Malaga és Loko elleni győzelmek után most a még mindig az első győzelmére hajtó Darüssafakához látogat a Zvezda, és talán leírni is felesleges, hogy mennyire fontos lenne a szerbeknek, hogy ne hibázzanak ezen a találkozón sem. A törököknek is előbb-utóbb nyerniük kell azonban, amit könnyen lehet, hogy most fognak megtenni Gordonék.

Unicaja Malaga (spanyol, 2-3) – Lokomotiv Kubany (orosz, 3-2) (20.45, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

A Malaga és a Lokomotiv is fájó vereséget szenvedett legutóbb, mindkét csapat számára nagyon fontos lenne gyorsan kiköszörülni a csorbát. A Malaga az Efestől kapott ki odahaza, és ha komolyan gondolják a továbbjutást a spanyolok, akkor egy újabb hazai botlás nem fér bele nekik egy másik közvetlen riválisuk ellen. A Loko a Pionirban kapott ki legutóbb, és a belgrádi pokolban már több nagycsapat is megégett ugyan, ám az meglehetősen bántó lehetett a vasutasoknak, hogy már az első negyedben eldőlt a meccs, esélyük sem volt a győzelemre. A két csapat nagyon hasonló előjelekkel és esélyekkel fut neki tehát a mérkőzésnek, amiből egy végletekig kiélezett, akár egylabdás végjáték is kialakulhat.
 

F-csoport

Brose Baskets Bamberg (német, 2-3) – FC Barcelona Lassa (spanyol, 2-3) (20.00, TV: DIGI Sport 3, ÉLŐ)

Pokolian nehéz rajtja után végre hazatérhet a Bamberg, a germánokéhoz hasonló nehéz sorsolást ugyanis egyetlen másik csapat sem kapott. A német bajnok letudta már a Real Madrid, az Olympiakosz, a Himki Moszkva és a CSZKA Moszkva elleni idegenbeli fellépést is, melyek után 2-3-mal állnak, azaz sikeresen meccsben maradtak a továbbjutást illetően. A következő ellenfelük sem lesz azonban kisebb falat az előzőeknél, ráadásul a Barcelona is egy vereségből érkezik Németországba, nekik is hasonlóan fontos lenne egy győzelem, hogy ne szakadjanak le az első négy helyezettől. A Barcát a múlt héten Hanga Ádámék verték meg hosszabbítás után a katalán fővárosban, nagyon emlékezetes végjátékot hozott az a kissé nyögvenyelősen induló találkozó. A Barca ászaitól az ott mutatottnál jóval több kell, különben ismét megfázhatnak a gránátvörös-kékek. A Bamberg egyébként a komplett mezőnyt figyelembe véve a legjobban dobja a triplákat hazai pályán (44.8%), ha ismét valami hasonlóval tudnak előrukkolni a németek, úgy lesz esélyük a sikerre.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

A csoportok állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus