Euroliga: Ma a Real ellen kellene javítania a Panának

Az egyre melegebb helyzetben lévő Panának a Real elleni rangadón kellene bravúrt bemutatnia, csakúgy, mint a Laboralnak az Olympiakosz ellen

Top 16, 11. forduló

E-csoport

Panathinaikosz (görög, 5-5) – Real Madrid (spanyol, 9-1) (19.00)

Panathinaikosz-Real Madrid klasszikussal folytatódik a Top 16 tizenegyedik fordulója. A két fellegvár összecsapása mindig nagy rangadónak számít, és ez ezúttal sem lesz másként. A Pana nagy lejtmenetben van, mióta elkezdődtek a visszavágók mind a három meccsüket elvesztették a görögök. A legnagyobb falat pedig még csak most következik számukra, hiszen a csoport favoritja lesz az ellenfél és egy esetleges újabb zakóval már negatív mérleggel állnának. Az önbizalom visszaszerzésén túl az egyre közeledő riválisok lerázása miatt is nagy szüksége lenne a Panának erre a sikerre, hiszen a tegnap ismét nyerő ALBA Berlinnek is öt győzelme van már. A győzelemhez azonban kevesebb hiba és több extra teljesítmény kellene a görögöktől, illetve az OAKA-ban megszokott remek kinti dobóteljesítmény is alapfeltétele lenne a csúcsformában lévő madridiak megállításának.

 

F-csoport

Fenerbahce Ülker (török, 8-2) – EA7 Emporio Armani Milano (olasz, 3-7) (19.00)

A hetes győzelmi szériában lévő Fenerbahce számára kötelező a győzelem a Milano ellen, ezzel tehetnék igazán értékessé a törökök a CSZKA Moszkva és az Olympiakosz elleni idegenbeli sikereiket. Hazai pályán azonban érdekes módon sokkal nehezebben boldogulnak az isztambuliak, és bár 3-0-lal állnak már ebben a szezonban aktuális riválisukkal szemben, otthon egyszer már nagyon megszenvedtek a taljánokkal. A szezonnyitón találkozott a két csapat, és csak Andrew Goudelock nagy dobásaival tudott nyerni a Fener a végjátékban, 77-74 arányban. Azóta azonban sok idő eltelt, meglepő lenne, ha a Milano ismét ilyen jól helyt tudna állni, még akkor is, ha ezen a meccsen nekik is nagyon sok múlik, hiszen egy esetleges győzelemmel ők is becsatlakozhatnának a negyedik helyért zajló éles versenybe.

 

Laboral Kutxa Vitoria (spanyol, 4-6) – Olympiakosz (görög, 8-2) (21.00, TV: DIGI Sport 2, felvételről 02.00-kor)

Az Efes tegnapi győzelme után a Laboralnak is nyernie kellene most, hogy ne legyenek kétmeccses hátrányban a törökökkel szemben az utolsó három forduló előtt. A múlt héten nagy esélyt szalasztottak el San Emeterióék a Nyizsnyij Novgorod otthonában, hiszen 38 percen át vezettek, a győzelem azonban mégis az oroszoké lett. Ezúttal a dolguk a hazai pálya ellenére is még nehezebb lesz, hiszen az Olympiakosznál nem sok keményebb ellenfél van jelenleg Európában. Ráadásul a pireusziak tekintélyét legutóbb alaposan megtépázta Andrew Goudelock és a Fenerbahce, miután elvették a görögök idei hazai veretlenségét, akik most nyilván fokozott erővel szeretnének javítani. A Laboral idén egyszer már véghezvitte a bravúrt és legyőzte az Olympiakoszt, nagy dolog lenne másodszor is megismételni ezt az eredményt. Akkor Vaszilisz Szpanulisz 27 pontja ellenére is nagy zakót kaptak a görögök (89-70), ám az a Laboral még teljesen máshogy nézett ki, az azóta már az Efest erősítő Thomas Heurtel volt akkor a baszkok vezére.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!


A forduló eddigi eredményei:

E-csoport
Crvena Zvezda Telekom – FC Barcelona 73-77
Maccabi Tel-Aviv – Zalgiris Kaunas 79-72
ALBA Berlin – Galatasaray 75-68

F-csoport
Anadolu Efes – Nyizsnyij Novgorod 79-75
Unicaja Malaga – CSZKA Moszkva 77-95


A csoportok állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus