Euroliga: Ma egy Milano-Real meccsel indul a forduló

A megszokottnál két nappal korábban, már ma elrajtol az újabb forduló, mikor a Real Madrid Milánóban igyekszik megtartani negyedik helyét.

Alapszakasz, 26. forduló

AX Armani Exchange Milano (olasz, 9-16) – Real Madrid (spanyol, 15-10) (20.45, TV: DIGI Sport 3, ÉLŐ)

A Real Madrid legutóbb nagyon fontos győzelmet aratott a Panathinaikosz elleni rangadón, és a jövő héten a másik nagy riválisával, a Zalgiris-szel is megmérkőzik a királyi gárda, amikor újabb hatalmas lépést tehetnek a negyedik hely megszerzése felé. Addig azonban még van egy elvileg kötelezően megnyerendő mérkőzésük ma Milánóban, amit feltétlenül be kellene húzniuk, hogy addig ne kerüljenek lépéshátrányba, ám valami azt súgja, hogy nem lesz ez egy egyszerű találkozó a spanyolok számára. Az immár hetek óta tét nélkül játszó olaszoknak ugyanis nagyon jól áll ez az elvárások nélküli szerepkör, így tőlük évek óta nem látott jó sorozatot produkálnak jelenleg, hiszen a legutóbbi nyolc meccsükből ötöt meg tudtak nyerni. Méghozzá ezek közül hármat a Baskonia, a Barcelona és múlt héten a Himki Moszkva otthonában arattak, és főleg az utóbbi eredmény az, ami mellett már nem mehetünk el egy kézlegyintéssel, és ami után nagyon komolyan kell venni az olasz gárdát.

Az biztos, hogy egy látványos, sokpontos meccsre számítunk, meglepő lenne, ha a liga egyik legjobb támadósorának és leggyengébb védelmének összecsapásán kevés kosarat látnánk. A Realban Luka Doncic még ezen a találkozón sem áll rendelkezésre, ez mindenképpen a Milano malmára hajtja a vizet, de a Madrid többször megmutatta már (például az előző fordulóban), hogy legjobbja nélkül is képes ugyanolyan jó játékra. Intő jel lehet viszont számukra, hogy a hétvégén a Hanga Ádámot nélkülöző Barca valósággal kiütötte ők (94-72), ami után össze kell kapnia csapatát Pablo Lasonak.

Élőképes stream ezen a linken található a mérkőzéshez!


A bajnokság állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus