Euroliga: Lényegében a Zalgiris is továbbjutott

A szerdai játéknap egyetlen összecsapásán simán verte a Zalgiris a Karsiyakát, ezzel pedig tulajdonképpen tovább is jutottak a litvánok.

A nyolcadik forduló szerdai játéknapjának egyetlen összecsapásán simán verte a Zalgiris a Karsiyakát, ezzel pedig tulajdonképpen tovább is jutottak a litvánok, és könnyen lehet, hogy a Panathinaikoszt is viszik magukkal.

 

Alapszakasz, 8. forduló

A-csoport

Zalgiris Kaunas (litván, 4-4) – Pinar Karsiyaka (török, 2-6) 74-52

A Karsiyakának mindenképpen nyernie kellett volna a Zalgiris otthonában, hogy reális esélye legyen a továbbjutásra, mégpedig lehetőleg minimum három pontos különbséggel. Ettől azonban igencsak messze álltak a törökök, hiszen nem mindennapian gyenge dobóformával álltak elő. Sokat mondó adat, hogy az egyetlen triplájukat 6 (!!) százalékos (16/1) „pontossággal” sikerült értékesíteniük, illetve katasztrofálisan gyengék voltak a büntetővonalról is (22/9, 41%).

A Zalgiris ezzel szemben a remek védekezésének köszönhetően futott egy 12-1-es etapot a második negyedben, ezzel lényegében eldöntve a meccset. A Karsiyaka innentől ugyanis csak nagyon ritkán és kis időre tudott bejönni a kétszámjegyű különbség alá, nem volt esélyük még a szoros meccsre sem. Mantas Kalnietis (17/9 pont, 7 lepattanó, 6 gólpassz) volt a Zalgiris legjobbja, illetve önmagához képest Lukas Lekavicius (11/9 pont, 3 lepattanó, 4/3 tripla) is jó meccset tudhat maga mögött. A kaunasiak matematikailag még nem jutottak ugyan be a Top16-ba, ehhez a Zielona Gora pénteki veresége vagy a Panathinaikosz győzelme kell, de a mindent eldöntő lépést ezzel a győzelemmel már minden bizonnyal megtették a litvánok. A Karsiyakának ezzel szemben már csak az az egy esélye lehet, hogy a Pana háromszor kikap, ők pedig mindkét hátralévő meccsüket megnyerik. Erre sem sok az esély, így ez az eredmény a görögöknek is nagyon jól jött.

A Zalgiris legjobb dobói: Kalnietis 17/9, Motum 12, Lekavicius 11/9
A Karsiyaka legjobb dobói: Justin Carter 13/3, Palacios 11, Iverson 10


A csoportok állása (a forduló előtt):

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus