Euroliga: Ma CSZKA-Olympiakosz derbi, Malagán a Barca

A forduló rangadóján ma az első helyezett CSZKA Moszkva a második Olympiakoszt fogadja, a Barcelona pedig Malagán folytathatja menetelését

A forduló rangadóján ma az első helyezett CSZKA Moszkva a második Olympiakoszt fogadja. A Barcelona Malagán folytathatja menetelését, a Himkire és a Baskoniára pedig nyerhető, ám annál fontosabb meccseket várnak.

 

Alapszakasz, 27. forduló

CSZKA Moszkva (orosz, 21-5) – Olympiakosz (görög, 18-8) (18.00)

Egy nagy rangadó, a forduló előtt a tabella első és második helyén álló két sztárcsapat, a CSZKA Moszkva és az Olympiakosz összecsapása nyitja a mai játéknapot. A nagy formában lévő oroszok egyébként is csak elvétve kaptak ki az egész szezon során, ám a legutóbbi tíz fellépésükön aratott kilenc győzelmük még ennél is impresszívebb, amit ráadásul a másik nagy riválisuk, a címvédő Fenerbahce idegenbeli legyőzésével fejeltek meg legutóbb. Amennyiben ma újra nyerni tudnának a moszkvaiak, az ráadásul nemcsak egy újabb mérvadó sikert, hanem az alapszakasz megnyerését is jelentené számukra. Az Olympiakosz azonban egy roppant tekintélyt parancsoló szériát fut idén a többi nagycsapattal szemben, hiszen a másik két legnagyobb Final Four aspiránst, a Real Madridot és a Fenert is oda-vissza verték a görögök, és a CSZKA ellen is megvan már a szezonbeli első győzelmük, azaz már „csak” ez a mai győzelem választja el őket egy sajátos söpréstől. Ráadásul a nagy rivális Panathinaikoszt is lenyomták idegenben néhány héttel korábban, azaz a legnagyobb ellenfelek ellen képesek igazán extra teljesítményre, ami egy kiváló mérkőzés képét vetíti előre ma kora estére.

Anadolu Efes (török, 6-20) – Himki Moszkva (orosz, 15-11) (18.45)

Ahhoz, hogy igazán értékessé tegye a Maccabi múlt heti idegenbeli legyőzését, illetve hogy tartani tudja a lépést a tegnap kikapó Reallal és az egyaránt nyerő Pana, Zalgiris duóval, ma hoznia kell a kötelezőt az Efes otthonában a Himki Moszkvának. Arról azonban, hogy ez mennyire nehéz feladat épp Shvedék tudnának a legtöbbet mesélni, akik két héttel korábban a Milanót fogadták, és szinte mindenki előre odaadta volna nekik a győzelmet, ám hatalmas meglepetésre mégis kikaptak végül az olaszoktól. Ebből az esetből nyilván okultak a Barcokasz-tanítványok, akik ha ugyanolyan koncentráltan lépnek pályára ma, mint tették azt legutóbb a Maccabi ellen, akkor nem fog nekik gondot okozni a győzelem begyűjtése.

Baskonia Vitoria Gasteiz (spanyol, 13-13) – Brose Bamberg (német, 10-16) (20.30)

A rájátszás felé gőzerővel robogó Baskonia a múlt héten már beérte a nyolcadik helyen a Maccabit, az izraeliek tegnapi újabb vereségével ma pedig már ténylegesen előzhetnek is a baszkok. Ehhez a Bamberget kellene legyőzniük, ami egyáltalán nem tűnik lehetetlen feladatnak, a vitoriai alakulat a meccs esélyese. A Bamberg ugyanis egyrészt már tét nélkül játszik, másrészt idegenben egészen pocsék formát mutat, a legutóbbi tíz mérkőzését egyaránt elveszítette otthonától távol. A Baskoniát még az sem zavarta meg a legutóbbi fordulóban, hogy legjobbjukat, Toko Shengeliát nélkülözni voltak kénytelenek, így is magabiztos sikert arattak a kiváló szezont futó Zalgiris ellen, ami után már azok is roppant komolyan veszik a baszkokat, akik eddig esetleg csak legyintettek velük kapcsolatban.

Unicaja Malaga (spanyol, 10-16) – FC Barcelona Lassa (spanyol, 9-17) (20.45, TV: DIGI Sport 3, ÉLŐ)

A tegnapi Valencia-Real találkozó után ma egy újabb spanyol házi derbit is rendeznek, hiszen a Barcelona  (még mindig Hanga Ádám nélkül) Malagára látogat. Bár a két csapat számára már nincs igazi tétje az összecsapásnak, ettől még minden esély megvan egy nagyon jó mérkőzésre. A Barca ugyanis a mezőny egyik legjobb formában lévő csapata, már a Zvezda 34 pontos legyőzésére is sokan felkapták a fejüket, az Olympiakosz idegenbeli kiütése (63-90) viszont minden képzeletet felülmúlt. Eközben a spanyol bajnokságban is menetel a gárda, Szvetiszlav Pesics dirigálása alatt ledobták béklyóikat a katalánok. A felszabadul játékkal a Malagának sincs gondja, az andalúzok legutóbb a Pana ellen is egy roppant élvezetes meccset játszottak (79-90). Az Unicaja játékosai megbecsülik, hogy itt lehetnek, hiszen a Eurocup győzteseként indulhattak idén az Euroligában, ahol jövőre sincs biztos helyük.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

A forduló tegnapi eredményei (ezekről ITT olvashattok):
Fenerbahce Dogus – Maccabi FOX Tel-Aviv 87-73
Zalgiris Kaunas – AX Armani Exchange Milano 77-65
Panathinaikosz Superfoods – Crvena Zvezda mts 91-71
Valencia Basket – Real Madrid 96-88

 

A bajnokság állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus