Euroliga: Ma a Barca és a Real is élőben a DIGI Sporton!

A Barcelona-Olympiakosz párharcban nagy kérdés, hogy fel tud-e támadni Vaszilisz Szpanulisz, vagy pedig a katalánok elhúznak 2-0-ra.

 

Negyeddöntő, 2. mérkőzések

Real Madrid (spanyol) – Anadolu Efes (török) (19.00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

 

Felemásan alakult a Real Madrid és az Efes első mérkőzése, hiszen az első félidőben a törökök meglepték az esélyesebb spanyolokat, a végére azonban „helyreállt a világ rendje” és a Real behúzta a győzelmet. A második negyedben csodálatosan játszott az Efes, védekezésben és támadásban is maximumhoz közeli teljesítményt nyújtottak a vendégek. A madridiak számára így utólag talán még jól is jött, hogy ellenfelük így meglepte őket, hiszen a párharc folytatásában már tudják, hogy mire számítsanak Saricéktól. Ráadásul a hat triplát berámoló K.C. Riverset is sikerült újra igazán hasznossá tennie Pablo Lasónak, ugyanezt talán már csak Joannisz Buruszisszal, vagy netán az elfelejtett Salah Mejrivel kellene megtennie és akkor lehetne igazán kiismerhetetlen ez a Real. A második meccsen is egyértelműen a hispánok az esélyesek, akik a meccs elejére várhatóan most jobban odafigyelnek, és igyekeznek már az elején dűlőre vinni a dolgokat.

A három győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Real Madrid javára.

 

FC Barcelona (spanyol) – Olympiakosz (görög) (21.00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

A Barcelona és az Olympiakosz sorozatának az első meccs tükrében az a legnagyobb kérdése, hogy Vaszilisz Szpanulisz egészséges tud-e lenni, illetve sikerül e valahogy formába hozni a görögök klasszisát. Az már kedden is világosan látszott, hogy a pireusziaknál lényegében a mindössze tíz percet játszó Szpanuliszon múlik minden, az legalábbis biztosan, hogy egyáltalán partiban tud e lenne az Olympiakosz. A Barca ugyanis olyan nagyszerű formába lendült az idény végére, hogy Európában minden komplett csapattal szemben győzelmi reményekkel szállnának harcba, nemhogy egy vezérét nélkülöző rivális ellen. Az ellenfeleknek talán az a legszörnyűbb a katalánokban, hogy most már nem elég a húzóemberekre, elsősorban Ante Tomicra készülniük, hiszen például centerposzton Tibor Pleiss, vagy irányítóban Tomas Satoransky is képes meccset eldönteni a szezon eleji kiegészítő szerephez képest. Az első meccsen látottak alapján mindenképp a már kilences győzelmi szériánál tartó Barca a meccs esélyese, nagyon sok mindennek kellene változnia az Olympiakosznál, hogy el tudják csenni a pályaelőnyt.

A három győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Barcelona javára.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

A párharcok állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus