Euroliga: Loko vagy Barca? Ma este eldől a párharc!

Az utolsó kiadó Final Four helyért játszik mindent eldöntő ötödik meccset a Lokomotiv és a Barcelona, ami kihagyhatatlan csemegének ígérkezik.

Negyeddöntő, 5. mérkőzés

Lokomotiv Kubany (orosz) – FC Barcelona Lassa (spanyol) (19.00, TV: DIGI Sport 3, ÉLŐ)

A mai meccs végeredményétől függetlenül minden bizonnyal a Lokomotiv és a Barcelona párharca is bevonul majd az Euroliga történetének legjobb playoff-párharcai közé. A két csapattól az eddigi négy meccs során már szinte mindent láthattunk, voltak nagy leolvadások és feltámadások, remek egyéni teljesítmények és kiváló taktikai húzások, melyek után teljesen megérdemelten áll 2-2-re a csata. Ma azonban el kell dönteniük a csapatoknak, hogy melyikük lesz ott Berlinben, ám erre ez előtt az élet-halál találkozó előtt szinte lehetetlen tippelni.

Mindkét csapat nyert már odahaza és idegenben is 1-1 meccset, és a hazai pálya előnye a Lokónál van ugyan, ám ez amekkora előnyt jelenthet, lehet ugyanolyan mértékű teher is ebben a helyzetben. A statisztikák alapján a Barca több pontot dobott (78.8-73.5), több gólpasszt adott (18.8-13.5) és a triplákat is pontosabban dobja (37.8%-30.9%) a párharc során, de ezek az adatok az 5. meccs előtt szinte teljesen lényegtelenné váltak. Sok újat már nem tudnak mutatni egymásnak a csapatok, a napi forma lesz az, ami el fogja dönteni ezt a mérkőzést, semmilyen végkimenetel nem lenne meglepő. A jóval nagyobb tapasztalat kétségkívül Navarróék mellett szól, de a legutóbbi meccsre Barcokasz mester is remekül felkészítette fiait, senki nem mondta volna meg, hogy ez a Loko és a játékosai zöme még sohasem járt ilyen magasságokban. Nekünk nincs más dolgunk tehát ma este, mint a képernyő előtt élvezni a két nagyszerű csapat mindent eldöntő találkozóját.

A három győzelemig tartó párharc állása: 2-2.

 

Élőképes stream ezen a linken található a mérkőzéshez!

 

A rájátszás állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus